Το γράμμα των αδελφών Bush στις αδελφές Obama!

«Κάντε λάθη, έχετε κάθε δικαίωμα» γράφουν οι δίδυμες κόρες του Μπους, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στη Σάσα και τη Μάλια για τη ζωή τους μετά τον Λευκό Οίκο.

Οι δίδυμες κόρες του πρώην Πρόεδρου της Αμερικής Τζορτζ Μπους έγραψαν μια υπέροχη επιστολή με συμβουλές προς τη Μάλια και τη Σάσα Ομπάμα, οι οποίες πρόκειται να ενταχθούν στην λέσχη των πρώην Πρώτων Παιδιών, όπως και εκείνες.

«Κάντε λάθη, έχετε κάθε δικαίωμα» λένε μεταξύ άλλων οι δύο κόρες του Μπους, Τζένα Μπους Χέιγκερ, Μπάρμπαρα Πιρς Μπους οι οποίες σήμερα είναι 35 ετών.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή τους

Μάλια και Σάσα, πριν από οκτώ χρόνια μια κρύα μέρα του Νοεμβρίου, σας υποδεχτήκαμε στα σκαλιά του Λευκού Οίκου. Είδαμε τόσο το φως όσο και την επιφυλακτικότητα στα μάτια σας, ενώ βλέπατε για πρώτη φορά το νέο σας σπίτι. Αφήσαμε τις δουλειές μας στη Βαλτιμόρη και τη Νέα Υόρκη και ταξιδέψαμε στην Ουάσιγκτον για να σας ξεναγήσουμε. Για να σας δείξουμε την κρεβατοκάμαρα Lincoln, καθώς και τα υπνοδωμάτια που κάποτε ήταν δικά μας, για να σας παρουσιάσουμε όλους τους ανθρώπους του Λευκού Οίκου, από τους ανθοκόμους μέχρι τους φύλακες και τους μπάτλερ – οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο να κάνουν αυτό το ιστορικό κτίριο να λειτουργεί ως σπίτι.

Ολες μαζί περιπλανηθήκαμε στις μεγαλοπρεπείς αίθουσες του σπιτιού, το οποίο επρόκειτο να γίνει το σπίτι σας χωρίς να έχετε άλλη επιλογή.

Μέσα σε οκτώ χρόνια, έχετε κάνει τόσα πολλά. Εχετε δει τόσα πολλά. Σταθήκατε μαζί με τον πατέρα σας, στις πύλες του κελιού στο Robben Island όπου ο Νέλσον Μαντέλα φυλακίστηκε για δεκαετίες.

Ταξιδέψατε στη Λιβερία και το Μαρόκο μαζί με τη μαμά σας για να μιλήσετε με τα κορίτσια για τη σημασία της εκπαίδευσής τους. Παρακολουθήσατε επίσημα δείπνα, κάνατε πεζοπορία σε εθνικά πάρκα, συναντήσατε διεθνείς ηγέτες και καταφέρατε να γελάσετε με τα αστεία του μπαμπά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας των Ευχαριστιών, και όλα αυτά ενώ ήσασταν παιδιά, πηγαίνατε στο σχολείο και κάνατε φίλους. Έχουμε παρακολουθήσει πώς εξελιχθήκατε από κορίτσια σε εντυπωσιακές νέες γυναίκες.

Και μέσα σε όλα αυτά, είχατε η μία την άλλη. Ακριβώς όπως κι εμείς.

Τώρα είστε έτοιμες να ενταχθείτε σε μια άλλη λέσχη, αυτή των πρώην Πρώτων Παιδιών, μια θέση που δεν επιδιώξατε και η οποία δεν έχει κατευθυντήριες γραμμές. Αλλά έχετε τόσα πολλά να ζήσετε. Τώρα πρέπει να γράψετε την ιστορία της ζωής σας, πέρα ​​από τη σκιά των διάσημων γονιών σας, ωστόσο θα κουβαλάτε πάντα ως θησαυρό τις εμπειρίες που αποκομίσατε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Μην ξεχάσετε ποτέ τους υπέροχους ανθρώπους που εργάζονται στο Λευκό Οίκο. Η Νάνσι, η ανθοκόμος του Λευκού Οίκου, μας υποδέχτηκε όταν ήμασταν 7 ετών και πήγαμε στην ορκωμοσία του παππού μας. Μας βοηθούσε να δημιουργούμε πολύχρωμα μπουκέτα από χειμωνιάτικα λουλούδια για τα κομοδίνα των παππούδων μας. Είκοσι χρόνια αργότερα, η Νάνσι ανέλαβε τον στολισμό για το γάμο της Τζένα. Αγαπάμε τη δική σας Νάνσι. Έχουμε κρατήσει επαφή και με τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας. Ήταν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας: ήταν εκεί στα πρώτα ραντεβού μας, ακόμα και στον αρραβώνα και τον μήνα του μέλιτος. Γνωρίζουμε ότι δεν ήταν πάντα εύκολο – τόσο εσείς όσο κι εμείς ήμασταν έφηβες που μας μετέφεραν άνδρες με σακίδια, αλλά οι άνθρωποι αυτοί έβαζαν τη ζωή τους σε αναμονή για εμάς.

Απολαύστε το κολέγιο. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, εμείς το απολαύσαμε. Και δεν θα έχετε πια το βάρος όλου του κόσμου στους νεανικούς σας ώμους. Εξερευνήστε τα πάθη σας. Μάθετε ποιες είστε. Κάντε λάθη, έχετε κάθε δικαίωμα. Κρατήστε δίπλα σας πιστούς φίλους που σας γνωρίζουν, σας λατρεύουν και θα σας προστατεύσουν. Οι φίλοι που σας κρίνουν δεν σας αγαπούν και οι φωνές τους δεν θα πρέπει να σας απασχολούν. Αυτό που έχει σημασία είναι οι δικές σας καρδιές.

Φυλάξτε όλα όσα έχετε δει, τα άτομα που συναντήσατε, τα μαθήματα που πήρατε και αφήστε τα να σας βοηθήσουν να κάνετε θετικές αλλαγές. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνετε. Τα ταξίδια με τους γονείς μας, μας δίδαξαν περισσότερο από κάθε μάθημα. Άνοιξαν τα μάτια μας σε νέους ανθρώπους, νέους πολιτισμούς και ιδέες. Συναντήσαμε εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν, εκπαιδευτικούς στην Καλιφόρνια, γιατρούς στα σύνορα Βιρμανίας, παιδιά που βγήκαν στους σκονισμένους δρόμους της Καμπάλα για να δουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, και παιδιά με τον ιό HIV που περίμεναν να πάρουν τα αντιρετροϊκά φάρμακα που θα έσωζαν τις ζωές τους. Συναντήσαμε ένα μικροσκοπικό κορίτσι που φορούσε το καλό της φόρεμα στο χρώμα της λεβάντας, το οποίο έμοιαζε νέο αλλά δεν ήταν. Ήταν μικροσκοπική γιατί ήταν άρρωστη. Η μαμά της παραδέχτηκε ότι δεν θα κατάφερνε να ζήσει για να πάρει αυτά τα φάρμακα, αλλά θα μπορούσαν να σώσουν τους αδελφούς και τις αδελφές της. Μετά τη συνάντηση με αυτό το κορίτσι, η Μπάρμπαρα πήγε πίσω στο σχολείο και άλλαξε τόσο το αντικείμενο σπουδών της όσο και την πορεία της ζωής της*.

Έχετε ζήσει μέσα από την απίστευτη πίεση του Λευκού Οίκου. Έχετε ακούσει σκληρές κριτικές για τους γονείς σας από ανθρώπους που δεν τους έχουν συναντήσει ποτέ. Ήσασταν εκεί όταν οι πολύτιμοι γονείς σας απαξιώνονταν από αρνητικά πρωτοσέλιδα. Οι γονείς σας, που σας βάζουν πάνω από όλα, δεν σας έδειξαν απλά τον κόσμο αλλά σας έδωσαν τον κόσμο.

Και όπως πάντα, θα είναι δίπλα σας ενώ να ανοίγετε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας. Και εμείς το ίδιο.

* Σήμερα, η Τζένα Μπους Χέιγκερ είναι δημοσιογράφος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC και είναι παντρεμένη με ένα παιδί, ενώ η Μπάρμπαρα Πιρς Μπους είναι ακτιβίστρια σε θέματα υγείας και έχει εργαστεί με ασθενείς του AIDS στην Αφρική.

 
 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη