Χρήστος και Τιμολέων διαγωνιστήκαν στο εστιατόριο του Gordon Ramsey!

Ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής άφησαν πίσω τους την Ισπανία και ταξίδεψαν στο Λονδίνο.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Οι δύο φιναλίστ κατευθύνονταν στο Paddington, όπου θα συναντούσαν τους κριτές Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

 

Πριν ξεκινήσουν τη γευστική περιήγηση τους στην πολυπολιτισμική κουζίνα του Λονδίνου είχαν όμως μια ακόμα συνάντηση – έκπληξη. Οι πρώην συμπαίκτες τους Δημήτρης Τσίκιλης και  Μάγκυ Ταμπακάκη τους περίμεναν στο κόκκινο λεωφορείο και εκείνη δεν είχαν πάρει χαμπάρι!

Δείτε πως αντέδρασαν μόλις τους είδαν:

Μπορεί στο σπίτι του MasterChef να έκαναν την καλύτερη παρέα, αλλά δεν θέλουν να δουλεύουν μαζί στην κουζίνα. Πόσο μάλλον σε μια μικρή κουζίνα, όπως σε αυτή δίπλα στην αγορά του Borough όπου ετοίμασαν τους μεζέδες ως συνοδευτικά μπύρας.

Ο Δημήτρης Τσίκιλης συνεργάστηκε με τον Χρήστο Γλωσσίδη σε αυτή τη δοκιμασία και είχε αναλάβει μεταξύ άλλων την παρασκευή της μαγιονέζας, μονάχα που δεν είχαν αγοράσει μουστάρδα. «Ξέρουμε ότι έχει κάνει μπιπ γιατί δεν έχει πάρει μουστάρδα και πάει να μου το χρεώσει εμένα» λέει ο Τσίκιλης. «Μου γυρνάει το μυαλό. Δεν θέλω να φτάνω σε αυτή τη φάση» έλεγε ο Χρήστος ο οποίος έχοντας και το άγχος του ήταν σε αναμμένα κάρβουνα με τα όσα έπρεπε να γίνουν.

«Εννοείται πως οι τσακωμοί δεν σταματάνε με τον Χρηστάρα ποτέ. Είμαστε και οι δύο πολύ έντονοι χαρακτήρες» εξήγησε ο Δημήτρης Τσίκιλης. Ενώ ο Χρήστος Γλωσσίδης μετά το τέλος της δοκιμασίας του MasterChef περιέγραψε γελώντας όλο αυτό που έζησαν εκείνη την ημέρα ως ένα συνονθύλευμα  της γενικότερης πορεία τους στο MasterChef.

Στο εστιατόριο Petrus του Gordon Ramsay οδηγήθηκαν οι δύο φιναλίστ του MasterChef για τον αγώνα που θα προσμετρηθεί στη βαθμολογία τους. Ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής μετά από ένα masterclass με τον διάσημο σεφ James Jocky Petrie οδηγήθηκαν στην κουζίνα όπου συνάντησαν τον Ανδρέα, έναν Έλληνα μάγειρα ο οποίος εργάζεται στο Petrus και παρακολουθεί φανατικά το ελληνικό MasterChef έχοντας φυσικά και τις συμπάθειες του τις οποίες όμως δεν αποκάλυψε στους δύο φιναλίστ.

«Εννοείται πως σας ξέρω. Κάθε βράδυ όταν σχολάω, ένα μπανάκι και MasterChef» είπε ο Ανδρέας. «Ποιος είναι πιο ενοχλητικός;» τον ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Από τους δύο δεν θα έλεγα ότι είναι κάποιος ενοχλητικός», είπε ο Ανδρέας, από τους υπόλοιπους όμως ο Χρήστος Γλωσσίδης πήρε το λόγο για να μαντέψει ο ίδιος «Η Γωγώ!». «Τη Γωγώ δεν την συμπαθούσα, μην πω ψέματα. Ο Τιμολέων ας πούμε, καλό παιδί κι αυτός. Ούτε αυτόν τον πολυσυμπαθώ. Με τον Σάββα δεν τον πολυσυμπαθούσαμε. Μην πω ψέματα. Αλλά οκ, είναι ένας καλός μάγειρας, φτάσαμε μαζί στον τελικό, θα φερθώ ανάλογα» παραδέχτηκε on camera ο Χρήστος Γλωσσίδης.

Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής στην δεύτερη δοκιμασία για τον τελικό του MasterChef στο Λονδίνο βρέθηκαν στο εστιατόριο του Gordon Ramsay όπου εκεί κλήθηκαν να ετοιμάσουν δύο απαιτητικά πιάτα: Ψητό περιστέρι με φυστίκι, αβοκάντο και σως μαδέρα και ένα σουφλέ με μούρα και λάιμ και παγωτό βατόμουρο. Με μακρά εμπειρία στην κουζίνα αλλά και στην τηλεόραση ο Jocky Petrie έστειλε «αδιάβαστους» του φιναλίστ του MasterChef καταρρίπτοντας τις δικαιολογίες τους για όσα δεν πήγαν καλά με δυο τρεις σαφείς κουβέντες.

Ο Jocky έκρινε και βαθμολόγησε, ο φάκελος σφραγίστηκε και τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε την ερχόμενη Δευτέρα στον μεγάλο τελικό. Όμως, η κατσάδα για τους δύο φιναλίστ δεν σταμάτησε εκεί.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς «έστησε στον τοίχο» τον Τιμολέοντα Διαμαντή και τον Χρήστο Γλωσσίδη βάζοντας ερωτηματικά για την επιλογή τους ως φιναλίστ μετά από αυτή την απόδοση, αλλά και για την κακή διαχείριση που έκαναν σε αυτή τη δοκιμασία.

«Φάνηκε σαν να μην δώσατε την απαραίτητη προσοχή. Ακόμα και ο chef Jocky αναρωτήθηκε που δεν κράτησε κανείς σημειώσεις. Εσείς όχι μόνο δεν κρατήσατε σημειώσεις, δεν είχατε και απορίες! Είναι εξωφρενικό αυτό το πράγμα. Και μετά ρωτούσατε ο ένας τον άλλον. Σας δίνουμε όλα τα εφόδια, όλο τον εξοπλισμό, σας φέρνουμε τους καλύτερους και δεν τους εκμεταλλεύεστε. Αυτό είναι που με ανησυχεί εμένα και λέω «σας έχει μείνει καθόλου ενέργεια;». Βρισκόμαστε στον τελικό. Έχουμε περάσει τόσους μήνες, έχετε περάσει τόσες δοκιμασίες.

Εγώ πλέον αυτό δεν το δέχομαι. Ποιο άγχος; Απλώς δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Με στεναχωρεί που ενθουσιάζεστε και δίνετε τόση μεγάλη σημασία σε κάποιες τεχνικές, όχι ότι τις υποβιβάζω, αλλά που μπορεί να είναι πιο φαντεζί κι όταν ήρθατε εδώ πέρα να κάνουμε αυτά τα βασικά αλλά τέλεια. Σκεφτείτε το καλά, γιατί εμείς ήρθαμε εδώ πέρα και είπαμε φέρνουμε τους καλύτερους και δεν ξέρω αν το βγάλατε αυτό προς τα έξω σήμερα. Μέχρι τώρα εμείς θεωρούσαμε ότι βρίσκεστε δίκαια στον τελικό. Βρίσκεστε δίκαια στον τελικό;».

O τρίτος και τελευταίος μαγειρικός σταθμός για τους δύο φιναλίστ έχει άρωμα Ιταλίας. Και σε αυτό το ταξίδι, ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής δεν θα είναι μόνοι τους… Ποιους συναντούν και απολαμβάνουν μαζί γεύσεις, γνώσεις και εμπειρίες;

Η περιήγησή τους ξεκινάει από την Πάρμα με μια επίσκεψή στον ναό της pasta, την Academia Barilla. Ποια καινούρια πρόκληση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν; .

Επόμενος σταθμός το Μιλάνο, που φέρνει αντιμέτωπους τους δύο υποψήφιους MasterChef με μια ακόμα σκληρή αναμέτρηση. Αυτή τη φορά, η μαγειρική τους μονομαχία θα πραγματοποιηθεί στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Ceresio7, ενώ η δοκιμασία θα αποδειχθεί μια δύσκολη και απαιτητική υπόθεση για το ισχυρό δίδυμο του διαγωνισμού. 

Δείτε εδώ το trailer:

 

 

Δειτε Επισης

Ο Βαλάντης το τερμάτισε για την Ματούλα Ζαμάνη: «Θα καλούσα μια νύχτα στο τζακούζι μου. Μου αρέσει»
Έκαναν πίσω οι αντιδρώντες και ενώνουν τις φωνές τους στη συναυλία για τα θύματα στα Τέμπη
Το #TheVoiceGR επιστρέφει για 10η χρονιά με τον υπέρτατο Γιώργο Καπουτζίδη
«Καταπέλτης» ο Μάρκος Σεφερλής και για τη Λουκία Πιστιόλα: «Να λέμε το όνομά της για να μαθαίνεται»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ματούλας Ζαμάνη μετά τα εμετικά σχόλια της... «κριτικής αποτροπής»
Κατερίνα Στανίση: «Με συνάδελφους κυνηγιόμασταν και δίναμε κάνα φιλάκι στο μαγαζί»
Νάνα Μούσχουρη: «Τέλος. Αυτό είναι όλο. Νομίζω πως έχω κάνει αρκετά. Δεν μπορώ να παριστάνω την νέα»
Συνεχίζονται οι on air αντιδράσεις Καρυστιανού - Πλακιά για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη
Κωνσταντίνος Αργυρός & Αλεξάνδρα Νίκα υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης λίγο πριν γίνουν γονείς
Βeef Κυριάκου Βελόπουλου με Light και Thug Slime - Τράπαρε στη Βουλή και ζήτησε τη σύλληψή τους