Black Anis: Μας συστήνονται

Η μουσική τους συνδυάζει ένα μείγμα ρόκ και παραδοσιακής μπλούζ κιθάρας μαζί με ρυθμούς τρίπ - χόπ και σε ταξιδεύουν σε διαφορετικά ακούσματα. Φέρει το όνομα Black Anis, που έχει το δικό του νόημα. Τα μέλη του αποτελούνται από τον Ορέστη Σάββα και τον Κυριάκο Χριστοδουλίδη στις ηλεκτρικές κιθάρες, τον Ξάνθο Παττίχη στο μπάσο, τον Φρίξο Πρωτόπαπα στα κρουστά/ντράμς και την Αντριάνα Ντι Αντόνιο στη φωνή.  Μας συστήθηκαν και μας απάντησαν σε όσα θέλαμε να μάθουμε.


Πώς προέκυψε η δημιουργία της μπάντας αυτής;
Αρχικά οι δυο κιθαρίστες της μπάντας γνωρίστηκαν και πρωτόπαιξαν μαζί για τους σκοπούς μιας ακουστικής ηχογράφησης. Πρωταρχικός στόχος και για τους δυο ήταν τότε η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μπάντας που θα είχε ως βάση της,  την μπλουζ/ροκ μουσική. Οι καταλληλότεροι για το συγκεκριμένο ύφος σύμφωνα με τον Κυριάκο ήταν ο Φρίξος στα ντραμς και ο Ξάνθος στο μπάσο,  καθώς οι τρείς τους έπαιζαν μαζί σε άλλη μπάντα στο παρελθόν. Η Αντριάνα ήταν η τελευταία προσθήκη στο γκρουπ, χάρη σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο από μια παράσταση που τραγουδούσε. Μόλις το άκουσαν οι υπόλοιποι και χωρίς δεύτερη σκέψη, της προτάθηκε να είναι η φωνή της μπάντας. Απ’ την πρώτη κιόλας πρόβα νιώσαμε πως υπήρχε η χημεία και το ίδιο πάθος απ’ όλους, βασικά στοιχεία στη δημιουργία της μπάντας.


Τι είναι αυτό που σας ενώνει ως μπάντα και τι σας κάνει να διαφωνείτε;
Αυτό που ένωσε πρωταρχικά τη μπάντα όπως προαναφέραμε είναι σίγουρα το πάθος για τη μουσική καθώς και η καλή χημεία που υπάρχει μεταξύ μας. Αυτό που συνεχίζει να ενώνει τη μπάντα είναι η φιλία, που υπάρχει μεταξύ μας και η άψογη συνεργασία μας. Αυτά είναι άλλωστε τα συστατικά που δημιουργούν μια καλή ομάδα.  Βέβαια, όπως σε κάθε ομάδα, υπάρχουν και οι διαφωνίες, που ως επί το πλείστον προκύπτουν στο δημιουργικό κομμάτι, τις οποίες όμως βρίσκουμε εποικοδομητικές ως προς τη βελτίωση της σύνθεσης των τραγουδιών μας.
Από πού πήρε το όνομα της η μπάντα σας; Γιατί επιλέξατε το BLACK ANIS;
Το όνομα του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένο από το είδος πουλιών <άνι> που συμβολίζει στην μοναδικότητα και την ελευθερία του είδους, αλλά και από την Αραβική ετυμολογία της λέξης-ονόματος <Άνις> που σημαίνει σύντροφος, καλόκαρδος, και στενός φίλος.


Τι κομμάτια επιλέγετε να διασκευάζετε και γιατί;
Συνήθως δεν διασκευάζουμε κομμάτια, αλλά προτιμούμε τις δικές μας συνθέσεις. Ωστόσο, όταν το κάνουμε επιλέγουμε εναλλακτικά κομμάτια. Μετέπειτα τα προσαρμόζουμε σε ύφος μπλούζ-ροκ και τρίπ-χόπ, ούτως ώστε να προκύπτει ένας αυθεντικός ήχος, τον οποίο μπορεί ένας ακροατής να αναγνωρίσει και να διακρίνει εύκολα.


Έχετε κυκλοφορήσει και πρόσφατα ένα τραγούδι. Πείτε μας λίγο γι’ αυτό.
Το τραγούδι μας “Don’t Leave Me” κυκλοφόρησε επίσημα τον Μάιο μέσω της πλατφόρμας YouTube. Είναι σε στίχους και μουσική του ενός εκ των δύο κιθαριστών μας, του Ορέστη Σάββα. Στην τελική του παραγωγή, τα υπόλοιπα μέλη έβαλαν ο καθένας τη δική του προσωπική νότα. Το τραγούδι μιλάει για ένα ερωτευμένο άνθρωπο που δεν αντέχει την εγκατάλειψη, τα ψέματα, και την προδοσία σε μια σχέση. Απλά αποζητά την αγάπη, την τρυφερότητα και την απελευθέρωση από το σύντροφό του, και στο τέλος τον συγχωρεί.


Θα μπορούσατε να κατατάξετε τη μουσική που παίζετε σε κάποια κατηγορία;
Η μουσική μας είναι μπλούζ-ρόκ επηρεασμένη απο southern rock με ενσωματωμένα στοιχεία από 90s trip-hop. Με την ηχηρή παρουσία των εφέ και την εκρηκτική εμφάνιση επί σκηνής, παραπέμπουμε σε μια μοναδική και διαφορετική ατμόσφαιρα από τα συνηθισμένα ακούσματα.


Ετοιμάζετε κάποιες εμφανίσεις αυτή την περίοδο ή κάτι καινούργιο;
Εκτός απο το γεγονός ότι ετοιμάζουμε συνεχώς νέα κομμάτια, θα λάβουμε μέρος στο Φεστιβάλ Φέγγαρος στις 30 Ιουλίου, όπου και θα ερμηνεύσουμε δικά μας τραγούδια. Για μελλοντικές εμφανίσεις, θα ενημερώσουμε το κοινό μας μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook.


Τι να περιμένει να ακούσει και να δει κάποιος όταν έλθει σε κάποια εμφάνισή σας;
Το κοινό θα μπορεί να ακούσει ένα ρεπερτόριο που αποτελείται από αυθεντικές εκτελέσεις μας, όπως και μερικές διασκευές οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο ύφος μας.


Μέχρι που θα θέλατε να φτάσει η μπάντα;
Πιστεύουμε ότι το ύφος της μπάντας έχει διεθνής ταυτότητα, και με αυτή αποσκοπούμε να βγούμε και εκτός των συνόρων της Κύπρου. Το γεγονός ότι ο στίχος μας είναι ξένος μας βοηθάει να απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό. Μετά από την κυκλοφορία του πρώτου μας κομματιού έχουμε λάβει θετική ανταπόκριση, τόσο από άτομα της μουσικής βιομηχανίας όσο και από άτομα στο εξωτερικό. Η αναγνώριση της μουσικής μας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να συνεχίσουμε την πορεία μας.
 
 

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»