Ένα τραπέζι Ελλάδα… φέρνει κοντά μας το Sigma!

Η Chef Ντίνα Νικολάου ταξιδεύει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη! Διασχίζει το Αιγαίο και επισκέπτεται το Ιόνιο… Γεύεται για άλλη μια φορά την Πελοπόννησο… Ανακαλύπτει συνταγές με Μακεδονίτικη και Ηπειρώτικη ταυτότητα… Δοκιμάζει προϊόντα βγαλμένα από την κεντρική Ελλάδα… Γνωρίζει ανθρώπους φιλόξενους, δημιουργικούς, με μεράκι! …Και πάντα επιστρέφει στο σπίτι της γεμάτη από τοπικά καλούδια και έμπνευση για να μας προτείνει ένα απολαυστικό μενού! 


Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η Ντίνα επισκέπτεται την όμορφη Κεφαλονιά! Το τραπέζι στήνεται στο γραφικό Φισκάρδο, παρέα με την Τασία Δενδρινού και τους κανταδόρους του Αργοστολίου! Έπειτα, η Ντίνα ξεκινά την αναζήτησή της γεμάτη ενθουσιασμό και ανυπομονησία! Κάνει βαρκάδα στα τιρκουάζ νερά της υπόγειας Λίμνης Μελισσάνης. Μαγεύεται στην θέα του μοναδικού Μύρτου, της πιο πολυφωτογραφημένης παραλίας της Ελλάδας! Πηγαίνει στα Ομαλά για να επισκεφθεί τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας και μας προτείνει κοτόπουλο με πιπεριές και σάλτσα κρασιού. Ενθουσιάζεται με τα κρυστάλλινα νερά και τις παραλίες της Παλλικής! Μαγειρεύει αχνιστό λαβράκι Κεφαλονιάς με σταφύλια και σως μουστάρδας, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, στην παραλία του Αθέρα. Σταματά στο όμορφο χωριό του Αγκώνα για να συναντήσει την φίλη της Αθηνά και να γευθεί την αληθινή Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα από τα χεράκια της μαμάς. Γεύεται τις περίφημες αμυγδαλένιες μάντολες. Γοητεύεται από τις ομορφιές του Αργοστολίου και το ταμπεραμέντο των ανθρώπων. Τέλος, επιστρέφει στην Αθήνα με επτανησιακό αέρα και μας προτείνει: ζεστή πατατοσαλάτα με μήλα, χοιρινό γύρο με σκορδοπίπερο στο φούρνο και κρέμα με καραμελωμένα σταφύλια και μάντολες! Ένα τραπέζι Κεφαλονιά!


 


Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η Chef Ντίνα Νικολάου μας ταξιδεύει στην μοναδική Εύβοια! Η γευστική αναζήτηση ξεκινάει από τη Νέα Αρτάκη, με απολαυστικούς θαλασσινούς μεζέδες! Στη συνέχεια, η Ντίνα ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο της ζύμης και των παραδοσιακών φύλλων… Γεύεται Ευβοιώτικο τυροπιτάρι από τα χέρια της Δέσποινας Κωνσταντινίδου. Επισκέπτεται ένα άκρως γοητευτικό οινοποιείο και μας προτείνει ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού! Κάνει μια γρήγορη περιήγηση στην πόλη της Χαλκίδας. Ενθουσιάζεται με τις ομορφιές που κρύβει η Κύμη! Δοκιμάζει τα περίφημα σύκα Κύμης και πολλές ακόμα λιχουδιές με το διασημότερο προϊόν της περιοχής… Ενώ λίγο πριν πάρει τον δρόμο του γυρισμού, κάνει μια γλυκιά στάση για παραδοσιακό μπακλαβά.. Tέλος, επιστρέφει στην Αθήνα και μας προτείνει ένα ακόμα λαχταριστό μενού: εντυπωσιακή κολοκυθόσουπα, χορταστικό μπουγιουρντί με κοτόπουλο και στριφτάρια με ταχίνι και σοκολάτα!


Ένα τραπέζι Ελλάδα… γιατί όλα τα όμορφα πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι! 


 

 




  

 

 

 

Δειτε Επισης

Η οικογενειακή εμφάνιση του Γιάννη Πάριου με τους τρεις γιους του, στην παρουσίαση του νέου του δίσκου
Ο Lewis Capaldi επέστρεψε στο #Glastonbury δύο χρόνια μετά την κρίση λόγω Tourette στη σκηνή του Φεστιβάλ
Η ανάρτηση του #Netflix για την επική εμφάνιση της Χαρούλας Αλεξίου στη συναυλία του ΛΕΞ: «Όρμα τους!»
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Την αθώωσή του και για τη δεύτερη καταγγέλλουσα πρότεινε ο Εισαγγελέας
Ξανά στο νοσοκομείο η Ελένη Χατζίδου – Όσα είπε on air ο Ετεοκλής Παύλου
Η Ρένα Μόρφη χόρεψε στο TikTok και την έκραξε η κριτική αποτροπή του διαδικτύου - H απάντηση της
Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Είναι δυνατόν να πάω στο Ισραήλ να τραγουδήσω εκεί που πεθαίνουν άνθρωποι;»
Χρήστος Δάντης: «Ο Νίκος Μουρατίδης έκραξε την Άλκηστη & τη Γλυκερία! Φτάνουμε στο σημείο της αμετροέπειας»
Συγκινεί το βίντεο με τη γιαγιά του Αντρέα Γεωργίου που έχει φύγει από τη ζωή
Κατερίνα Κόκοτα: «Είναι λίγο πιο συχνές οι αντιδράσεις του Δημήτρη Κόκοτα. Μας ακούσει, εμένα και το παιδί»