Δήμητρα Κακόπιερου: «Πιστεύω πολύ στους Κύπριους καλλιτέχνες»

Παρότι ιδιοκτήτρια του BoConcept και μητέρα τεσσάρων παιδιών, καταφέρνει να βρίσκει τον χρόνο για να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως το BoConcept Art Show. Η Δήμητρα Κακόπιερου πιστεύει πως «όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου», αλλά και πως η Κύπρος μας είναι γεμάτη ταλέντα που χρειάζονται το βήμα για να αναδειχθούν και να συστηθούν στο κοινό. Βάζει λοιπόν το δικό της λιθαράκι και ελπίζει ότι η προσπάθειά της θα γίνει θεσμός και η κοινωνία θα τη στηρίξει.
 
Της Δώρας Πάμπουλου
Φωτογραφίες Jo Michaelides
Styling Σοφία Χαραλάμπους
Μακιγιάζ
Σοφία Γεωργίου (Florentia Make Up Artist Workshop)
Ρούχα Νότης Παναγιώτου από Exclusive
 

Πείτε μας λίγα λόγια για το BoConcept Art Show.
Το BoConcept Art Show είναι μια συνέχεια της κοινωνικής προσφοράς που έχει το BoConcept εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία. Ο στόχος είναι να αναδειχθούν νέα ταλέντα στον χώρο της τέχνης. Έχουμε λάβει πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές και αυτά τα νέα ταλέντα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν με κόσμο που αγνοεί την ύπαρξή τους. Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία ή την οικονομική δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κάποια γκαλερί, κάποιο κατάστημα ή κάποιο χώρο που θα τους έδινε τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον κόσμο. Άρα η ιδέα και η ευχή μας είναι, ο κόσμος που θα επισκεφθεί το Art Show, να ενδιαφερθεί για τη δουλειά των ταλέντων που θα φιλοξενήσουμε, να πάρουν τα στοιχεία τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του BoConcept Art Show;
Το BoConcept κάνει πάντα κάτι για να δώσει πίσω στην κοινωνία, μέρος από αυτά που παίρνει από την κοινωνία. Έχουμε κάνει αρκετές τέτοιες προσπάθειες με στόχο να βοηθήσουμε ενεργά την κοινωνία στην οποία ζούμε. Σκεφτήκαμε ότι εμείς διαθέτουμε τον χώρο για μια τέτοια διοργάνωση, άρα γιατί όχι; Έτσι προέκυψε η ιδέα να φιλοξενήσουμε άτομα που έχουν κάτι να δείξουν στον κόσμο, κάποιο ταλέντο, είτε είναι ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, ψηφιακή τέχνη, σχέδιο επίπλου ή οποιαδήποτε μορφή τέχνης. Βεβαίως, χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής.

Γιατί το BoConcept θέλει να αναδείξει νέα ταλέντα στον χώρο της τέχνης;
Γιατί πιστεύουμε πολύ στους Κύπριους καλλιτέχνες και γνωρίζουμε ότι ως λαός έχουμε υπερβολικά ταλαντούχους καλλιτέχνες. Αυτό φάνηκε και στο παρελθόν, όταν διοργανώσαμε άλλες εκδηλώσεις, όπως το Bo Art, που ήταν καθαρά μια διοργάνωση για παιδιά και στην οποία είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Μερικά μάλιστα από αυτά τα παιδιά, σήμερα σπουδάζουν σε σχολές καλών τεχνών. Πιστεύω ότι τα ταλέντα είναι τα τάλαντα που παίρνουμε από τον Θεό. Ο κάθε άνθρωπος από εμάς έχει ένα τάλαντο. Είναι στον ίδιο το πώς θα το χρησιμοποιήσει. Άσχετα αν βρίσκει δυσκολίες. Εγώ σήμερα σας μιλώ και μπορεί να φαίνονται όλα τέλεια, όμως δεν είναι. Σίγουρα, όπως ο υπόλοιπος εμπορικός κόσμος, αλλά και ο απλός κόσμος, αντιμετωπίζω κι εγώ τα δικά μου προβλήματα. Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών και πρέπει να δω κι εγώ τι να κάνω. Χρησιμοποιώ λοιπόν τα τάλαντα που μου έδωσε ο Θεός σε μια συνεχή προσπάθεια, και αν μπορώ να βοηθήσω τον οποιονδήποτε να αναδείξει το δικό του ταλέντο, γιατί όχι;

Πιστεύετε πως τα νέα ταλέντα χρειάζονται ενθάρρυνση από το κράτος αλλά και από όλους εμάς για να δείξουν τι αξίζουν; 
Ναι και θα ήθελα να βλέπω τέτοιες διοργανώσεις να πραγματοποιούνται σε ευρύτερο φάσμα και όχι μόνο από έναν ιδιωτικό οργανισμό. Θα μπορούσε αυτή η διοργάνωση να πραγματοποιείται σε κάθε πόλη. Σίγουρα η πρόσκληση του BoConcept Art Show είναι παγκύπρια, ωστόσο αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος που επιθυμεί να συμμετέχει στη διοργάνωση από άλλη πόλη. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό. Θα προσπαθήσουμε να τον εξελίξουμε και να δώσουμε την ιδέα στους δήμους και ευχαρίστως να το αναλάβουμε αν χρειαστεί.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;
Ότι όλοι μαζί μπορούμε. Ότι πρέπει να στηρίξουμε τον οποιονδήποτε, αν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όμως όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου.
 

Καλέσατε τα νέα ταλέντα να υποβάλουν συμμετοχή στο Art Show. Τι ακολουθεί μετά την υποβολή της συμμετοχής τους και ποια είναι η διαδικασία;
Τα ταλέντα αυτά έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους μέχρι τις 30 Μαΐου, ωστόσο αν κάποιος τώρα μαθαίνει για τη διοργάνωσή μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Αυτό που ακολουθεί είναι μια συνάντηση της ομάδας μας με τα άτομα που έχουν δηλώσει συμμετοχή, για να δούμε τα έργα που θέλουν να παρουσιάσουν, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν για τη σωστή παρουσίαση των έργων στο event. Το event θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και θα αποτελεί μια ευκαιρία για άτομα όλων των ηλικιών να έρθουν, να δουν, να θαυμάσουν ή ακόμα και να εμπνευστούν από τα έργα των ταλέντων μας. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του BoConcept Art Show δεν θα γίνεται καμία πώληση από το κατάστημά μας, καθώς το event θα είναι καθαρά αφιερωμένο στα ταλέντα μας.

Υπήρχε κάποιος περιορισμός στην ηλικία των ταλέντων που θα συμμετέχουν στο Art Show;
Όχι. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο και αυτά τα νέα ταλέντα δεν χρειάζεται να είναι νεαρά σε ηλικία. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο, πολύς κόσμος σκέφτηκε και έβγαλε από μέσα του ταλέντα που δεν γνώριζε ότι είχε. Άρα το κάλεσμα δεν αφορούσε μόνο νεαρά άτομα ή άτομα που έχουν τελειώσει σχετικές σπουδές. Ακόμη και μια κυρία 50 ετών, για παράδειγμα, που ποτέ δεν ασχολήθηκε με το υφαντό, αλλά επειδή αναγκάστηκε να δοκιμάσει τις δυνατότητές της λόγω της εποχής που διανύουμε, κατάλαβε ότι έχει ταλέντο σε αυτό τον τομέα και μπορεί να δημιουργήσει όμορφα πράγματα, μπορεί να συμμετέχει. Το ταλέντο δεν έχει ηλικία άλλωστε.

Έχετε στο μυαλό σας και άλλες σχετικές ενέργειες και εκδηλώσεις για το μέλλον;
Βεβαίως. Θα ακολουθήσουν και άλλες διοργανώσεις τόσο για το 2016 αλλά και για το 2017. Έχουμε μάλιστα κάτι πολύ συγκεκριμένο στα σκαριά, που θα αφορά μόνο τα παιδιά. Θα είναι μια διαδραστική διάλεξη, όπου ένα πολύ πετυχημένο στο εξωτερικό άτομο, που ασχολείται με τον τομέα της ανάπτυξης των παιδιών, θα μιλήσει εντελώς δωρεάν στους γονείς που το επιθυμούν για τη σωστή διαχείριση των παιδιών τους.
 
 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη