Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Annabelle!

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αnnabelle στην Πάφο.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχε γίνει ανάλυση των χαρακτηριστικών και αξιών του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου EVOO (Extra Virgin Olive Oil) το οποίο παράγεται από επίλεκτες ελιές, μια ημέρα μετά από τη συγκομιδή τους, μέσω φυσικής διαδικασίας που δεν περιλαμβάνει τη χρήση θερμικών ή χημικών ουσιών.

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο Δρ. Τάσος Κυριακίδης και η Jill Myers, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα παρουσίασαν τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. 

Ο Δρ. Κυριακίδης, καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale, ο οποίος πρόσφατα πιστοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Γαστρονομίας και το Εργαστήριο  ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης ως sommelier λαδιού, εξήγησε στους παρευρισκόμενους την διαφορα της πρόωρης και της αργοπορημένης συγκομιδής καθώς η πρόωρη συγκομιδή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πσότητα και γεύση του ελαιολάδου, η αργοπορημένη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα το ήπιο άρωμα και την χαμηλή φρεσκάδα του ελαιολάδου, ενώ η έγκαιρη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα τα έντονα αρώματα και το δυνατό ελαιόλαδο στη γεύση. 

Εξήγησε επίσης τους τρόπους με τους οποίους το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και ο χρόνος επιταχύνουν την οξείδωση του ελαιολάδου. 

Με την βοήθεια του Δρ. Κυριακίδη και της Jill Myers, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν να ξεχωρίζουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανάλογα με την φρεσκάδα του, την πικράδα του και την οξύτητα του! 

Τέλος αναφέρθηκαν τα πολλά οφέλη που το ελαιόλαδο προσφέρει στην υγεία.  Σε αντίθεση με τα σπορέλαια (σογέλαιο, καλαμποκέλαιο) που αυξάνουν την οξείδωση, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μειώνει την οξείδωση. Βοηθά επίσης στην αρτηριακή πίεση, στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης αλλά και στις φλεγμωνές. 

2-3 κουτάλια έξτρα παρθένου ελαιολάδου για 6 μήνες είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση συστολικής και διαστλικής πίεσης.

Ακολούθησε γεύμα το οποίο συνόδευε μια πλούσια επιλογή κυπριακών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες από τον sommelier Γιώργο Κασσιανό.

 

Δειτε Επισης

Η Ελένη Τσολάκη επέστρεψε στην εκπομπη της, τρεις εβδομάδες μετά την γέννηση της κόρης της
Κατερίνα Στανίση: «Εγώ κρατούσα συντροφιά στα τραπέζια των θαμώνων, τότε τα κορίτσια έτσι δούλευαν»
Τόνυ Δημητρίου: «Δεν έρχονται καθόλου προτάσεις, μέσα μου ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό»
Γιώργος Τσιάκκας: «Με τη χάρη του Αγίου Παϊσίου ποτέ δεν κόλλησε κανένας μας, κορωνοϊό»
Μάρκος Σεφερλής: «Έκανα και φέτος πρόταση για την Επίδαυρο και δεν εγκρίθηκε, δεν είμαι στις επιλογές»
Αλεξάνδρα Νίκα: Στο Ντουμπάι με τον πέντε μηνών γιο της, για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού
Προκόπης Αγαθοκλέους: «Αυτό είναι για μένα μια κληρονομιά που μου άφησε ο Άγιος Παΐσιος»
Η Ιωάννα Τούνη ξεμπρόστιασε την Χαρά Τσιώλη – Στη δημοσιότητα τα αποθεωτικά μηνύματα, πριν τις χυδαιότητες
Ο Προκόπης Αγαθοκλέους δημοσίευσε βίντεο με την μεταμόρφωσή του σε Άγιο Παΐσιο
Ο Χριστόφορος Τορναρίτης και η Ελευθερία Ελευθερίου στο πλατό του «Sunday Night»