Ποιος είναι ο πάμπλουτος Κύπριος επιχειρηματίας με την θαλαμηγό 42 μέτρων;

Ο κροίσος που δεν ξέρει ούτε να διαβάζει όμως κατάφερε να γίνει πάμπλουτος! 

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Τουρίστες αλλά και ντόπιοι χάζεψαν την εντυπωσιακή μαύρη θαλαμηγό των 42 μέτρων του Κύπριου επιχειρηματία Ανδρέα Παναγιώτου στην Μύκονο και όχι άδικα! 

Ο Ανδρέα Παναγιώτου, πάμπλουτος επιχειρηματίας στον χώρο του real estate στη Βρετανία, δεν πέρασε απαρατήρητος κατά την επίσκεψη του στην Μύκονο και τα μέσα ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την άφιξη του. 

Σε ένα νησί όπου θα έλεγε κανείς ότι οι σκαφάτοι κοντράρονται για το ποιος έχει την καλύτερη και πιο μεγάλη θαλαμηγό, το «Ability» είναι μια κατηγορία μόνο του.

Ο Ανδρέας Παναγιώτου το αγόρασε από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Ρομπέρτο Καβάλι χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που έδωσε, με τον όρο να μείνουν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο σκάφος, αφού τα λάτρεψε.

Ολα ήταν επιλεγμένα από τον ίδιο τον σχεδιαστή και αντικατοπτρίζουν την αισθητική του και τη λατρεία του σχεδιαστή για το animal print. 



Οι πληροφορίες λένε ότι ο Παναγιώτου μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του Σούζαν και τις δύο κόρες τους απόλαυσαν διακριτικά τη Μύκονο, χωρίς πολλές εξόδους στο νησί. 

Ο επιχειρηματίας καλεί ενίοτε στις διακοπές του φίλους για να απολαύσουν μαζί τις ανέσεις της εκπληκτικής αυτής θαλαμηγού, τις ξάπλες και την ηλιοθεραπεία στις μαξιλάρες Cavalli και τα δείπνα στην εξωτερική τραπεζαρία με φόντο ένα νησί του Αιγαίου, το Πορτοφίνο ή την Κόστα Εσμεράλντα στη Σαρδηνία.

Εκεί όπου το «Ability» ξεχωρίζει εύκολα από άλλα μεγαλύτερα σκάφη, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν κάθε λόγο να ζηλεύουν τις επιθετικές γραμμές του, που παραπέμπουν σε αιχμή σπαθιού.

Στη φωτογραφία ο Ανδρέας Παναγιώτου με τη σύζυγό του Σούζαν, την Ελενα Παντέλη και έναν από τους γιους του επιχειρηματία, τον Γιώργο Παναγιώτου

 
Όμως ποιός είναι ο Ανδρέας Παναγιώτου;
 
Η περιουσία του φέτος υπολογίζεται σε 450 εκατ. λίρες. 

Διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, παραμένει ένας εκατομμυριούχος που δεν μπορεί ακόμη να διαβάσει, όπως άλλωστε παραδέχθηκε πριν από εφτά χρόνια σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανική εφημερίδα. Δεν τέλειωσε ποτέ το σχολείο το οποίο παράτησε σε ηλικία 14 ετών όταν αποβλήθηκε διαπαντός επειδή χτύπησε έναν καθηγητή του. Αρχικά ασχολήθηκε με την πυγμαχία.

Ωστόσο, το πεπρωμένο του ήταν αλλού και πιο συγκεκριμένα στο real estate, έναν τομέα στον οποίο θριάμβευσε, αγοράζοντας παλιά σπίτια τα οποία μετέτρεπε σε καινούρια διαμερίσματα. Την περίοδο 2006-2007 πούλησε 7.000 κατοικίες και διαμερίσματα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, μεγάλο μέρος των οποίων επένδυσε σε νέα projects μέσω του δικού του Ability Group.



Ενα από τα πιο φιλόδοξα ήταν η έπαυλη Heath Hall στη λεωφόρο Bishops, έναν δρόμο όπου κατοικούν αποκλειστικά μεγιστάνες κυρίως από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Την αγόρασε 5 εκατ. λίρες το 2006 και για τα επόμενα 6 χρόνια την επισκεύασε από την αρχή, με κόστος 40 εκατ. λίρες. Οταν το 2012 οι εργασίες αποπερατώθηκαν, ο Παναγιώτου έβγαλε την έπαυλη προς πώληση με τιμή αγοράς 100 εκατ. λίρες, ποσό που χάρισε στο Heath Hall τον τίτλο του ακριβότερου σπιτιού της Βρετανίας. 

Ο Παναγιώτου παραμένει ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον χώρο των ακινήτων. Μένει σε μια ονειρική έπαυλη που βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 200 στρεμμάτων, μια ανάσα από το δάσος του Επινγκ στο Εσεξ, μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του Σούζαν και τις τρεις κόρες τους.

Διαθέτει ένα Gulfstream G450 αξίας 40 εκατ. λιρών, τη θαλαμηγό «Ability» και μια μικρή αλλά εκπληκτική συλλογή από supercars. Αυτή περιλαμβάνει μια Ferrari Enzo, μια Lamborghini LP 700, μια Rolls Royce Phantom και μια Bugatti Veyron, αλλά και δύο Cessna Citation, τα οποία χρησιμοποιεί για ταξίδια κυρίως στην Αγγλία. 

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο γιους, τον Γιώργο και τον Κώστα, οπου σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτο Θέμα, τον Μάιο του 2014 επιτέθηκαν απρόκλητα σε έναν αστυνομικό, εν συνεχεία καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για έξι μήνες -το υπόλοιπο της ποινής τους 18 και 15 μήνες αντίστοιχα ανεστάλη-. Η πληροφορία αυτή, σύμφωνα με το τηλεφώνημα που είχαμε με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί στην Κύπρο, κύριο Γιώργο Κούμα, δεν ισχύει!

Για τον ίδιο λέγεται ότι είναι ένας άνθρωπος που έμαθε από πολύ μικρός να παλεύει στη ζωή του, αφού η δυσλεξία του αποδείχτηκε ό,τι χειρότερο για τα μαθητικά του χρόνια. «Στο σχολείο», δήλωσε χρόνια αργότερα, «αν δεν μπορούσες να διαβάσεις σε αποκαλούσαν χαζό. Μισούσα το διάβασμα όταν ήμουν παιδί και ως ενήλικας οργάνωσα κατά τέτοιον τρόπο τη ζωή μου, ώστε να το αποφεύγω τελείως αν γίνεται. Η γραμματέας μού διαβάζει τα email από το τηλέφωνο όταν οδηγώ κι εγώ της υπαγορεύω τις απαντήσεις». 

Αρχισε να απομνημονεύει λέξεις αλλά δεν έμαθε ποτέ ουσιαστικά να τις διαβάζει, δεν πήρε ούτε απολυτήριο γυμνασίου, εντούτοις τίποτα δεν τον εμπόδισε να πετύχει πράγματα που άλλοι με πτυχία από την Οξφόρδη δεν κατάφεραν... 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»