Ανήλικα κορίτσια που αλλάξαν τον πλανήτη με την δράση τους
06:28 - 08 Μαρτίου 2020
![76d1682c-ad8f-42b0-9854-1a27a41bd1c6.jpg](/images/4UfI2NrFyB5W-Vsx4Q4ht02Kv18=/394805/width-750/76d1682c-ad8f-42b0-9854-1a27a41bd1c6.jpg)
Κορίτσια με μεγάλα όνειρα που έγιναν σπουδαίες γυναίκες!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News
Η ηλικία τους δεν έπαιξε κανένα ρολό! Ήταν ανήλικες και όμως με τη δράση τους μεγαλούργησαν και έγιναν πρόσωπα ιστορικά!
Σπουδαίες προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους και ξεχώρισαν για το έργο τους
Σπουδαία κορίτσια, που με τη ζωή και το έργο τους, με την τόλμη και το αίσθημα της αυταπάρνησης, με την ευαισθησία και κυρίως με ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο, άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Το #CelebrityNewsCyprus αποτείνει φόρο τιμής στα κορίτσια που έγραψαν ιστορία και παρέδωσαν μαθήματα ζωής.
Ruby Bridges
Το 1960, στην ηλικία των 6 ετών, η Ruby Bridges έγινε η πρώτη μαύρη μαθήτρια που φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο William Frantz Elementary στη Νέα Ορλεάνη. Η πρωτοετής μαθήτρια, αντιμετώπισε σωρεία αντιδράσεων και διαμαρτυριών για την απόφασή της να φοιτήσει στο εν λόγω σχολείο και χρειάστηκε να μεταβεί στο σχολείο συνοδεία αστυνομικών. Η πράξη της Ruby και η ίδια, έγιναν σύμβολο και έμπνευση για το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Alexandra Scott
Λίγο πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής της, η Alexandra διεγνώσθη με μια μορφή παιδικού καρκίνου που ονομάζεται νευροβλάστωμα. Τρία χρόνια αργότερα οργάνωσε την πρώτη της φιλανθρωπική εκδήλωση στην αυλή του σπιτιού της, πουλώντας λεμονάδες με σκοπό να μαζέψει χρήματα για να βοηθήσει στην έρευνα κατά του παιδικού καρκίνου. Η κίνησή της ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι με τη σειρά τους έστησαν πάγκους με λεμονάδες για να μαζέψουν χρήματα για το σκοπό αυτό. Μέχρι το 2004, όπου και πέθανε, είχε μαζέψει 1 εκατομμύριο δολάρια. Σήμερα οι γονείς της συνεχίζουν τη δράση τους μέσω του Ιδρύματος «Alex’s Lemonade Stand Foundation».Malala Yousafzai
Η Malala Yousafzai με καταγωγή από το Πακιστάν, το 2012 σε ηλικία μόλις 15 ετών, χτυπήθηκε από πυρά Ταλιμπάν τρομοκράτη, στην προσπάθειά της να μεταβεί στη δουλειά. Αφού κατάφερε να σωθεί και να ξεφύγει από την φρίκη του πολέμου, η Μαλάλα ξεκίνησε έναν αγώνα ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της μόρφωσης στα κορίτσια, ενώ το 2014, στα 17 της χρόνια, έγινε η νεότερη κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης. Πλέον η Μαλάλα είναι εργάζεται ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Jazz Jennings
Στην ηλικία των 6, η Jazz μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την transgender φύση της, θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο όσο καλύτερα γίνεται γύρω από το ζήτημα. Από τότε έως και σήμερα, στα 17 της χρόνια, συνεχίζει να εκπαιδεύει και να ενημερώνει το κοινό για το τι είναι transgender, ενώ παράλληλα διατηρεί και το δικό της show στο συνδρομητικό κανάλι TLC με τον τίτλο «I Am Jazz». Παράλληλα έχει εκδώσει και παιδικό βιβλίο με το ίδιο όνομα.
Greta Thunberg
Παρά το γεγονός ότι η ακτιβιστική της δράση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, το ευρύ κοινό την γνώρισε ένα χρόνο μετά, όταν βρέθηκε στο βήμα της Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό να μιλήσει για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική καταστροφή.
Η ολιγόλεπτη ομιλία της, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο επιδραστικές που έγιναν ποτέ σε σχέση με την οικολογική καταστροφή, καταφέρνοντας ο λόγος της να φτάσει σε κάθε άκρη του πλανήτη.
Αμφιλεγόμενη περίπτωση για πολλούς, η Greta συνεχίζει την έντονη ακτιβιστική της δράση, παρά τις έντονες κριτικές που δέχεται.