Τα τσουρέκια της Υβόννης θέλουν αγάπη & υπομονή και είναι πεντανόστιμα & αφράτα!

 

Η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια και έδωσε τη συνταγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

H Υβόννη αυτές τις μέρες της καραντίνας μπαίνει κάθε μέρα στην κουζίνα της και μεγαλουργεί. Ψωμί, κουλουράκια και σήμερα έδωσε τη συνταγή για… τσουρέκια!

Υλικά για τη συνταγή:

Θα χρειαστούμε 🌸 1. Μίγμα

120 ml γάλα χλιαρό

45 γρ. νωπή μαγιά

1 κ.γ ζάχαρη

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2.Μίγμα

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

240 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ μαχλέπι

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ μαστίχα

Μίγμα

175 ml χλιαρό γάλα

2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 κ.γ άρωμα βανίλια

60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

Σύνθεση 2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους ) 2 κ.σ νερό

Φιλέ Αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί.

Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!

Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.

Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι.

βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι.

Τη κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια.

Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι το κάθε κομμάτι, και στη συνέχεια παίρνουμε 3 κομμάτια και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Έτσι έχουμε δύο όμορφα τσουρέκια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και μεταφέρουμε εκεί τα τσουρέκια μας. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα ξανά αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τα τσουρέκια μας με τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.

Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά( μετά από 20 λεπτά αλλάζουμε τη θέση από τα ταψιά πάνω κάτω και κάτω πάνω) Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί μας χωρίς να τα αγγίξουμε. Καλό Πάσχα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος-Είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου
Η πρώτη εμφάνιση του Χρήστου Μάστορα στη σκηνή, μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η σύντροφος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Τζένη Οικονόμου, απαντά για τη διαφορά ηλικίας τους
Η νέα εμφάνιση του Στέλιου Ρόκκου σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά το ατύχημά του
#FosStoTounel: Το τετ-α-τετ της Αγγελικής Νικολούλη με τη δολοφόνο και το κόκκινο κοστούμι
Η Μαίρη Συνατσάκη για τον λόγο που δεν παντρεύτηκε με το Ίαν Στρατή και δεν βάφτισαν την κόρη τους
Πέτρος Κωστόπουλος: «Όταν χρεοκόπησα, άκουσα ότι ήμουν υπεύθυνος για την αύξηση της ομοφυλοφιλίας»
Ο Γιάννης Πουλόπουλος αποκαλύπτει πρώτη φορά το θέμα της υγείας του: «Ξέσπασα σε κλάματα, όταν κατάλαβα»
Οι τρυφερές ευχές της Ελένης Φουρέιρα για τα γενέθλια του γιου τη: «Χρόνια πολλά θαύμα μου»
Το χρηματικό ποσό που προσέφεραν σε ανήθικη πρόταση στον Ορέστη Τζιόβα: «Με ρώτησε αν μου φτάνουν»