Βίβιαν Νικολαΐδου: «Δεν έχω απωθημένα»

Τα μάτια της λάμπουν όταν μιλά για τον γιο της, ενώ αντιλαμβάνεσαι την περηφάνια με την οποία μιλά για τα επιχειρηματικά της βήματα. Η Βίβιαν Νικολαΐδου είναι απίστευτα ειλικρινής, δυναμική και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρώτη γουλιά του καφέ μας και όταν ολοκληρώθηκε είχαμε ήδη μιλήσει για τη μητρότητα, την τηλεόραση, το διαζύγιο και τα επιχειρηματικά της πλάνα. 

Της Δώρας Πάμπουλου
Φωτογραφίες Jo Michaelides 
Styling Σοφία Χαραλάμπους 
Μαλλιά και make up Sotiris Lovaris by Beauté
Παντελόνι (ασπρο) και τοπ από προσωπική συλλογή
Τοπ και παντελόνα από Afrodite Hera 
Παντελόνα και τοπ από προσωπική συλλογή (kokkino + mauro)
Φόρεμα από Αfrodite Hera 
Jean και πουκάμισο από προσωπική συλλογή
 
 
Έχουμε καιρό να σε δούμε σε κάποιο τηλεοπτικό ρόλο. Γιατί; Απέχεις από προσωπική επιλογή;
Η αλήθεια είναι ότι, αν και είχα τηλεοπτικές προτάσεις, μου είναι δύσκολο να συμμετέχω σε κάποια καθημερινή τηλεοπτική σειρά λόγω του προγράμματός μου. Λόγω των καταστημάτων και λόγω του μωρού, δεν έχω χρόνο να διαθέσω για κάτι τηλεοπτικό. Δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακάνω τηλεόραση, απλά πλέον πρέπει να επιλέγω μια δουλειά με βάση τους δικούς μου χρόνους και τις υποχρεώσεις μου.

Ποια δουλειά που έχεις κάνει θυμάσαι με περισσότερη νοσταλγία;
Ξέρεις, είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσω, επειδή ειδικότερα οι πιο παλιές δουλειές γινόντουσαν με πολλή αγάπη. Τώρα πια οι σειρές γίνονται πιο βεβιασμένα, με πολύ λιγότερα χρήματα, άρα και ο ηθοποιός κάνει τη δουλειά του πιο μηχανικά. Εμείς πιο παλιά ήμασταν πιο λίγοι, πιο αγαπημένοι, ήμασταν σαν οικογένεια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μια από τις δουλειές μου. Σίγουρα ξεχωρίζω το «Παρά Πέντε», που ήταν η σειρά που ξεκίνησα. Ήμασταν μια παρέα, περνούσαμε άπειρες ώρες μαζί. Μετά ήταν «Οι Χωραΐτες», που ήταν σαν μια δεύτερη οικογένεια για μένα. Τότε ήταν και η αρχή της τηλεόρασης, οπότε νοσταλγείς τα συγκεκριμένα χρόνια. Τώρα γίνονται δουλειές, τις κάνεις, τελειώνουν και μετά σχεδόν δεν τις θυμάσαι. Οπότε, αν είχα να ξεχωρίσω κάποιες δουλειές, αυτές θα ήταν το «Παρά Πέντε» και «Οι Χωραΐτες».

Έχεις μετανιώσει για κάποιες επαγγελματικές επιλογές σου;
Όχι, για καμία. Εντάξει, δεν θα πω το κλισέ, ότι ποτέ δεν μετανιώνω για τα λάθη μου, αλλά δεν θεωρώ ότι έκανα κάποιες επαγγελματικές επιλογές για τις οποίες θα έπρεπε να μετανιώσω.

Παρακολουθείς τηλεόραση;
Δυστυχώς όχι. Δεν είναι ότι δεν παρακολουθώ γιατί δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Θεωρώ ότι η τηλεόραση έχει εξελιχθεί, ιδιαίτερα τεχνικά, αλλά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία δουλειά, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι το οποίο μου τραβά το ενδιαφέρον για να θέλω να το δω. Επίσης με κουράζει η συνέχεια. Δεν έχω τον χρόνο να κάθομαι καθημερινά μπροστά από μια τηλεόραση για να μη χάσω κάποιο επεισόδιο. Την ώρα που θα επιστρέψω στο σπίτι μου, προτιμώ να βάλω μια ταινία, να χαλαρώσω, να ξεκουραστώ. Για να μην παρεξηγηθώ, πρέπει να σημειώσω πως ούτε και τις δικές μου τις σειρές τις παρακολουθούσα.

Θέλεις να επιστρέψεις σε κάτι τηλεοπτικό;
Αν ήθελα θα επέστρεφα. Μπορεί του χρόνου, αν υπάρξει κάτι το οποίο θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον και θα μπορεί να συνδυαστεί με τους δικούς μου χρόνους, να με δεις σε κάποιο τηλεοπτικό ρόλο. Όλα εξαρτώνται από το αν θα υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες. Δεν είναι όμως κάτι που με καίει και θα το κυνηγήσω. Σίγουρα θα κάνω θέατρο. Δεν έκανα φέτος και μου έχει λείψει, οπότε του χρόνου σίγουρα θα κάνω θέατρο.

Έχεις στρέψει το βλέμμα σου και σε έναν άλλο χώρο. Έχεις γίνει μια επιχειρηματίας, που διατηρεί τα δικά της καταστήματα ρούχων. Αυτό πώς προέκυψε;
Ήθελα να φέρω στην Κύπρο το συγκεκριμένο brand των Sugarfree. Έβαλα τον στόχο και τα κατάφερα, με αποτέλεσμα το 2009 να πάρω την αντιπροσωπεία και το 2010 να ξεκινήσω να ανοίγω τα καταστήματα. Τελικά αποδείχθηκα καλή επαγγελματίας και αποδείχθηκε επίσης πως όταν κάποιος θέλει κάτι, μπορεί να το μάθει και να το πετύχει. Το ένα κατάστημα έγιναν δύο, τα δύο έγιναν τρία και μετά άνοιξε το οnline κατάστημα και το κατάστημα στη Μύκονο. Η εξέλιξη είναι συνεχής, όπως είναι και ένας συνεχής αγώνας βέβαια. Δεν είναι εύκολη δουλειά να έχεις καταστήματα και να επιβιώνεις. Είναι όμως ένα value for money brand, γεγονός που μας βοήθησε να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε, ειδικά επειδή στις μέρες μας ο κόσμος αναζητά ποιότητα σε χαμηλές τιμές.

Τι μπορεί να βρει κανείς στα καταστήματά σου;
Κομμάτια για όλες τις ώρες, σε πιο casual γραμμές. Φόρμες, μπλούζες, κολάν, καφτάνια, εξαιρετικά μαγιό με εκπληκτικά designs και πολύ χαμηλές τιμές. Απευθυνόμαστε σε γυναίκες και κοριτσάκια, αν και το κατάστημα προσφέρει το καλοκαίρι και ανδρικά μαγιό για μικρούς και μεγάλους.

 


Εσύ έχεις fashion icons τα οποία σε εμπνέουν για τις ενδυματολογικές σου επιλογές;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποιο fashion icon. Ξέρω τι μου ταιριάζει και ντύνομαι πάντα ανάλογα με τη διάθεσή μου. Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένα brands και σχεδιαστές που με εκφράζουν, από τις συλλογές των οποίων επιλέγω πάντα ό,τι μου ταιριάζει. Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που έχει αισθητική και ξέρει το σώμα του, μπορεί να παρακολουθεί τη μόδα και να απορρίπτει ό,τι δεν του ταιριάζει ή να υιοθετεί ό,τι του ταιριάζει.

Τι λάθη πιστεύεις ότι κάνουν οι Κύπριες στο ντύσιμό τους;
Το τραγικό είναι ότι ελάχιστες γυναίκες ξέρουν να ντυθούν και δεν είναι μόνο οι Κύπριες, συμβαίνει και στην Ελλάδα. Είναι τραγικό, ειδικότερα επειδή στις μέρες μας μπορείς να ντυθείς όμορφα, κομψά και καλόγουστα με πολύ λίγα χρήματα. Σαφέστατα, όταν δεν έχεις χρήματα, δεν μπορείς να ντυθείς αριστουργηματικά. Όμως οι περισσότερες γυναίκες σήμερα δεν έχουν γούστο και δεν ξέρουν τι τους ταιριάζει.

Σήμερα αισθάνεσαι περισσότερο ηθοποιός ή επιχειρηματίας;
Δυστυχώς επιχειρηματίας.
Single μαμά, ηθοποιός και επιχειρηματίας με 3 καταστήματα, πώς τα προλαβαίνεις όλα;
Είμαι single μαμά, όμως υπάρχει και ο πατέρας του μωρού μου, που με βοηθάει πολύ. Ο πρώην σύζυγός μου είναι ένας καταπληκτικός πατέρας και με βοηθά αφάνταστα με το να τα προλαβαίνω όλα.

Σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε τώρα στην προσωπική σου ζωή;
Σε μια πολύ ήρεμη και χαλαρή φάση.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει να ερωτευτώ, δεν είναι κάτι το οποίο με απασχολεί. Δεν έχω χωρίσει για να ερωτευτώ και δεν είναι κάτι που μπορείς να το προβλέψεις, ούτε να το επιδιώξεις. Αν σου τύχει βεβαίως, θα σου τύχει, αν και πιστεύω ότι σε βγάζει από τη ρουτίνα σου, και επειδή μου αρέσει να έχω τον έλεγχο των πραγμάτων, δεν ξέρω αν θα μου άρεσε να ερωτευτώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου.
 
Πώς βίωσες το διαζύγιό σου; Μπορούν δύο άνθρωποι που έχουν χωρίσει να διατηρούν καλές σχέσεις;
Είναι κάτι το οποίο τελείωσε, πέρασε και είμαστε καλά. Πλέον είναι μέρος της ζωής μας. Προσπαθήσαμε να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται, ιδιαίτερα για τον γιο μας. Εννοείται πως όταν υπάρχει ένα παιδί στη μέση, οφείλεις να είσαι πολύ καλά με τον άλλο, για το καλό του παιδιού, να βρίσκεις λύσεις για τα πάντα. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, δόξα τω Θεώ. Φυσικά, εξαρτάται και από τους λόγους για τους οποίους χωρίζεις. Από τη στιγμή που δεν κάναμε ο ένας στον άλλο κάτι κακό, χωρίσαμε κάτω από καλές συνθήκες και διατηρούμε άριστες σχέσεις.

Θα ξαναπαντρευόσουν ή έχει τελειώσει οριστικά για σένα το θέμα γάμος;
Ποτέ! Είμαι μια ολοκληρωμένη γυναίκα χωρίς απωθημένα.

Σε ποιον από τους δύο μοιάζει περισσότερο ο γιος σας;
Σε μένα (χαμογελάει). Συγγνώμη Πάρη μου, αλλά ο γιος μας μου μοιάζει σε όλα! (γέλια)

Δεύτερο παιδί θέλεις να αποκτήσεις;
Όχι. Έχω κλείσει σαν γυναίκα. Είμαι μια γυναίκα χωρίς απωθημένα.

Στον ελεύθερό σου χρόνο πώς χαλαρώνεις, ποια είναι τα χόμπι σου και τι λατρεύεις να κάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα;
Λατρεύω να περνώ χρόνο με το παιδί μου και τις φίλες μου. Δεν έχω πολύ χρόνο και θέλω όταν έχω χρόνο να απολαμβάνω τον γιο μου, να τρώω brunch με τις φίλες μου, να απολαμβάνω το κρασί μου με τις φίλες μου, να κάθομαι στο διαμέρισμά μου στη Λεμεσό να βλέπω τη θάλασσα.

Τι κάνεις για να διατηρείσαι fit; Έχεις κάποιο μυστικό για την τέλεια σιλουέτα;
Για να πω την αλήθεια, τρώω ό,τι τηγανητό υπάρχει, πίνω όταν βγω έξω, δεν προσέχω τη διατροφή μου καθόλου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα (γέλια).

Τι περιλαμβάνει το καθημερινό σου beauty routine;   
Ενώ μπορεί ο κόσμος να έχει την εντύπωση ότι στην καθημερινότητά μου είμαι κοκέτα, εγώ θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη αν ήμουν άντρας (γέλια). Αλλά αφού γεννήθηκα γυναίκα, οφείλω να περιποιούμαι τον εαυτό μου. Δεν κάνω κάτι το υπερβολικό. Φροντίζω να βάζω την κρέμα ημέρας και νύχτας μου και δεν έχω κοιμηθεί ποτέ βαμμένη.
 

Θα έκανες ποτέ πλαστική επέμβαση για να διορθώσεις κάτι στην εμφάνισή σου;
Αν και είμαι απόλυτα συμβιβασμένη με τον εαυτό μου, αν θεωρούσα ότι χρειάζεται να φτιάξω κάτι, σαφέστατα και θα το έφτιαχνα.

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου θα άλλαζες αν μπορούσες;
Είμαι εκνευριστικά ειλικρινής, με αποτέλεσμα ό,τι σκέφτομαι να το λέω και να γίνομαι αντιπαθής. Ακόμη και οι φίλες μου με κλοτσούν κάτω από το τραπέζι για να μη μιλήσω μερικές φορές. Επίσης θα ήθελα να ήμουν λιγότερο τελειομανής και λιγότερο αγχώδης. Είμαι Τοξότης, άρα αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό (γέλια). Βέβαια αυτά τα στοιχεία με παίρνουν μπροστά. Δεν αφήνω τίποτα πίσω, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Επειδή θέλω να τα κάνω όλα εγώ, στο τέλος της μέρας ξέρω ότι γίνεται σωστά η δουλειά μου. Όμως δεν ξεκουράζομαι καθόλου, είμαι συνέχεια αγχωμένη, ακόμη και στο σπίτι να καθίσω είμαι αγχωμένη... Αυτό που έχω καταφέρει, είναι να είμαι λιγότερο αγχώδης με το παιδί μου. Για παράδειγμα, μόλις γέννησα τον γιο μου, πήγαινα συνέχεια και τον σκουντούσα για να δω ότι αναπνέει (γέλια). Γενικότερα είμαι ένας άνθρωπος που ή με λατρεύεις ή με μισείς. Το σίγουρο είναι πως δεν περνώ απαρατήρητη.

Τι είναι αυτό που δεν μπορείς να ανεχτείς;
Πολλά πράγματα. Μεγαλώνοντας γίνεσαι και πιο ιδιότροπος. Δεν θα σου πω τα κλασικά, όπως το ψέμα κτλ., επειδή αυτά ούτως ή άλλως κανείς δεν μπορεί να τα ανεχτεί. Δεν μπορώ να ανεχτώ την ασυνέπεια και δεν μπορώ να ανεχτώ κάποιον που μου δείχνει έναν ψεύτικο χαρακτήρα.

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερό σου επίτευγμα;
Το παιδί μου! Δεν ήμουν από τις γυναίκες που σκέφτονται τον εαυτό τους σαν μητέρα. Όμως όταν γίνεις μητέρα, θεωρείς ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις κάνεις. Όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Τι ετοιμάζεις; Ποιοι είναι οι προσωπικοί και επαγγελματικοί σου στόχοι για το μέλλον;
Φέτος ανοίγω μια καινούργια εταιρεία στη Μύκονο με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια, που είναι ένας καινούργιος τομέας για μένα. Ένας άλλος στόχος που υπάρχει είναι η πιθανότητα ενός καινούργιου επιχειρηματικού ανοίγματος με κάποιο άλλο brand. Βρίσκομαι συνέχεια στο ψάξιμο για να βρω κάτι το οποίο θα είναι εξίσου πρωτοποριακό όπως είναι το Sugarfree.
  
 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη