Βastione: So chic!
18:01 - 20 Ιουλίου 2016
Ο χώρος σε κερδίζει με την ατμόσφαιρά του, το φαγητό σε εντυπωσιάζει από την πρώτη μπουκιά, ενώ στο πρώτο κοκτέιλ το Bastione γίνεται το αγαπημένο σου στέκι. O βραβευμένος chef Χρίστος Φιλίππου βάζει σε κάθε πιάτο που φτιάχνει όλη του την τέχνη, ετοιμάζοντας κάθε φορά νόστιμα μεσογειακά πιάτα με γευστικές εκπλήξεις, ή αλλιώς «με ένα twist» όπως λέει και ο ίδιος. Το πιο αγαπημένο πιάτο των πελατών είναι το χταπόδι Bastione, αλλά και το ceviche, που είναι κοτόπουλο μαριναρισμένο με πικάντικη πάστα από διάφορα μπαχαρικά της Μέσης Ανατολής. Αν επισκεφθείς πάντως το Bastione, μη διστάσεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα κοκτέιλ που προσφέρονται. Να είσαι σίγουρος ότι θα θες και δεύτερο. Τα μεσημέρια της Κυριακής, κλείσε το τραπέζι σου για να δοκιμάσεις το μοναδικό στην Κύπρο Drink & Lunch concept, όπου θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς κάποιο από τους υπέροχους συνδυασμούς πιάτου και κοκτέιλ. Για το τέλος, άφησε λίγο χώρο για να δοκιμάσεις κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά, όπως το κέικ λάβας, το ganache με σοκολάτα Valrhona ή την κρέμα καραμέλας με πορτοκάλι.
O chef Χρίστος Φιλίππου
Πότε συνειδητοποίησες ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη γαστρονομία;
Από μικρή ηλικία κατάλαβα ότι το φαγητό είναι αυτό με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ και κατ’ επέκταση η φιλοξενία, που μπορεί να βελτιώσει τη γαστρονομική εμπειρία.
Ποιο είναι το πρώτο φαγητό που έφτιαξες;
Ντοματοκεφτέδες.
Ποιο είναι το υλικό που έχεις πάντα στην κουζίνα σου;
Ελαιόλαδο.
Τι χρειάζεται ένα πιάτο για να είναι επιτυχημένο;
Άριστες πρώτες ύλες και ισοζυγισμένες γεύσεις.
Τι να περιμένει ένας πελάτης που έρχεται στο εστιατόριό σου για να φάει;
Νόστιμο, καλομαγειρεμένο φαγητό.
Ποιον θα ήθελες να καλέσεις για φαγητό και τι θα του μαγείρευες;
Τον Anthony Bourdain, για δείπνο με πιάτα από την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με ένα twist.