Queen Elizabth: Όλα όσα θα συμβούν όταν φύγει από τη ζωή...

Στο Ηνωμένο Bασίλειο όλα είναι θέμα πρωτοκόλλου και μπορεί η Ελισάβετ Β' να ταλαιπωρείται από ένα βήχα (και μόνο, επιβεβαιώνει το παλάτι) τα βρετανικά media όμως επιθυμούν από όλους να είναι προετοιμασμένοι για το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας άλλης.
 
Τι θα γίνει αν πεθάνει η Βασίλισσα; "Έχει πεθάνει η Βασίλισσα και μας το κρύβουν" σχολιάζουν αρθρογράφοι. "Περιμένετε να το μάθετε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Μα, είναι τόσα αυτά που πρέπει να γίνουν που αυτή τη στιγμή η Ελισάβετ η Β' μπορεί να έχει ήδη συναντήσει τη Βασίλισσα Βικτωρία, η σορός της να έχει ταριχευθεί και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει όταν όλα θα είναι έτοιμα".
 
Ποια είναι όλα όσα πρέπει να έχει φροντίσει το Ηνωμένο Βασίλειο πριν ανακοινώσει τον επίλογο της μοναρχίας της Ελισάβετ Β';
Όλα τα παρακάτω

Για 12 μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, θα τραβηχτεί χειρόφρενο σε όλα στη Βρετανία που "θα βυθιστεί στο πένθος". Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο θα κλείσουν, κανείς δεν θα πηγαίνει στην δουλειά και όλοι θα μιλούν και θα ασχολούνται μόνο με αυτό το τραγικό γεγονός. Αυτό το διάστημα φέρει την επίσημη, "βασιλική" ονομασία "Η Γέφυρα".
 
Όπως δήλωσε πρώην Βρετανός πρέσβης, πολλά θα κριθούν από το πως θα πεθάνει η βασίλισσα, αν είναι κάτι αναμενόμενο ή έκτακτο.
Σε περίπτωση που η βασίλισσα πεθάνει στο παλάτι, ή σε νοσοκομείο, ιδιωτικά, το Μπάκινγκχαμ έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο (το επονομαζόμενο Bridge) για το πώς και πότε θα ανακοινώσουν το θάνατο της. Αν όμως ο θάνατος της βασίλισσας είναι ξαφνικός ή και δημόσιος, όπως της Diana, τότε η είδηση θα βγει εκτός ελέγχου.
 
Αν πεθάνει σε εργάσιμη μέρα, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς και χιλιάδες άλλες εταιρείες θα κλείσουν σε ένδειξη πένθους, γεγονός που θα έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες.
Τόσο η κηδεία όσο και η τελετή στέψης του διαδόχου θα ανακηρυχθούν εθνικές αργίες.
 
Σύμφωνα με το Business Insider, ειδικά την ημέρα της κηδείας θα χαθούν δισεκατομμύρια από την βρετανική οικονομία. Ειδικότερα, η απώλεια στο ΑΕΠ που θα ακολουθήσει το θάνατο της βασίλισσας, θα είναι μεταξύ 1,2 και 6 δισεκατομμυρίων στερλινών, χώρια το κόστος των εκδηλώσεων και της κηδείας.
 
Εννοείται ότι οι μεταδόσεις σατιρικών εκπομπών στο BBC θα ανασταλούν -όπως είχε κάνει και το 1952 με το θάνατο του Γεωργίου του VI, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος ίσως αλλάξει το όνομά του, όπως αλλαγή θα χρειαστούν και οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Μ. Βρετανίας.
Το "God Save The Queen" θα πρέπει να αλλάξει σε "God Save The King" όπως γράφτηκε για τον βασιλιά Γεώργιο το 1948.
 
Επίσης θα αλλάξουν τα κράνη των αστυνομικών, τα διαβατήρια και τα γραμματόσημα στα οποία παρουσιάζεται η Βασίλισσα.
 
Ο Charles αυτομάτως θα γίνει ο νέος Μονάρχης, καθώς ο θρόνος δεν πρέπει να μείνει κενός (η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να στεφθεί ο Πρίγκιπας William είναι αν ο Charles αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ αυτού).


 
Θα συνέλθει το συμβούλιο διαδοχής στο St James' Palace για να ανακηρύξει, επίσημα, βασιλιά τον Κάρολο (ενώπιον του συμβουλίου αυτός θα δώσει όρκο πίστης στο Κοινοβούλιο και την Εκκλησία της Αγγλίας).
Στη συνέχεια, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων θα δώσουν όρκο πίστης σε αυτόν.
Το επίσημο συμβούλιο θα ανακοινώσει το βασιλιά της χώρας, με τυπική διαδικασία, αφού θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος όμως μπορεί να μεταφέρει απευθείας το δικαίωμα του θρόνου στον γιο του William.
 
Όσο για τη βασίλισσα, η σορός της θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall για τρεις μέρες, ενώ η κηδεία της θα γίνει 12 μέρες μετά τον θάνατό της και αναμένεται να την παρακολουθήσουν πάνω από 2,5 δισ. κόσμου σε όλο τον πλανήτη -περίπου 1.000.000 κόσμος θα ακολουθήσουν την νεκρώσιμη πομπή.
 
Η ενθρόνιση του νέου βασιλιά θα γίνει έναν χρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας, με τον Κάρολο να έχει την δυνατότητα από την πρώτη μέρα που θα οριστεί βασιλιάς να ασκήσει να καθήκοντά του.
 

Επιπλέον θα τυπωθούν καινούργια γραμματόσημα που θα φέρουν το (βασιλικό) πρόσωπό του.
 Η Ελισάβετ βρίσκεται στο θρόνο από το 1952 και κατά τη διάρκεια της βασιλείας της έχουν αλλάξει 12 πρωθυπουργοί καθώς και 12 Αμερικανοί πρόεδροι.

 

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες εξελίξεις  χθες Τρίτη, η βρετανή μονάρχης απένειμε στο μέλος του προσωπικού της Ρέιμοντ Γουίοτον τα διάσημα του Υπολοχαγού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος - μία τιμή η οποία συνήθως απονέμεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει κάποιο μέλος του προσωπικού της στην ίδια ή στη μοναρχία. Μία εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ιδιωτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Σάντριγχαμ και ότι δεν είναι διαθέσιμες φωτογραφίες. Η βασίλισσα απέστειλε επίσης χθες προσωπικό συλλυπητήριο μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με 39 νεκρούς.

Όπως όλα δείχνουν επιστρέφει σιγά σιγά στα καθήκοντα της
 

 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη