Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Annabelle!

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αnnabelle στην Πάφο.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχε γίνει ανάλυση των χαρακτηριστικών και αξιών του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου EVOO (Extra Virgin Olive Oil) το οποίο παράγεται από επίλεκτες ελιές, μια ημέρα μετά από τη συγκομιδή τους, μέσω φυσικής διαδικασίας που δεν περιλαμβάνει τη χρήση θερμικών ή χημικών ουσιών.

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο Δρ. Τάσος Κυριακίδης και η Jill Myers, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα παρουσίασαν τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. 

Ο Δρ. Κυριακίδης, καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale, ο οποίος πρόσφατα πιστοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Γαστρονομίας και το Εργαστήριο  ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης ως sommelier λαδιού, εξήγησε στους παρευρισκόμενους την διαφορα της πρόωρης και της αργοπορημένης συγκομιδής καθώς η πρόωρη συγκομιδή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πσότητα και γεύση του ελαιολάδου, η αργοπορημένη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα το ήπιο άρωμα και την χαμηλή φρεσκάδα του ελαιολάδου, ενώ η έγκαιρη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα τα έντονα αρώματα και το δυνατό ελαιόλαδο στη γεύση. 

Εξήγησε επίσης τους τρόπους με τους οποίους το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και ο χρόνος επιταχύνουν την οξείδωση του ελαιολάδου. 

Με την βοήθεια του Δρ. Κυριακίδη και της Jill Myers, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν να ξεχωρίζουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανάλογα με την φρεσκάδα του, την πικράδα του και την οξύτητα του! 

Τέλος αναφέρθηκαν τα πολλά οφέλη που το ελαιόλαδο προσφέρει στην υγεία.  Σε αντίθεση με τα σπορέλαια (σογέλαιο, καλαμποκέλαιο) που αυξάνουν την οξείδωση, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μειώνει την οξείδωση. Βοηθά επίσης στην αρτηριακή πίεση, στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης αλλά και στις φλεγμωνές. 

2-3 κουτάλια έξτρα παρθένου ελαιολάδου για 6 μήνες είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση συστολικής και διαστλικής πίεσης.

Ακολούθησε γεύμα το οποίο συνόδευε μια πλούσια επιλογή κυπριακών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες από τον sommelier Γιώργο Κασσιανό.

 

Δειτε Επισης

Tommy Hilfiger x F1 : Η πολυαναμενόμενη avant-première της Αθήνας γεμάτη μόδα, racing vibes και κινηματογραφική αίγλη
Καλοκαιρινό πάρτι με… γεύση Starbucks στις Φοινικούδες!
#MADVMΑ 2025: Όσα έγιναν στην φαντασμαγορική βραδιά - Oι on stage εμφανίσεις, οι βραβεύσεις & τα ευτράπελα
Επιμορφωτικό & Επιστημονικό Συμπόσιο του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυσή του
«The Art of Crystal»: Μια γιορτή της κομψότητας και της καλλιτεχνικής κληρονομιάς
Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της παράστασης του Θοδωρή Αθερίδη και Ζέτας Μακρυπούλια στην Κύπρο
Βραβεία Ίρις 2025: Κώστας Νικούλι, Έλσα Λεκάκου, Julio Γιώργος Κατσής και Κλέλια Ρένεση οι μεγάλοι νικητές
Ημερίδα «Εμμηνόπαυση – Μια Νέα Αρχή»: Μια ουσιαστική προσέγγιση για την υγεία και την ενδυνάμωση της γυναίκας
Η M.Residence γράφει το επόμενο κεφάλαιο με τα εγκαίνια των καινούριων της γραφείων στο “The House of M”
Η Lovisa γιορτάζει τα εγκαίνια του ανανεωμένου καταστήματός της στο MyMall Λεμεσού με ένα καλοκαιρινό pop-up event