Κύπριος, ο μεγάλος νικητής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό DBA Challenge 2019!
12:14 - 28 Ιουνίου 2019
O Κύπριος bartender Αντρέας Τραπεζανίδης, βρέθηκε ανάμεσα στους 10 φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού του Diageo Bar Academy (DBA) και μετά από πέντε απαιτητικές δοκιμασίες και χρησιμοποιώντας το Tanqueray Gin σαν βάση, αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στον τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη πρόσφατα στο Βουκουρέστι.
Με την υψηλότερη βαθμολογία της τελικής τριάδας του διαγωνισμού, ο Αντρέας κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι εισιτήριο, για να παρακολουθήσει τον τελικό του World Class των Reserve Brands της Diageo στην Γλασκόβη. Ένα κορυφαίο διαγωνισμό, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης και εκπαίδευσης των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας bartending σκηνής, επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς τα όρια της κουλτούρας των cocktails.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμασίας, οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν τη δική τους συνταγή, με βάση είτε το Tanqueray Gin είτε το Johnnie Walker. Ο Αντρέας με το ποτό του «Angelic Limonia», έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση στο κλασικό Gimlet, όπου χρησιμοποίησε σαν βάση το αρωματικό Tanqueray Rangpur, τονωτικό σιρόπι από κίτρα, λικέρ από μεσογειακά αρώματα, βάμμα από ρίζες αγγελικής και ελαιόλαδο αρωματισμένο με θυμάρι.
Στη δεύτερη δοκιμασία, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να ανταποκριθούν σε τυφλή γευστική δοκιμή επτά διαφορετικών Σκωτσέζικων ουίσκι, αποδεικνύοντας τις ικανότητες τους στην γευσιγνωσία, αλλά και στην περιγραφή των αρωματικών χαρακτηριστικών τους.
Στο τρίτο μέρος του διαγωνισμού, οι 10 φιναλίστ, με δεμένα τα ματιά κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα Tanqueray and Tonic και ένα Johnnie Walker Highball, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα και την αποδοτικότητα τους πίσω από την μπάρα.
Η τέταρτη δοκιμασία ήταν το Food paring, όπου οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν στις ικανότητες τους στον γευστικό συνδυασμό μεταξύ φαγητού και ποτού.
Η τέταρτη δοκιμασία ήταν το Food paring, όπου οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν στις ικανότητες τους στον γευστικό συνδυασμό μεταξύ φαγητού και ποτού.
Τέλος οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να ετοιμάσουν 4 κοκτέιλ, με κριτήρια τη διαδικασία, καθώς επίσης και τον χρόνο προετοιμασίας τους.