NULL

Ήταν μια μοναδική, πέρα από τα καθιερωμένα, βραδιά. Το Σκαλί Αγλαντζιάς φόρεσε τα καλά του για να υποδεχθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ένα μοναδικό συναπάντημα που πρώτη φορά συνέβη στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου, τουλάχιστον.


Η ιδέα ξεκίνησε από τον Αλέξη Σοφοκλέους και τους Avanti 4, το μοναδικό αντρικό φωνητικό κουαρτέτο της Κύπρου, που κατάφερε να ενώσει τις φωνές τεσσάρων τενόρων και βαρύτονων με τους καλύτερους ροκάδες. Avanti 4, Prospectus και Minus One συναντήθηκαν μουσικά με την Avanti Crossover Symphonic Orchestra (ACSO) υπό τη διεύθυνση του Francis Guy.
Η ιδέα και μόνο μπορεί να ξενίσει μερικούς. Το περίεργο, παράξενο κι ενδιαφέρον αυτό μείγμα, έφερε στην σκηνή ακούσματα του κλασικού ρεπερτορίου και αθάνατα τραγούδια της ροκ μουσικής. Όσοι ήταν παρόντες… απλά μαγεύτηκαν. Όσοι δεν ήταν… έχασαν κάτι μοναδικό κι ανεπανάληπτο. Οι μουσικοί ήταν συγκλονιστικοί, τέλειες ερμηνείες, εξαιρετικό ρεπερτόριο. Κοίταζα και άκουγα εκστασιασμένη όλα όσα διαδραματίζοντας μπροστά μου. Ένιωσα να παρασύρομαι από την κλασική ιταλική άρια που παραπέμπει σε έντονο ερωτισμό στο ηλεκτρικό κτύπημα της ροκ μουσικής που ανέκαθεν με συνέπαιρνε.

 


Ό,τι και να πω για τη δουλειά αυτή είναι λίγο. Νομίζω δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την ευφυέστατη αυτή συνύπαρξη δύο μουσικών κόσμων.
Ελπίζω μόνο να ακολουθήσουν και άλλα πολλά τέτοια μουσικά συναπαντήματα. Κάτι τέτοια έχουμε ανάγκη. Κι ελπίζω να συμβάλλουν κι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς παρέχοντας όσο πιο πρόσφορο έδαφος γίνεται σε τέτοιες όμορφες ενέργειες.   
  

 

Δειτε Επισης

Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου
Η Έλενα Τοπαλίδου ανέβασε βίντεο που χορεύει Έμινεμ και έγραψε στην ανάρτησή της «Επιτάφιος»
Η Μπρίτνεϊ στα όρια ψυχικής κατάρρευσης-Ξυπόλυτη και τυλιγμένη με κουβέρτα την βγάζουν από ξενοδοχείο
Έπεσε η Ελλάδα στα στοιχήματα της Eurovision-Ξανά πρώτος ο Κροάτης
Ποζάρει στις Σεϋχέλλες και ρωτά τους followers πού θα πάνε το Πάσχα η Τούνη-Στο εξωτικό Αγρίνο, την τρολάρουν
Βίκυ Κάβουρα: Κάνει pilates λίγο καιρό πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί
Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της
Αποχώρησε από το Survivor ο Θοδωρής Τουρκογεώργος-Ποιον βλέπει για νικητή
Η ξεκαρδιστική στιγμή που ο Κάρολος «κλέβει» την θέση της Καμίλα στο αυτοκίνητο και η αντίδρασή της
«Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω»-Τι λέει ο Θοδωρής στο Survivor