Πρώτο βραβείο για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο στην Άντρη Κούννου

Η δημοσιογράφος του Reporter νικήτρια στον παγκύπριο διαγωνισμό του Κυπριακού Πρακτορείο Ειδήσεων
 
Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναφορικά με τον Παγκύπριο Διαγωνισμό για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο, που είχε προκηρύξει το ΚΥΠΕ, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και την ευγενή χορηγία της RCB Bank Ltd.   
 
Η τετραμελής Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε τους τρεις πρώτους νικητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ, στην τελευταία του συνεδρία, επικύρωσε τα αποτελέσματα.  
 
Α’  Βραβείο: Άντρη Κούννου, για το ρεπορτάζ της με τίτλο: «Ζητώ συγγνώμη – Ο πατέρας του 12χρονου από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά στη Σολέα μιλά για πρώτη φορά» που δημοσιεύθηκε στο “Reporter”. Το Α’ Βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό ποσό ύψους 1.500 ευρώ και δωρεάν διαμονή μία εβδομάδα στο Δημοσιογραφικό Χωριό.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ζητώ συγγνώμη»-Ο πατέρας του 12χρονου από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά στη Σολέα μιλά για πρώτη φορά
 
Β’ Βραβείο: Μαρίνα Κουμάστα, για το ρεπορτάζ  της, με τίτλο: Αλτσχάιμερ το λένε: Θυμάσαι;» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χαραυγή». Το Β’ Βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ.
 
Γ’ Βραβείο: Νίκος Ντενισλής, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο: «Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στην Κύπρο: Μια ιστορική αναδρομή» που δημοσιεύθηκε στο Skalatimes, the city’s magazine”.     
 
Λεπτομέρειες για την Τελετή Βράβευσης θα ανακοινωθούν αργότερα.
 
Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αποτελείτο από τους:
 
Σοφία Ιορδανίδου, Αν. Καθηγήτρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία», στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος του .
 
Γιώργος Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Διευθυντής Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής επικοινωνίας (ΙΜΜΕ), Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
 
Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο .
Γιώργος Φράγκος, Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Κύπρου.
 
Η προκήρυξη του διαγωνισμού διήρκησε από τις 22 Μαΐου 2017 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και αφορούσε δημοσιογραφικά κείμενα που είχαν δημοσιευθεί κατά τη περίοδο  1 Ιανουαρίου 2017 έως 25 Σεπτεμβρίου 2017.  
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της προκήρυξης, ο θεσμός του διαγωνισμού ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους και  τους φοιτητές ή πτυχιούχους Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, να βελτιώσουν την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ επιβραβεύει τα ρεπορτάζ που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και που συμβάλλουν στην υγιή εξέλιξή της.
 
Η Κριτική Επιτροπή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρωτοτυπία των θεμάτων, στην ποιότητα της έρευνας και των πηγών των ρεπορτάζ, στη χρήση της γλώσσας και στη δόμηση των θεμάτων.   
 

Δειτε Επισης

Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη