Τα τσουρέκια της Υβόννης θέλουν αγάπη & υπομονή και είναι πεντανόστιμα & αφράτα!
09:32 - 18 Απριλίου 2020
Η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια και έδωσε τη συνταγή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News
H Υβόννη αυτές τις μέρες της καραντίνας μπαίνει κάθε μέρα στην κουζίνα της και μεγαλουργεί. Ψωμί, κουλουράκια και σήμερα έδωσε τη συνταγή για… τσουρέκια!
Υλικά για τη συνταγή:
Θα χρειαστούμε 🌸 1. Μίγμα
120 ml γάλα χλιαρό
45 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2.Μίγμα
800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
240 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ μαχλέπι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μαστίχα
Μίγμα
175 ml χλιαρό γάλα
2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.γ άρωμα βανίλια
60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
Σύνθεση 2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους ) 2 κ.σ νερό
Φιλέ Αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!
Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.
Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι.
βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι.
Τη κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια.
Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι το κάθε κομμάτι, και στη συνέχεια παίρνουμε 3 κομμάτια και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Έτσι έχουμε δύο όμορφα τσουρέκια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και μεταφέρουμε εκεί τα τσουρέκια μας. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα ξανά αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τα τσουρέκια μας με τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά( μετά από 20 λεπτά αλλάζουμε τη θέση από τα ταψιά πάνω κάτω και κάτω πάνω) Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί μας χωρίς να τα αγγίξουμε. Καλό Πάσχα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Tutorial γυμναστικής στο σπίτι από την απόλυτη! Η Βίσση έβαλε φόρμες στη μέση του σαλονιού της και έκανε ασκήσεις
- Ο Σάββας Πούμπουρας μετέτρεψε την ταράτσα της πολυκατοικίας σε γυμναστήριο
- Ο Τεύκρος Νεοκλέους παίζει με την ηλεκτρική του κιθάρα το «Ω γλυκύ μου έαρ»
- «Χρόνια πολλά άντρα μου καλέ μου, Λατρεία μου... Σε αγαπώ απέραντα!» To μήνυμα της Ινώ Αναστασιάδη για τα γενέθλια του Γιάννη Μισιρλή
- «Ω γλυκύ μου έαρ» Κατερίνα Λέχου και Σοφία Μάνου στους Ύμνους της Μ.Παρασκευής
- Ο Αντώνης Κανάκης αιφνιδιάζει για τον κορωνοϊό: «Αυτός ο πολύ μικρός, σταμάτησε εμάς, τους πολύ μεγάλους, κυρίαρχους, σημαντικούς»
- Η λαμπάδα «Τσιόδρας» που σαρώνει στην Ελλάδα! Βιοτέχνης είχε… έμπνευση
- Εξομολόγηση καρδιάς από τον Άκη Σακελλαρίου «Μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι»
- H Κοκκίνου είναι και τραγουδίστρια και νοικοκυρά! Κουλουράκια, νηστίσιμη σπανακόπιτα και δεν συμμαζεύεται
- Ο υπέρλαμπρος Σάκης στην κουζίνα με τα παιδιά του, φτιάχνουν γλυκά!
- Ραγίζει καρδιές η Συνατσάκη με το τελευταίο αντίο στη γιαγιά της