H Αρχή Ραδιοτηλεόρασης κόβει τις ραδιοφωνικές φάρσες και εκπλήξεις!

Ποιος είναι ο λόγος που έστειλαν ανακοίνωση που καλεί ραδιοφωνικούς παραγωγούς να σταματήσουν αυτή την συνήθεια;
 
 Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  

Η αρχή ραδιοτηλεόρασης απέστειλε σε ανακοίνωση, σήμερα που αφορά τις ραδιοφωνικές εκπομπές που κάνουν φάρσες και εκπλήξεις στους ακροατές τους!
 
Δείτε αυτούσιο το κείμενο και τον λόγο της επιστολής!
 
Έχει υποπέσει στην αντίληψη της Αρχής το γεγονός ότι κατά καιρούς, ραδιοφωνικοί παραγωγοί / εκφωνητές καλούν μέσω τηλεφώνου ακροατές των προγραμμάτων τους (συνήθως μετά από παρότρυνση γνωστών/φίλων τους) με σκοπό να τους κάνουν «φάρσα» ή «έκπληξη» για να τους ευχηθούν και να συνομιλήσουν μαζί τους, με την ευκαιρία της γιορτής ή των γενεθλίων τους ή για κάποια σημαντική τους επέτειο.
 
Ως εκ τούτου, η Αρχή καλεί όλους τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι εν λόγω ακροατές είναι ανήλικοι και κρίνει σκόπιμο να επισύρει την προσοχή τους στις πρόνοιες του άρθρου 29Α.(1), του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/1998, σύμφωνα με τις οποίες: 29Α.(1)
 
«Η συμμετοχή ανήλικου σε εμπορικά προγράμματα, εκπομπές, οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις ή διαφημίσεις, εφεξής για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου καλούμενη «συμμετοχή ανήλικου», επιτρέπεται μόνο υπό την αίρεση της εξασφάλισης προηγουμένως της γραπτής συγκατάθεσης των γονέων ή κηδεμόνων του ανήλικου και νοουμένου ότι αυτή κρίνεται ως συμφέρουσα για τον ίδιο.», καθώς επίσης και στους Κανονισμούς 31(α) και 31(β), των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών, Κ.Δ.Π. 10/2000, σύμφωνα με τους οποίους: 31.
 
«Σε περίπτωση συμμετοχής παιδιών σε εκπομπή απαγορεύονται- (α) οι λήψεις συνεντεύξεων από παιδιά κάτω των 16 ετών, πάνω σε θέματα ουσίας, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. (β) οι ερωτήσεις σε παιδιά κάτω των 16 ετών που αφορούν οικογενειακά θέματα ή θέματα πάνω στα οποία το παιδί δεν έχει την ικανότητα να απαντήσει ενσυνείδητα.»
 
Αποτελεί υποχρέωση όλων των ραδιοφωνικών οργανισμών όπως λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα, ούτως ώστε να προσεγγίζουν και να διαχειρίζονται τέτοιες περιπτώσεις με τη δέουσα σοβαρότητα, προσοχή και ευαισθησία, με βασικό στόχο την προστασία των ανήλικων ακροατών από άσκοπη ή/και επιβλαβή πολλές φορές συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους προγράμματα. Παράλειψη συμμόρφωσης των οργανισμών με τις σχετικές πρόνοιες της Νομοθεσίας, συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι on air αντιδράσεις Καρυστιανού - Πλακιά για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη
Κωνσταντίνος Αργυρός & Αλεξάνδρα Νίκα υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης λίγο πριν γίνουν γονείς
Βeef Κυριάκου Βελόπουλου με Light και Thug Slime - Τράπαρε στη Βουλή και ζήτησε τη σύλληψή τους
Κατερίνα Καραβάτου: «Είναι μία ντροπιαστική σκηνή που δεν θα ξεπεράσω ποτέ στη ζωή μου»
Ετεοκλής Παύλου: «Θυμάμαι την κάννη από το όπλο, ένιωθα την ψυχή μου να αδειάζει»
Μαγευτική βραδιά κλασικής μουσικής με τους Yury Revich & Matea Leko στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Έβαλε τα κλάματα on camera η Εύη Βατίδου για το «τίποτα» που την αποκάλεσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος
Δήμητρα Παπαδοπούλου & Γιάννης Μπέζος αναβίωσαν τους «Απαράδεκτους» μετά από 31 χρόνια
Η απάντηση της Τάνιας Τσανακλίδου και του Φοίβου Δεληβοριά για τη συναυλία για τα Τέμπη
Ενοχλημένη η Βάσω Καζαντζίδη: «Ποτέ δεν άκουσα τον Στέλιο να λέει να τον υποδυθεί ο Απόστολος Γκλέτσος»