Η Αlicia Keys αποφάσισε να μην ξαναφορέσει make up

Η Alicia Keys αποφάσισε να αγνοήσει τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται οι γυναίκες που εκτίθενται στο κοινό αλλά και στην καθημερινότητα, επιλέγοντας να σταματήσει να φορά make-up και να ξεκινήσει εκστρατεία που θα προσελκύσει και άλλες στην επιλογή αυτή. Το τελευταίο διάστημα, οι αντιλήψεις πως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς στη βιομηχανία του θεάματος έχουν ήδη αρχίσει να απορρίπτονται. Απόδειξη της τάσης αυτής είναι μεταξύ άλλων η αύξηση των μοντέλων που διαφέρουν σε μέγεθος, οι διάσημες γυναίκες που καταγγέλλουν δημοσίως πως περιοδικά τους έκαναν Photoshop και το πλήθος γυναικών που ολοένα και συχνότερα δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους χωρίς make up.   

 

Η Alicia Keys έρχεται να υποστηρίξει με αποφασιστικό τρόπο αυτό το πρόσφατο κίνημα. Γράφοντας ένα κείμενο για το «Lenny», το φεμινιστικό σάιτ των Lena Dunham και Jenni Konner, εξηγεί την απόφασή της και την χαρακτηρίζει μία από τις πιο δυναμικές και ουσιαστικές που έλαβε ποτέ.   


Η 35χρονη τραγουδίστρια θυμάται την εμπειρία της όταν την κατέκριναν για την εμφάνισή της στις πρώτες εμφανίσεις της, την οποία περιγράφει ως «ο σκληρός, επικριτικός κόσμος του θεάματος», σημειώνοντας πως «όλοι είχαν κάτι να πουν» για την εμφάνισή της.   Όλοι φτάσαμε σε ένα σημείο στη ζωή μας (ειδικά τα κορίτσια) όπου προσπαθούσαμε να είμαστε τέλειοι. 

Ξεκινά κάπου στη δευτέρα τάξη μετά από μια φωτογραφία όπου έχετε αφήσει ελεύθερα τα κατσαρά μαλλιά σας και η μαμά σας, λέει ότι είστε όμορφη, αλλά πως οι φίλοι σας θα γελάνε μαζί σας. Και εσείς πιάνετε τη βούρτσα και το τζελ και τραβάτε προς τα πίσω τα όμορφα μακριά μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά η σε κότσο κρύβοντας ένα κομμάτι του εαυτού σας ώστε να ταιριάξετε με την εικόνα της τελειότητας που έχουν οι άλλοι." γράφει στην επιστολή της η τραγουδίστρια.   


"Ή μήπως αυτό συμβαίνει στο γυμνάσιο; Όπου όλα τα "όμορφα" κορίτσια φορούν κραγιόν και eyeliner και μάσκαρα. Μερικά από αυτά είναι τόσο έμπειρα που μοιάζουν με τα μοντέλα σε κάθε περιοδικό που θα διαβάζετε πάντα και που θα σας κάνει να νιώθετε λίγο άβολα με τον εαυτό σας ή πως εκπροσωπείστε λάθος ή πως είστε αόρατες. Είναι μια άλλη στιγμή όπου κάποιο κομμάτι σας συνειδητοποιεί ότι για να ταιριάζει ή να θεωρείται όμορφο, θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι να είναι λίγο πιο κοντά στο τέλειο." αναφέρει στη συνέχεια η Keys η οποία επικρίνει και το χώρο της μόδας για τα πρότυπα που προωθεί. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη