Viral! Πώς το «Wannabe» των Spice Girls χρησιμοποιήθηκε για καλό σκοπό

Το «Wannabe» των Spice Girls επανακυκλοφορεί στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή 08 Ιουλίου, από την κυκλοφορία του πρώτου single των θρυλικών Spice Girls με την επωνυμία «Wannabe». Με την ευκαιρία αυτή το τραγούδι επιστρέφει διασκευασμένο στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών. 
Το βίντεο δημιουργήθηκε από το κίνημα «Project Everyone» που στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας, της αδικίας και της κλιματικής αλλαγής, ενώ είναι και μέρος της καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών για ισχυροποίηση της γυναίκας, προώθηση της ισότητας στην εκπαίδευση και της αμοιβής στην εργασία, καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και εξάλειψη των γάμων μεταξύ παιδιών.

 


«Είναι μια υπέροχη ιδέα. Είναι τέλειο που μετά από είκοσι χρόνια, η κληρονομιά των Spice Girls για την δύναμη των γυναικών, χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει μια ολόκληρη νέα γενιά», αναφέρει σχετικά η Victoria Beckham, μέλος του συγκροτήματος.
Το «Wannabe» κυκλοφόρησε το 1996 και παρέμεινε στο Νο1 των charts του Ηνωμένου Βασιλείου για επτά εβδομάδες, ενώ έγινε διπλά πλατινένιο. Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1997 και ήταν κορυφή των charts για τέσσερις εβδομάδες, ενώ συνολικά βρέθηκε στην πρώτη θέση των charts σε 37 χώρες. Πούλησε επτά εκατομμύρια αντίτυπα και είναι το best seller γυναικείου γκρουπ στην ιστορία της μουσικής, ενώ το 2014 ψηφίστηκε ως το πιο αναγνωρίσιμο ποπ κομμάτι των τελευταίων 60 χρόνων. 

Χρόνια Πολλά στο Wannabe ευχήθηκε και η Melanie C στο Facebook με αφορμή την επέτειο των 20χρόνων από την μέρα που κυκλοφόρησε. 


Το θρυλικό συγκρότημα θα θυμηθεί το κοινό της Κύπρου, στις 22 Ιουλίου, στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης με αντικείμενο  τις Spice Girls, στην αίθουσα Τρακασόλ στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια χρονολογική διαδρομή και εκατοντάδες συλλεκτικά αντικείμενα (αυθεντικά φορέματα, αναμνηστικά, έντυπα) που θα  ταξιδέψει τους επισκέπτες στην ιστορία του πιο πετυχημένου γυναικείου συγκροτήματος όλων των εποχών. Η  έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου.


Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του www.tickethour.com.cy με σημαντική έκπτωση για όσους αγοράσουν έως τις 20 Ιουλίου. 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.spicegirls-exhibition.com και στο www.facebook.com/Thespicegirlscollections. 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η Adele απέρριψε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων - Επιμένει στην απόφασή της να απέχει από το τραγούδι
Η Ελευθερίου ξαναβλέπει τον εαυτό της 15 χρόνια μετά το #XFactorGR: «Έτρωγα τόσο πολύ!»
Η Τουρκία κόβει τη #Famagusta από το #Netflix – Η αντίδραση & το μήνυμα Κούλλη Νικολάου & Αντρέα Γεωργίου
Ο Μάρκος Σεφερλής πέρασε στην αντεπίθεση: «Καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κοροϊδία & σάτιρα»
O Γιώργος Μαζωνάκης μετά τη δικαστική διαμάχη με την αδελφή του, έκανε πρεμιέρα «κουκουλοφόρος»
Ο Μάρκος Σεφερλής απάντησε στο κύμα αντιδράσεων κατά του, με βίντεο αποθέωσης του
Oι συγκινητικές φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι με τον πατέρα της, 5 μήνες μετά τον θάνατό του
O Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα εστιατόρια του: «Είναι δύσκολο, είμαι εκτός»
#Fade: Η πρώτη κυπριακή ταινία που υποστηρίζει Dolby Atmos, έχει κυκλοφορήσει το Trailer της, με χορηγό επικοινωνίας την Ad Tag Cyprus
Κύμα αντιδράσεων κατά του Μάρκου Σεφερλή για το προσβλητικό σκετς με το Nemo: «Ντροπή του!»