The T-Shirt Project: Ένα t-shirt, μια ιστορία

Δύο μαμάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους πράξεις για έναν κόσμο πράσινο και υγιή! Πώς ένα t-shirt λέει μια ολόκληρη ιστορία; Η Ευγενία Ηροδότου Αλεξάνδρου και η Στέφανη Μηνά Χιώτη μάς εξηγούν μέσω του «The T-Shirt Project».


Της Πράξιας Αρέστη
Φωτογραφίες Ανδρέας Λουκαΐδης

 
Ξεκίνησε σχεδόν σαν πείραμα, με βάση τους προβληματισμούς που είχαν ως μαμάδες η Στέφανη και η Ευγενία. Πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους και κυρίως σε ποιον κόσμο θα τα μεγαλώσουν; Κάπως έτσι προέκυψε το «The T-Shirt Project».


Η επιθυμία τους ήταν να τους χαρίσουν έναν ακόμη πιο πράσινο, φυσικό και βιώσιμο κόσμο από αυτόν που έχουμε σήμερα. Έναν κόσμο στον οποίο τα παιδιά τους θα μπορέσουν να μεγαλώσουν και να είναι ευτυχισμένα και υγιή. «Παρά να μείνουμε στις θεωρίες, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξεις. Ο κόσμος μας είναι το σπίτι μας. Γι’ αυτό, ας αρχίσουμε από αυτό!», εξηγούν.
Έφτιαξαν, λοιπόν, μια σειρά από παιδικά μπλουζάκια από 100% βιολογικό βαμβάκι, τυπωμένα στην Κύπρο με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας χωρίς τοξικές βαφές. Κάθε μπλουζάκι διηγείται στα παιδιά μια ιστορία σχετικά με το πώς οι μικρές καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να αλλάξουν το σπίτι μας και τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το concept το έχουν εμπνευστεί από το σλόγκαν «Πρόβλημα - Λύση». Προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά με έναν διασκεδαστικό τρόπο πώς να αγαπούν το περιβάλλον και να το προστατεύουν. Για παράδειγμα, να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα, να κλείνουν τη βρύση όσο βουρτσίζουν τα δόντια και να ανακυκλώνουν τα κουτάκια του χυμού. Κι αυτό το πέτυχαν μέσα από ευχάριστες ιστορίες που συνοδεύουν τα μπλουζάκια τους. Στις ιστορίες πάντα υπάρχει και ένας ήρωας, ή καλύτερα ένας πρωταγωνιστής.
Αρχικά, οι ιστορίες γράφτηκαν από τις δύο μαμάδες και μετά, με τη βοήθεια της illustrator Χαράς Αδαμίδου, απέδωσαν τον πρωταγωνιστή και στη συνέχεια τις τρεις εικόνες. Εδώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στις ιστορίες τους είχαν εμπλοκή και τα παιδιά τους, καθώς ζητούσαν τη γνώμη τους για το πώς θα συνεχιστεί η κάθε ιστορία.
Εκτός από το διαδίκτυο, τα μπλουζάκια διατίθενται στο κατάστημά τους στην Κυπράνορος 36, Λευκωσία. Εκεί βρίσκουμε και άλλα προϊόντα σχετικά με το σπίτι, την οικογένεια και την καθημερινότητα, όπως επαναχρησιμοποιούμενα μπουκαλάκια νερού, διακοσμητικά για το σπίτι, τσάντες, σαπούνια, scrub προϊόντα προσώπου κτλ. Όλα τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αρκετά από αυτά είναι από την τοπική αγορά.

 

 

«Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά το 2004 ως συνάδελφοι στο ίδιο τμήμα και δέσαμε αμέσως. Μοιραστήκαμε πολλές στιγμές επαγγελματικές αλλά και προσωπικές. Πιο κοντά ήρθαμε τα τελευταία 5-6 χρόνια, αφού ωριμάσαμε λιγάκι, γίναμε και οι δύο μαμάδες, αλλά περισσότερο όταν νιώσαμε πως υπήρχε μια πιο βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία σε δημιουργικό επίπεδο», λένε για τη σχέση τους.

Για το μέλλον ονειρεύονται να αναπτύξουν το δίκτυό τους στο εξωτερικό και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της χώρας μας. 

 

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
H μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά ξαναχτυπά: «Η Πάουλα Μπαντόζα τον αποσυντόνιζει αλλά τον κάνει ευτυχισμένο»
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα