Οι πριγκίπισσες του κόσμου!

Το όνειρο κάθε γυναίκας να τα παρατήσει όλα και να γίνει πριγκίπισσα αποτελεί για κάποιες την καθημερινότητά τους. Πριγκίπισσες από όλο τον κόσμο, διάδοχοι του θρόνου και μη, απασχολούν συχνά τα ΜΜΕ. Κάποτε αρνητικά και άλλοτε θετικά.
 
1 Πριγκίπισσα Mary της Δανίας
Πρώην μεσίτρια κατοικιών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η 41χρονη πριγκίπισσα Mary της Δανίας είναι το τέταρτο παιδί μιας οικογένειας Αυστραλών μεταναστών από τη Σκωτία. Σήμερα είναι η εστεμμένη πριγκίπισσα, σύζυγος του διαδόχου του θρόνου της Δανίας, Frederik. Την ευτυχία του ζευγαριού συμπληρώνουν τα τέσσερα παιδιά τους, Christian, Isabella και τα δίδυμα Vincent και Josephine. Αψηφώντας κίνδυνο και πρωτόκολλα, πολλές φορές κυκλοφορεί χωρίς λιμουζίνες ή φρουρά, αλλά πάνω στο ποδήλατο, για να πάρει τα δίδυμα από το σχολείο. Στις ανεπίσημες μετακινήσεις της παίρνει οικονομική θέση στο αεροπλάνο, ενώ στην καθημερινότητά της επιλέγει τα φτηνά t-shirts και τις φόρμες.
 

2 Πριγκίπισσα Siriwannawari της Ταϊλάνδης
Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1987 και είναι η δεύτερη στη σειρά για τον θρόνο της Ταϊλάνδης. Η πριγκίπισσα Siriwannawari σπούδασε Σχέδιο Μόδας και έχει τη δική της σειρά ρούχων. Είναι τόσο καλή που παρουσίασε σχέδιά της στο Fashion Week του Παρισιού. Ασχολείται επίσης και με τον αθλητισμό, αφού εκπροσώπησε τη χώρα της στους Πανασιατικούς Αγώνες το 2005 για το άθλημα του μπάντμιντον.
 

3 Πριγκίπισσα Eugenie της Μεγάλης Βρετανίας
Έχει περάσει από τα «κακά» παιδιά της βασιλικής οικογένειας. Τα ξέφρενα πάρτι και οι φωτογραφίες της σε άσεμνες πόζες προκάλεσαν μεγάλο πονοκέφαλο στο παλάτι. Με τα χρόνια, η γεννημένη στις 23 Μαρτίου 1990 κόρη του Andrea του Γιορκ και της Sara Ferguson, απέκτησε ένα πιο σοβαρό προφίλ. Αποφοίτησε από τον κλάδο της Αγγλικής Γλώσσας και της Ιστορίας της Τέχνης στο Newcastle University και μάλιστα ψάχνει για δουλειά. Γνωστή για την αγάπη της για τη μόδα, θα την δεις στο front row στα fashion weeks, ενώ τιμά δεόντως τις δημιουργίες γνωστών οίκων.
 


4 Πριγκίπισσα Beatrice της Μεγάλης Βρετανίας
Η μεγάλη αδελφή της πριγκίπισσας Eugenie της Μεγάλης Βρετανίας, Beatrice, έγινε 27 και παραμένει έβδομη στη σειρά για τον θρόνο. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ενώ έχει δουλέψει ως συντονιστής παραγωγός στα γραφεία της Sony στο Λονδίνο. Έφυγε όταν έγινε γνωστό πως αμειβόταν με 19.500 λίρες. Την αποκαλούν συχνά «η πριγκίπισσα των πάρτι» μιας και είναι γνωστό party animal, γεγονός που ανησύχησε πολλές φορές το παλάτι.

 

5 Πριγκίπισσα Sonam του Μπουτάν
Κόρη του τέταρτου βασιλιά του Μπουτάν, η 34χρονη Sonam έχει πτυχία στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και μάστερ στη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Συνδυάζει ομορφιά και εξυπνάδα και έχει καταφέρει να κερδίσει τον λαό με την απλότητα και τον σωστό της χαρακτήρα.
 

6 Πριγκίπισσα Alexandra του Λουξεμβούργου
Παίζει τένις, κάνει σκι και λατρεύει τα θαλάσσια σπορ. Με λίγα λόγια, ό,τι κάνει μια γαλαζοαίματη. Είναι το τέταρτο και τελευταίο παιδί και μοναχοκόρη του δούκα Henri και της δούκισσας Maria Teresa. Φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας του Λουξεμβούργου και της πριγκίπισσας του Νασάου. Βασίλισσα δεν πρόκειται να γίνει, μιας και είναι γυναίκα και υπάρχει ένας άντρας μεγαλύτερός της στην οικογένεια που είναι πιο κοντά στον θρόνο.
 

7 Πριγκίπισσα Charlene Wittstock του Μονακό
Από το κολυμβητήριο στο παλάτι. Η Charlene Wittstock έγινε αρχικά γνωστή ως η αθλήτρια της κολύμβησης από τη Νότιο Αφρική. Το 2011 ήρθε ο παραμυθένιος γάμος της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό. Αν και πολλά ακούστηκαν πως η νύφη ήθελε να την «κάνει» λίγο πριν τον γάμο, μετά τη γέννηση των δίδυμων παιδιών της η πριγκίπισσα αισθάνεται περισσότερο σίγουρη για τη θέση της στην οικογένεια των Γκριμάλντι και στο Πριγκιπάτο. Η πριγκίπισσα γεννήθηκε το 1978 στη Ροδεσία, τη σημερινή Ζιμπάμπουε, και είναι κόρη του Michael Wittstock και της Lynette, προπονήτριας κολύμβησης, με βρετανικές, ιρλανδικές και γερμανικές ρίζες. Η οικογένειά της δηλώνει συνεχώς περήφανη για αυτήν, περισσότερο όμως για την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά για το ότι παντρεύτηκε έναν πρίγκιπα.
 

8 Πριγκίπισσα Charlotte του Μονακό
Το γεγονός και μόνο πως είναι εγγονή της Grace Kelly και κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, λέει πολλά. Η πανέμορφη Charlotte κληρονόμησε τη φινέτσα της κινηματογραφικής βασίλισσας του Χόλιγουντ και γιαγιάς της. Τέταρτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, σπούδασε Φιλοσοφία και το μεγάλο της πάθος είναι τα άλογα και η μόδα. Λίγα χρόνια πριν, υπέγραψε «χρυσό» συμβόλαιο με τον ιταλικό οίκο Gucci, με τους σχεδιαστές του να επιμελούνται την επίσημη ενδυμασία της σε κάθε αγώνα. Η 29χρονη πριγκίπισσα χώρισε πρόσφατα από τον επί τρία χρόνια αγαπημένο της και 16 χρόνια μεγαλύτερό της Γαλλομαροκινό κωμικό ηθοποιό Gad Elmaleh, με τον οποίον απέκτησαν έναν γιο.
 

9 Πριγκίπισσα Haya της Ιορδανίας και του Ντουμπάι
Η 41χρονη πριγκίπισσα Haya της Ιορδανίας και του Ντουμπάι είναι παντρεμένη με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Μιλάμε για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το ζευγάρι έχει μαζί δύο παιδιά και η πριγκίπισσα είναι γνωστή για τις φιλανθρωπικές της ενέργειες. Καταφέρνει να συνδυάζει δεκάδες δραστηριότητες με τη μητρότητα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
 

10 Πριγκίπισσες Leonor και Infanta Sophia της Ισπανίας
Οι μικρές της παρέας είναι η 9χρονη Leonor και η 8χρονη αδελφή της Sophia. Η Leonor είναι η δεύτερη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου, μετά τον πατέρα της, και θα γίνει πριγκίπισσα της Αστούριας και αργότερα βασίλισσα ή αντιβασιλέας της Ισπανίας, αν οι γονείς της δεν αποκτήσουν αγόρι. Οι μικρές αποτελούν τα μεγαλύτερα ατού της βασιλικής οικογένειας, που έχει βάλει στόχο να ανεβάσει τη δημοτικότητά της και εστιάζει συνεχώς πάνω τους.
 

11 Πριγκίπισσα Sikhanyiso της Σουαζιλάνδης
Αν και η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Μσουάτι Γ΄ της Σουαζιλάνδης, ενός από τους τελευταίους απόλυτους μονάρχες του πλανήτη, δεν πρόκειται να τον διαδεχτεί στον θρόνο. Αποτελεί άλλωστε ένα από τα είκοσι τέσσερα παιδιά του και κόρη μίας από τις 14 συζύγους του. Παρ’ όλα αυτά, η 28χρονη πριγκίπισσα και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ψηφιακή Επικοινωνία από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, έγινε γνωστή μέσα από τις ομιλίες της κατά της πατριαρχίας και της πολυγαμίας στην πατρίδα της.
 


12 Πριγκίπισσα Catharina Amalia των Κάτω Χωρών
Μπορεί τώρα να είναι μόλις 11, όμως η πριγκίπισσα Catharina Amalia κάποια στιγμή θα γίνει βασίλισσα, ως κληρονόμος του θρόνου του Βασιλείου των Κάτω Χωρών. Το Βασίλειο αποτελείται από τις Κάτω Χώρες, το Κουρασάο, την Αρούμπα και το Σεντ Μαρτέν. Πατέρας της είναι ο Willem-Alexander των Κάτω Χωρών και αδελφές της οι πριγκίπισσες Alexia και Ariana.

 
13 Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας και της Δανίας
Κόρη του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Β΄, και της Άννας Μαρίας της Δανίας, η 32χρονη Θεοδώρα είναι η μικρότερη κόρη και το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Αν και στην Ελλάδα δεν έχουν πια βασίλειο, η ίδια εξακολουθεί να είναι πριγκίπισσα της Δανίας και κατέχει τον αριθμό 350 στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Με πτυχίο Θεατρικών Τεχνών στο χέρι, μετακόμισε το 2010 στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει την καριέρα της στο σινεμά. Άξιο αναφοράς είναι και το πέρασμά της από τη διάσημη τηλεοπτική σειρά «Τόλμη και Γοητεία».
 

14 Πριγκίπισσα Ingrid Alexandra
Η 11χρονη πριγκίπισσα Ingrid Alexandra, αν και το μεγαλύτερο παιδί του πρίγκιπα Χάακον, είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής στον θρόνο της Νορβηγίας. Το 1990, το Σύνταγμα της Νορβηγίας απεφάνθη ότι το μεγαλύτερο παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, υπερισχύει στη σειρά διαδοχής. Την πρώτη της δημόσια ομιλία ως πριγκίπισσα την έκανε μόλις στα έξι της χρόνια.
 

15 Πριγκίπισσα Madeleine της Σουηδίας
Η 33χρονη πριγκίπισσα Madeleine είναι η τέταρτη της βασιλικής οικογένειας που απεικονίζεται στη σουηδική κορώνα. Είναι παντρεμένη με τον χρηματιστή Christopher O’Neill από το 2013. Για πολλά χρόνια η σουηδική βασιλική οικογένεια ζούσε μακριά από τη δημοσιότητα και τα ΜΜΕ αναφέρονταν σε αυτήν, συνήθως, κατά την ετήσια απονομή των βραβείων Νόμπελ. Όλα άλλαξαν όταν η μικρή κόρη του βασιλιά, η Madeleine, εμφανίστηκε με ένα βαθύ ντεκολτέ δίπλα στους νομπελίστες. Η γαλαζοαίματη απασχόλησε στη συνέχεια τον Τύπο μετά τον χωρισμό της από τον αρραβωνιαστικό της Jonas Bergstrom, που την απατούσε, και αργότερα με τη σχέση της με τον Έλληνα playboy Σταύρο Νιάρχο.
 

16 Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας
Η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας δεν είναι άλλη από την πριγκίπισσα Victoria. Η 38χρονη είναι επίσης η 196η στη σειρά για τον θρόνο της Βρετανίας, μιας και ο πατέρας της είναι τρίτος ξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ. Από την 1η Ιανουαρίου 1980, η Victoria έγινε διάδοχος του σουηδικού θρόνου, αφού προηγήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση του 1979 που καθόριζε τη σειρά διαδοχής με βάση τον χρόνο γέννησης και όχι το φύλο. Πριν από αυτό, στην πρώτη θέση βρισκόταν, για επτά σχεδόν μήνες, ο αδελφός της Κάρολος Φίλιππος. Έντονα συζητήθηκε ο γάμος της με τον Daniel Westling, με τους τίτλους να λένε πως «η πριγκίπισσα παντρεύτηκε τον Σταχτοπούτο της».
 
 
 

Δειτε Επισης

Υπό επιτήρηση στη φυλακή o Diddy - Υπάρχουν φόβοι για αυτοχειρία
Ο καβγάς στο αυτοκίνητο με τον Ben Affleck και τα δάκρυα της Jennifer Lopez
Νίνο: «Έχω περάσει πολλά μαύρα. Δεν μπορώ να χωνέψω πόσες φορές έπρεπε να σηκωθώ»
Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης απαντά στο: «Είσαι μεγάλος σε ηλικία για να κάνεις παιδί»
Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Δύσκολες ώρες για τον Τέρη Χρυσό – Καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από πτώση
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»
Πέθανε σε τροχαίο ο Διονύσης Πρώιος, με την ίδια μηχανή που σκοτώθηκε και ο γιος του, στα 19 του
Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Τα τελευταία 15 χρόνια ζω με έναν καλό φίλο και με έναν μισθό 1400 ευρώ!»