Νικόλας Ιωαννίδης: "Δέχομαι bullying"

 

Της Δήμητρας Γεωργίου

Φωτογραφίες Emma Charalambous 

Η φωτογράφηση έγινε στο "Φρου Φρου και αρώματα" 

 

 

Ευθύς, γλυκός, αυστηρός, στοργικός, πιστός, εργατικός, δοτικός και ταλαντούχος. Ο Νικόλας Ιωαννίδης είναι για τους φίλους του και όσους τον γνωρίζουν αυτά και άλλα τόσα. Αν και δύσκολο να ανακρίνω έναν άνθρωπο τόσο δικό μου, για τον οποίο ξέρω τόσα πολλά, έχει τον τρόπο κάθε φορά να με εκπλήσσει και να με αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Όπως με κάποια posts του στα social media, με ατάκες του στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, αλλά και με την απόφασή του να ανοίξει το «Φρου Φρου & Αρώματα». Τι δεν ξέρει ο κόσμος γι’ αυτόν, πώς ήταν μικρός, η τηλεόραση, το styling, τα νύχια, οι βλεφαρίδες… Τελικά τι τον εκφράζει περισσότερο; 



Στιλίστας, κριτής σε talent show, blogger, ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής και τώρα επιχειρηματίας. Μου μοιάζεις με άτομο που όλο ψάχνεται. Ισχύει;
Είμαι όλα αυτά; Μπράβο μου! (γέλια) Κοίτα! Στιλίστας είμαι. Κριτής σε talent show είμαι. Blogger είμαι, όταν έχω ελεύθερο χρόνο, πράγμα που σπανίζει. Ραδιοφωνικός παραγωγός πλέον δεν είμαι, απλά ανήκω στο δυναμικό του Deejay 93,5 και συγκεκριμένα στα live links που τα γουστάρω πολύ. Και, ναι, είμαι άτομο που δεν εφησυχάζει. Δεν μπορώ ν’ ασχολούμαι με ένα μόνο αντικείμενο. 
Θα έλεγες πως βαριέσαι εύκολα με κάτι; 
Στα 37 μου χρόνια, ναι, λοιπόν, μπορώ να παραδεχτώ στον εαυτό μου αλλά και στους αναγνώστες σας ότι βαριέμαι εύκολα. Είμαι όμως ρομαντικός τύπος και μου αρέσει να κάνω κάτι με διάρκεια. Και τι εννοώ; Είμαι 6 χρόνια στην ίδια δουλειά, είναι η βάση μου. Βρίσκω όμως και μικρά-μικρά projects, μέσα από τα οποία βγάζω τη δημιουργικότητά μου. 
Τι είναι όμως αυτό που λατρεύεις να κάνεις περισσότερο; 
Το styling είναι κάτι που αγαπώ και πάντα θα το υπηρετώ, είτε εξασκώ το επάγγελμα είτε όχι. Αλλά, όπως όλα τα επαγγέλματα έχουν ημερομηνία λήξης, θέλω να τελειώσει σύντομα. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι η παρουσίαση. Δηλαδή τηλεόραση. Αλλά δεν ξέρω αν η τηλεόραση με θέλει (γέλια). 
Υπάρχουν κι άλλα στον νου σου που θα ήθελες στο μέλλον να κάνεις; 
Μα είναι ερώτηση αυτή; Εννοείται πως έχω πολλά στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, ξέρεις, δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σχέδια, γιατί ο Θεός γελάει και σου φέρνει μπροστά σου σχέδια που ούτε καν θα περνούσαν από το μυαλό σου. Το όνειρό μου είναι να είμαι ιδιοκτήτης ενός μικρού παραδοσιακού καφενείου. 
Πρόσφατα άνοιξες το δικό σου κατάστημα «Φρου Φρου & Αρώματα». Πώς προέκυψε η ιδέα; 
Είδες; Αυτό σου έλεγα πιο πάνω. Φανταζόμουν εγώ ότι θα έκανα τέτοιο επαγγελματικό βήμα; Όταν ήμασταν με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου στα καλλιστεία, μου έλεγε να κάνουμε μαζί μια δουλειά που είχε στο μυαλό του. Η δουλειά αυτή ήταν νύχια - βλεφαρίδες... Εννοείται πως η απάντηση που ξεστόμισα ήταν αρνητική. Μια μέρα χτυπά το τηλέφωνο και στην άλλη γραμμή ήταν η αδερφή της κουμπάρας μου, που είναι αισθητικός. Και μου λέει, δεν περνώ καλά στη δουλειά μου και θα φύγω. Εσύ που ξέρεις τόσο κόσμο, αν μπορέσεις να με βοηθήσεις να βρω κάτι άλλο, θα το εκτιμήσω. Και της λέω έλα τώρα σπίτι μου. Ήρθε, μου έβαλε κάτω το κόστος και αποφάσισα να το κάνω... Έτσι προέκυψε το «Φρου Φρου & Αρώματα», που προσφέρει όλων των ειδών τεχνητά νύχια, τοποθέτηση βλεφαρίδων, πεντικιούρ και αποτρίχωση.
Ένιωσες πως κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι αυτή σου την κίνηση, θεωρώντας πως μπαίνεις σε «χωράφια» άλλων;
Το μεγαλύτερό μου άγχος μετά που πήρα την απόφαση, ήταν το τι θα πουν οι τόσοι φίλοι που ξέρω που έχουν παρόμοιες δουλειές. Όπως ξέρεις κι εσύ, είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις φιλίες μου. Απλά όταν έκανα τη συζήτηση αυτή με τον συνέταιρό μου, τον Χούλιο Κλεάνθους, έφτασα στο συμπέρασμα πως ό,τι κι αν κάνω κάποιοι θα μείνουν παραπονεμένοι. Με τόσες γνωριμίες, σημαίνει ότι εγώ θα μείνω στάσιμος μια ζωή επειδή ξέρω τόσο κόσμο; Όχι. Η πίτα είναι πολύ μεγάλη για όλους. Και είμαι και ένας άνθρωπος που δεν θα ενοχλήσω ποτέ τη δουλειά του άλλου. 
Επιστροφή στον χώρο της μόδας. Οι Κύπριες έχουν στιλ; 
Μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Πολύ λίγες είναι αυτές με καθαρά προσωπικό και ιδιαίτερο στιλ. Ως λαός έχουμε μια ξενομανία και μας αρέσει να αντιγράφουμε ο ένας τον άλλον, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Φοβόμαστε να πειραματιστούμε και να αφεθούμε χωρίς να φοβόμαστε την κριτική των άλλων. Των γύρω μας. Και δυστυχώς το να κρίνουμε τους άλλους είναι ένα άθλημα στο οποίο όλοι μας έχουμε προπονηθεί. 
Ποια είναι η πιο στιλάτη Κύπρια και ο πιο στιλάτος Κύπριος;
Αγαπώ το ευρωπαϊκό και αυθεντικό στιλ της σχεδιάστριας Νάταλης Κωνσταντινίδου και σε άντρα μού αρέσει ο απόλυτος Κύπριος, που δεν είναι άλλος από τον διάσημο blogger Mathew Zorbas. Τον ζηλεύω κιόλας. 
Τι δεν πρέπει να φοράμε ποτέ; 
Ό,τι μας φοράει και ό,τι βλέπουμε στα περιοδικά μόδας και σε sites το οποίο τελικά δεν μας ταιριάζει. 
Πώς νιώθεις όταν κάποιοι σε χαρακτηρίζουν «εθνικό μας στιλίστα»; 
Σκάει αμέσως ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου όποτε ακούω τη συγκεκριμένη έκφραση, γιατί μου θυμίζει ότι κάτι καλό έκανα στα 16 χρόνια της καριέρας μου. Ευχαριστώ και τον φίλο δημοσιογράφο Στέφανο Χαραλάμπους, που έβαλε στα άρθρα του την έκφραση αυτή.
Έχεις ντύσει αμέτρητα μοντέλα και αμέτρητες προσωπικότητες; Ποια θα έλεγες πως είναι η δική σου μούσα; 
Από μοντέλα έχω δύο μούσες, την Ksenia Zaytseva και την Άντρεα Κυριάκου, με τις οποίες νιώθω πάντα ασφάλεια και σίγουρος για το αποτέλεσμα που θα βγει. Από προσωπικότητες, αυτή που αγαπώ να δουλεύω φωτογραφικά μαζί της είναι η Αριστοτέλειά μου, Χριστιάνα Αριστοτέλους, λόγω λάμψης και καθαρής προσωπικότητας.
Στην τηλεόραση τι σου αρέσει να βλέπεις και τι δεν αντέχεις να βλέπεις; 
Στην τηλεόραση μού αρέσει να βλέπω πάντα τα δελτία ειδήσεων, γιατί θέλω να ξέρω τι γίνεται γύρω μου, αλλά μου αρέσει να βλέπω επίσης έξυπνες σειρές, με διάλογο, σκηνοθεσία και κάτι φρέσκο, όπως είναι το «Κάτω Παρτάλι». Αρνούμαι να βλέπω οτιδήποτε που υποτιμά τη νοημοσύνη μου και την αίσθηση του χιούμορ μου. 
Ποια άτομα της τηλεόρασης θαυμάζεις; 
Θα με πεις προβλέψιμο αλλά εννοείται ότι μου αρέσει να βλέπω τη γυναίκα που μου έμαθε τι πάει να πει τηλεόραση και μου άλλαξε την εικόνα μου προς τα έξω. Μιλώ για τη Χριστιάνα Αριστοτέλους φυσικά. Ένα κορίτσι που μεγάλωσε μέσα από την τηλεόραση και με την αξία της κέρδισε τον τίτλο της βασίλισσας της κυπριακής τηλεόρασης. Επίσης μου αρέσει ο Παναγιώτης Δημόπουλος για την αντικειμενικότητά του και το πόσο ανθρώπινος και ειλικρινής βγαίνει στον φακό.
Φτιάξε μου την ιδανική για σένα τηλεοπτική εκπομπή. 
Παρουσιαστής βεβαίως-βεβαίως ο υποφαινόμενος μαζί με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου σε μια δίωρη εκπομπή - ριάλιτι μόδας, όπου αντιλαμβάνεσαι θα δούμε τα πάντα. Αγάπη, μίσος, ζήλια, επαγγελματισμό, φιλίες, έχθρες και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει τον κόσμο της μόδας. 
Ποια είναι η πιο ευχάριστη παιδική σου ανάμνηση; 
Σε πάω πίσω χρόνια πολλά στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο Μενεού, όπου περνούσα τα καλοκαίρια με τα ξαδέρφια μου και τη γιαγιά μου την Παναγιώτα στο τροχόσπιτο που ανήκει στην οικογένειά μας μέχρι και σήμερα. Ανέμελα χρόνια στη θάλασσα. 
Πώς ήσουν μικρός; 
Δημιουργικό παιδί και καθόλου νορμάλ. Δεν έκανα ό,τι και τα άλλα παιδιά. Έμεινα ανεξεταστέος από απουσίες, μιας και δεν πήγαινα σχολείο για να κάνω μαθήματα ζωγραφικής κρυφά από τους γονείς μου. Άτακτος δεν μπορώ να πω ότι ήμουν, ζωηρός ναι. 
Τι είναι αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος για σένα; 
Δεν ξέρει ότι είχα γραφτεί στην ομάδα μπάσκετ του Κεραυνού για μία ολόκληρη μέρα, μόνο και μόνο για να ψωνίσω ρούχα για τις προπονήσεις (γέλια).
Τι μπορεί να σε βγάλει εκτός εαυτού; 
Το ψέμα και το να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Ξεφεύγω, χάνω τον εαυτό μου. 
Με βάση το γεγονός πως ό,τι σκέφτεσαι δεν φοβάσαι να το πεις σε όλο τον κόσμο, όπως κάνεις στα social media, θα έλεγες πως είσαι λίγο αθυρόστομος;
Η ειλικρίνεια δεν ξέρω αν μεταφράζεται σε αθυροστομία ή όχι, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Ό,τι ταμπέλα και να του βάλουμε, ναι, είμαι ένας ειλικρινής και ευθύς άνθρωπος. Δεν κρύβομαι και δεν φοβάμαι να πω αυτό που πιστεύω, παρ’ όλο που αυτό με έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. 
Έχεις μετανιώσει για πράγματα που είπες ή για όσα δεν είπες; 
Γενικά στη ζωή μου δεν μετανιώνω, ούτε για τις πράξεις μου ούτε και για τα λεγόμενά μου, αλλά σίγουρα με την πάροδο των χρόνων έχω ωριμάσει και βλέπω γενικά αλλιώς τα πράγματα. Αν κάποια πράγματα δεν τα διατύπωνα, θα είχα σίγουρα πιο εύκολες στιγμές στη ζωή μου.
Τις κακές κριτικές τις δέχεσαι; Υπήρξε κάποιο σχόλιο για σένα που σε πλήγωσε; 
Προτιμώ τις κακές κριτικές για να με κάνουν καλύτερο και να πεισμώνω με τον εαυτό μου. Και δόξα τω Θεώ, έχουν ακούσει πολλά τ’ αυτιά μου. Απλά πλέον μπορώ να ξεχωρίζω τα πικρόχολα σχόλια και ποια είναι τα σχόλια για να μπορέσω να γίνω καλύτερος. Μάλιστα, πριν από μερικές βδομάδες υπήρξε ένα κακό σχόλιο για το άτομό μου από έναν άνθρωπο και μέντορά μου που τον είχα ψηλά στην αντίληψή μου... Αυτό πόνεσε! 
Ποια η άποψή σου για το σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης αλλά και για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια; 
Για το σύμφωνο συμβίωσης είμαι πολύ περήφανος για το νησί μου, αφού έστω και τώρα το αποδέχτηκε και δίνει την ευκαιρία σε άτομα του ιδίου φύλου, και όχι μόνο, να χτίσουν ένα κοινό μέλλον μαζί. Όσο για την υιοθεσία παιδιών, είμαι κατά, για τον λόγο ότι η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα παιδί να δέχεται ψυχολογικό πόλεμο από τα παιδιά στο σχολείο γιατί έχει δύο πατεράδες ή δύο μητέρες. Παρ’ όλο που ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να είναι καλύτερο στο μεγάλωμα ενός παιδιού. 
Έχεις δεχτεί bullying για τη σεξουαλική σου ταυτότητα; 
Είναι ειρωνική η συγκεκριμένη ερώτηση; Εν έτει 2016, ακόμη δέχομαι bullying, αλλά είναι κάτι με το οποίο δεν ασχολούμαι, από τη στιγμή που δεν αφορά κανέναν η σεξουαλικότητά μου και δεν έχω ενοχλήσει ποτέ κανέναν.
Είσαι δύσκολος στις σχέσεις σου; 
Θέλεις να με καταστρέψεις; (γέλια) Είμαι δύσκολος, μπορείς να το πεις, επειδή για να δημιουργήσω σχέση θέλω την ολοκληρωτική προσοχή του άλλου, σε σημείο που γίνομαι αφόρητος κάποτε. Είμαι όμως και πολύ δοτικός, πάντα με τον δικό μου τρόπο. 
Επηρεάζει η δημοσιότητα τις σχέσεις σου; 
Δυστυχώς ναι. Είναι κάτι που με ενοχλεί πολύ. Θέλω να σου πω ότι για πέντε χρόνια ήμουν single επειδή ήμουν απρόσιτος χωρίς να το θέλω. Η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγάλη. Όσα καλά μπορεί να σου προσφέρει, τόσα κακά μπορεί να σου φέρει στην προσωπική σου ζωή. Και σκέψου ότι δεν έχω κάνει σπουδαία πράγματα στην τηλεόραση. Είναι όμως μεγάλο ζήτημα η έκθεση στο γυαλί. 
Είσαι θα έλεγες των μακροχρόνιων σχέσεων;
Ναι. Μου αρέσει η σταθερότητα. Όταν νιώσω την ανάγκη για κάτι καινούργιο, θα τερματίσω την υφιστάμενη σχέση για να προχωρήσω στην επόμενη.
Τι είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις στον άλλον; 
Στην ταινία «The Scarface» υπάρχει ίσως η πιο διάσημη ατάκα. «The eyes Chico they never lie». Έτσι κι εγώ βλέπω τα μάτια και… τα παπούτσια (γέλια). 
Αυτό το διάστημα σε ποια φάση σε βρίσκω στα προσωπικά;
Ίσως στην καλύτερή μου φάση στα 36 μου χρόνια...
Πιστεύεις σε αυτό που λένε πως υπάρχει για όλους εκεί έξω το άλλο τους μισό; 
Να σου πω. Βαρέθηκα να ακούω για το άλλο μισό. Τι είναι ο άνθρωπος; Μισός; Όχι βέβαια. Γιατί να ψάχνουμε για έναν μισό άνθρωπο ενώ μπορούμε να έχουμε έναν ολόκληρο; 
Ποια ήταν η πιο μεγάλη τρέλα που έχεις κάνει για τον έρωτα;
Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα με one way ticket στο χέρι στη Γερμανία να ψάχνω δουλειά για να είμαι μαζί με τη σχέση μου. Μίσησα όμως τη Γερμανία και τον κόσμο της και βρέθηκα πίσω στο αγαπημένο μου νησί μέσα σε μια βδομάδα. 
Απέκτησες καλούς φίλους μέσα από τον χώρο; Αν ναι, ποιους; Έχασες και κάποιους; 
Είμαι ένας άνθρωπος πολύ επικοινωνιακός. Κέρδισα φίλους από τον χώρο της δουλειάς μου. Ο πιο σημαντικός είναι ο Αντρέας Ζαννετίδης. Είναι σπάνιο να βρίσκεις τέτοιους φίλους όπως ο Αντρέας, αληθινός θησαυρός. Η Αριστοτέλειά μου είναι επίσης ένας από αυτούς τους ανθρώπους αλλά και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου. Έχω χάσει κάποια άτομα που δεν είναι πλέον στη ζωή μου αλλά παραμένουν στην επαγγελματική. Για κάποια άτομα, δεν σου το κρύβω, είμαι λυπημένος που δεν είναι στην καθημερινότητά μου.
Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; 
Να έχω επιτέλους λίγα λεφτά στην άκρη, ένα μικρό σπίτι με δύο υπνοδωμάτια με θέα τη θάλασσα, αυλή με λεμονιές και γιασεμί. Να έχω δική μου εκπομπή στην τηλεόραση και να είμαι ο ιδιοκτήτης της «Πράσινης Πάπιας», το καφενείο που σου έλεγα, παρέα με τον άνθρωπό μου. Αυτά. Ζητάω πολλά; 
 

 

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
H μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά ξαναχτυπά: «Η Πάουλα Μπαντόζα τον αποσυντόνιζει αλλά τον κάνει ευτυχισμένο»
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα