Έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Κουρατζή «Memento Mori»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου καλλιτέχνη Στέφανου Κουρατζή, με τίτλο «Memento Mori» στις 29 Μαΐου, στις 19:00, στο foyer του Πολιτιστικού Κέντρου του πανεπιστημίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος.  
 
Πρόκειται για την προσωπική ματιά του φωτογράφου σε Ορυχεία της Κύπρου μέσα από 26 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ο καλλιτέχνης εκθέτει στο κοινό, το απάνθισμα ενός ταξιδιού και την ολοκλήρωση μιας σπουδής που κράτησε τέσσερα χρόνια.
 
«Memento Mori» είναι μια λατινική παροιμιώδης φράση που θα πει «να θυμάμαι ότι είσαι θνητός». Το ψιθύριζαν στους Ρωμαίους αυτοκράτορες την ώρα της στέψης τους. Η φράση επανήλθε στη βικτωριανή εποχή, με την ανακάλυψη της δαγκεροτυπίας, της πρώιμης φωτογραφικής τεχνικής.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουνίου και θα είναι ελεύθερη για το κοινό (9:00- 21:00)
 
Λίγα λόγια για το φωτογράφο…
 
Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια είναι φωτογράφος στο συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος». Παράλληλα συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Κύπρο ενώ έχει συνεργαστεί με Διεθνή ΜΜΕ και Πρακτορεία Ειδήσεων (AFP, Xinhua). Ταξίδεψε και κατέγραψε γεγονότα και ιστορίες σε διάφορες χώρες όπως η Κούβα, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και το Ιράν μεταξύ άλλων. Για τη δουλειά του έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως, IPA, PX3, Fujifilm Euro Press κλπ.
 
Φωτογραφίες του υπάρχουν σε βιβλία καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
Η δουλειά του ισορροπεί ανάμεσα στην κάλυψη της καθημερινής επικαιρότητας αλλά και σε λεπτομέρειες που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής.
  

Δειτε Επισης

«Fractal Moment» Η επικείμενη έκθεση του σχεδιαστή κοσμημάτων Κωνσταντίνου Κυριάκου είναι γεγονός
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας Συν-διαμορφώνοντας το παρόν και το αύριο της πόλης
Οι γιορτές έρχονται! Η Coca-Cola ανακοινώνει τα δρομολόγια του φορτηγού που θα φέρει κοντά τους καταναλωτές και φέτος τα Χριστούγεννα
Οι ΤΗΕRION «ξαναχτυπούν» πιο δυναμικά από πότε με μία εμφάνιση στην Κύπρο στη Λευκωσία που θα γράψει ιστορία και κανένας φαν της μέταλ σκηνής δεν πρέπει να χάσει!
Η διάσημη δραματουργός και καλλιτέχνις Nan van Houte έρχεται στο Λάρνακα 2030
Ξυλοπόδαροι, ξωτικά και νεράιδες φέρνουν τα Χριστούγεννα στο Νicosia Mall
Call for Art: Προκήρυξη διαγωνισμού σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας - Εργαστήρια
«Δώσε Φως σε Μια Ζωή»: Χριστουγεννιάτικες Φιέστες Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και ΑΗΚ
Μαντομαχαλάrt: το μαχαΛάrt εξαπλώνεται
Xορευτική παράσταση "Μερικά κομμάτια πέτρας " - Πέμπτη 16/11/23- 20:00