«ΚΑΡΜΑ»: Γυναικοκτονία… ένα έγκλημα πάθους

Ο φόνος που «δαιμονοποίησε» τη γυναίκα-θύμα, «ξέπλυνε» τον άντρα-δράστη και θίγει το θέμα της κατοχής στρατιωτικού ή κυνηγετικού όπλου Μία τρομακτική οικογενειακή τραγωδία… μία γυναικοκτονία -συνέπεια «πάθους και υπέρμετρης αγάπης»- έρχεται στην κοινωνική-δραματοποιημένη σειρά «ΚΑΡΜΑ» του ALPHA Κύπρου, που βασίζεται σε πραγματικά και στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο τον 20ο αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 22:30, θίγεται το θέμα της οπλοκατοχής, της ζήλιας, της εκδίκησης και της κτητικότητας. Όταν ο άνθρωπος δεν δέχεται εύκολα την απόρριψη, τυφλώνεται από το αίσθημα της ζήλιας, με αποτέλεσμα το μυαλό να παραλογίζεται και να οδηγεί το χέρι σε φρικαλέες πράξεις. Μία από τις πρόσφατες γυναικοκτονίες που έγιναν στο νησί μας, αποτέλεσε αφορμή για να τεθούν ξανά σοβαρά ερωτήματα ενώπιον της Βουλής, όσον αφορά την επικινδυνότητα των στρατιωτικών τυφεκίων που κατέχουν οι έφεδροι στα σπίτια τους.
 
Ένας στους τρεις άνδρες διαθέτει στρατιωτικό ή κυνηγετικό όπλο στην οικία του, χωρίς να περνά από τη διαδικασία της ψυχολογικής εξέτασης από τις αρμόδιες αρχές, ενώ την ίδια στιγμή τα πατριαρχικά στερεότυπα «δαιμονοποιούν» τη γυναίκα-θύμα και «ξεπλένουν» τον άντρα-δράστη. Σε σενάριο Χριστιάνας Αρτεμίου και σκηνοθεσία Ναστάζιας Χριστοδούλου, εισβάλλει στην οθόνη ένα σοκαριστικό επεισόδιο που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία και τις αρχές, επαναπροσδιορίζοντας τον όρο γυναικοκτονία, έτσι όπως «καλύπτεται» από τα κυπριακά ΜΜΕ.
 
Μην χάσετε το 2ο επεισόδιο της σειράς «ΚΑΡΜΑ», που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, ιστορικά στοιχεία και λεπτομερή έρευνα από ρεπορτάζ της εποχής και το αρχείο εφημερίδας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Ηθοποιοί: Κώστας Βήχας, Μήδεια Χάννα, Νίκη Δραγούμη, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Ανδρέας Φυλαχτού και Έλενα Γεωργιάδου. «ΚΑΡΜΑ» Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 22:30, στον ALPHA Κύπρου

Δειτε Επισης

Χείμαρρος ο Κωνσταντίνος Βασάλος: «Είναι ανήθικο! Τι ανθρωποφαγία είναι αυτή;»
Χρήστος Μάστορας: «Πατούν επί πτωμάτων, παίζοντας το θέατρο του καλού και κακού μπάτσου»
Ο Γιώργος Λιάγκας για Μάρκο Σεφερλή: «Έχει εμμονή, κόμπλεξ & πρόβλημα. Διαχειρίσου το. Δεν είναι φυσιολογικό»
Νέο επεισόδιο Γιώργου Νταλάρα με δημοσιογράφους για την Μαρινέλλα: «Κάτι δεν πάει καλά με τη σκέψη σας»
Χρήστος Μάστορας: «Δεν έχω να πω κάτι. Δεν έχει αξία η άποψη μου. Ας σεβαστούμε την Μαρινέλλα»
#PowerofLoveGR: Νίκος Πελετιέ και Σωτηρία οι δύο μεγάλοι νικητές με 10.000 ευρώ – Το παθιασμένο φιλί
Απασφάλισε ο Μικρούτσικος για την Βατίδου: «Η συνομοταξία του τίποτα» - Η νέα ακόμα χειρότερη απάντηση της
The Social Experiment: Kάτι εντελώς πρωτόγνωρο και διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα
«Παραδοσιακή Βραδιά»: Η Άντρη Καραντώνη υποδέχεται την Χριστιάνα Αριστοτέλους
Διονύσης Σαββόπουλος για Μαρινέλλα: «Το μυαλό μου πηγαίνει στην κοσμοαγάπητη Σαλονικιά που δίνει μάχη της»