Γιώτα Κουφαλίδου: "Zω μια άλλη ζωή"

Οι προτεραιότητες, τα θέλω, τα πρέπει και τα μπορώ, όλα αλλάζουν μέσα σε μια στιγμή. Η ίδια η έννοια της ευτυχίας περνά σε άλλη διάσταση μέρα με τη μέρα, αδιαχώριστη πλέον από το αίσθημα της ευθύνης για μια ζωή. Δεν μπορείς να το νιώσεις αν δεν το ζήσεις. «Ανήκω αποκλειστικά στον γιο μου προς το παρόν», ομολογεί η Γιώτα Κουφαλίδου, που ζει πανευτυχής τη μητρότητα εδώ και πεντέμιση μήνες, δηλώνοντας ευτυχής για την απόφασή της να μη δουλέψει για ορισμένο καιρό, ώστε να αφιερωθεί στο μεγάλωμα του παιδιού της.Μας μιλά, ακόμα, για τη δική της μαμά που έφυγε νωρίς και της λείπει, για ένα «καλοδεχούμενο» δεύτερο μωρό, για το πόσο τέλειος μπαμπάς είναι ο Στέλιος, για τις προετοιμασίες της βάφτισης του μικρού Βασίλη και για άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
 

Της Δήμητρα Γεωργίου
Φωτογραφίες Jo Michaelides
Styling Σοφία Χαραλάμπους
Μαλλιά Κωνσταντίνος Κάγκας (KAGAS HAIR STYLIST)
Make up Ilona Garamvolgyi
Nύχια από Q nails
 
 


 
Πόσο άλλαξε τη ζωή σου ο ερχομός του παιδιού σου;
Νιώθω πως ζω μια άλλη ζωή. Η καθημερινότητά μου αλλάζει πλέον συνεχώς. Κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Χαίρομαι πολύ που μεγαλώνω εγώ τον γιο μου ως full time μαμά. Έχω, όμως, και σημαντική βοήθεια από την πεθερά μου, αλλά και από την αδελφή του άντρα μου, τις οποίες ευχαριστώ γι’ αυτό. Τις περισσότερες ώρες, πάντως, είμαι εγώ μαζί του. Πήρα την απόφαση, άλλωστε, να μη δουλέψω για λίγο καιρό. Προς το παρόν ανήκω αποκλειστικά στον γιο μου.
Πώς αντιμετωπίζεις τους φόβους που φέρνει μαζί του ένα μωρό; Είχατε περάσει και μια περιπέτεια, κάποια στιγμή, με την υγεία του, όπως έγραψες στα social media.
Η αλήθεια είναι πως είμαι γενικά μια χαλαρή μαμά, πράγμα που διαπιστώνουν και οι φίλες μου, οι οποίες με βρίσκουν cool, αφού δεν αγχώνομαι εύκολα και ούτε τα χάνω με το παραμικρό. Με τον Στέλιο, τον άντρα μου, είμαι, όμως, λίγο πιεστική και το καταλαβαίνω, όταν του λέω «πρόσεχε πώς τον κρατάς, πώς τον ταΐζεις» και τέτοια. Όντως είχαμε μια μικροπεριπέτεια υγείας πρόσφατα. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, σαν όλες τις μαμάδες, όμως, ανησύχησα για το παιδί μου. Νιώθεις άσχημα να το βλέπεις να υποφέρει. Έχω επίσης να σου πω, πως δεν μπορεί να με αποχωριστεί. Θέλει να είναι συνεχώς μαζί μου. Έχουμε πολλά να… δουλέψουμε (γέλια).
Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν τον πήρες στην αγκαλιά σου;
Η στιγμή της γέννας είναι ένα μεγάλο θαύμα και δεν υπάρχει μεγαλύτερο. Αρχικά φοβόμουνα και ήθελα να κάνω καισαρική. Σήμερα χαίρομαι και λέω ευτυχώς που γέννησα με φυσιολογικό τοκετό. Αν θα γίνω μαμά για δεύτερη φορά, το ίδιο θα κάνω. Δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή να βλέπεις το παιδί σου να γεννιέται και να το αγκαλιάζεις. Μεγάλη είναι η συγκίνηση και για τους δύο γονείς, απίστευτη χαρά, πολλά και έντονα συναισθήματα. Ήταν κι ο άντρας μου δίπλα μου στο μαιευτήριο. Κλαίγαμε όλοι μαζί στη συνέχεια.
Έκανες λόγο για ένα δεύτερο παιδί. Το σκέφτεστε σοβαρά;
(Γέλια) Ο άντρας μου θέλει δεύτερο παιδί και το θέλει και σύντομα. Αν θέλει ο Θεός, δεν θα πω όχι. Καλοδεχούμενο είναι. Θα ήθελα ένα κοριτσάκι. Από το πρώτο παιδί ήθελα, τώρα, όμως, που έχω γιο δεν το συζητώ, είμαι τρελά ερωτευμένη. Ό,τι και να είναι, γερό να είναι.
Πώς τα πάει ο σύζυγός σου στον ρόλο του μπαμπά;
Τέλειος, υπέροχος, καταπληκτικός. Προτού ακόμη παντρευτούμε ήμουν σίγουρη πως θα ήταν ένας πολύ καλός μπαμπάς και σωστός οικογενειάρχης. Πραγματικά με έχει δικαιώσει.
Είσαι από τις μαμάδες που βυθίζονται στα βιβλία, για να μελετήσουν όσα πρέπει για τη μητρότητα;
Ναι και είμαι συνέχεια στο διαδίκτυο για να ενημερώνομαι. Αυτό έκανα και όταν ήμουν έγκυος. Διάβασα αμέτρητα άρθρα και βιβλία. Ο Βασίλης κάνει μαθήματα κολύμπι για νεογέννητα, στο μέλλον θέλω να τον στείλω μουσική. Στόχος μου είναι να καλλιεργηθεί από τώρα που είναι βρέφος. Πιστεύω πως έτσι τον βοηθώ να αναπτυχθεί, να κοινωνικοποιηθεί καλύτερα και νωρίτερα.
Σου έρχεται στο μυαλό η δική σου μαμά, που έχασες, τώρα που έγινες κι εσύ μητέρα; Νιώθεις να μπαίνεις καμιά φορά στη θέση της;
Μου λείπει περισσότερο από ποτέ. Το λέω και συγκινούμαι. Κάθομαι μόνη μου και σκέφτομαι «αχ ρε μαμά, να ήσουν εδώ να αγκάλιαζες τον εγγονό σου». Ξέρω πόσο χαρούμενη θα ήταν. Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι μαμά και γιατί θύμωνε κάποιες φορές ή αγωνιούσε. Μάνα είναι μόνο μία.
Τους ταλαιπώρησες μικρή με τις αταξίες σου;
Δεν ήμουν πολύ άτακτη έχω να σου πω. Έκανα ζωηράδες που κάνουν όλα τα παιδιά. Θα ήθελα, όμως, να ζούσε η μαμά μου αυτό που ζω εγώ τώρα. Με στενοχωρεί όλο αυτό, αλλά έτσι ήθελε ο Θεός να γίνει. Μας βλέπει από ψηλά.
Τι σε φοβίζει περισσότερο τώρα που έγινες μαμά;
Θέλω να έχω χρόνια μπροστά μου, να ζήσω με υγεία, για να με χαρεί το παιδί μου αλλά και ο άντρας μου. Θέλω να ζήσω όσο περισσότερα χρόνια γίνεται μαζί με τα αγαπημένα μου άτομα.
Τα θέλω σου άλλαξαν;
Εντελώς. Δεν με ενδιαφέρει ούτε καν η εμφάνισή μου. Παλιά φρόντιζα πολύ περισσότερο τον εαυτό μου. Είμαι πάντα περιποιημένη, όμως προέχει το παιδί μου. Δεν με νοιάζει να βγω έξω για να διασκεδάσω. Ο Βασίλης είναι τώρα η προτεραιότητά μας.
Πώς αποφασίσατε το όνομά του;
Είναι το όνομα του πεθερού μου, ο οποίος πήρε μεγάλη χαρά με αυτή μας την απόφαση. Ήταν επιθυμία του Στέλιου, πολύ πριν ακόμη μάθουμε το φύλο του μωρού. Ήταν, μάλιστα, σίγουρος πως θα ήταν γιος κι έλεγε «ο Βασίλης» πριν ακόμη μάθουμε αν είναι αγόρι.
Ετοιμάζεστε πυρετωδώς για τη βάπτιση του Βασίλη. Ποιοι θα είναι οι νονοί και πού θα γίνει;
Έχουμε δύο νονούς, που είναι αγαπημένοι φίλοι και κουμπάροι μας. Είναι ο Ιωσήφ Φράγκος και η Αθηνά Κωνσταντίνου. Για τη βάπτιση ετοιμάζουμε κάτι καλοκαιρινό. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως θα γίνει στην εκκλησία που παντρευτήκαμε, στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στον Πρωταρά. Η ημερομηνία της είναι, επίσης, πολύ κοντά στη μέρα του γάμου μας, που έγινε την 1η Ιουνίου, κατά την οποία γιορτάζεται η μέρα του παιδιού. Με το τέλος του μυστηρίου θα ακολουθήσει δείπνο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο ξενοδοχείο Grecian Park.
Να σε φανταστώ να μελετάς όλες τις λεπτομέρειες της βάπτισης;
Είναι αλήθεια πως όλα περνούν από το χέρι μου. Την όλη διοργάνωση, όμως, της βάπτισης ανέλαβε η αγαπημένη μου φίλη Νάταλι Χριστοδούλου από το «Details made with love».Θα είναι ένα λιτό ρομαντικό theme, χωρίς υπερβολές αλλά με πολύ όμορφες εκπλήξεις.
Με τα επαγγελματικά σου τι γίνεται; Ακούστηκε πως είσαι σε συζητήσεις.
Έχω κάνει κάποιες συναντήσεις και ορισμένα δοκιμαστικά, όμως δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Κάποια στιγμή σίγουρα θέλω να επιστρέψω, γιατί αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και τον χώρο της τηλεόρασης. Θα ήθελα να κάνω κάτι σε πρωινό ή απογευματινό. Προτεραιότητά μου τώρα είναι, όμως, ο γιος μου.
Με τον Στέλιο ξεκινήσατε ένα νέο επαγγελματικό εγχείρημα. Πώς τα πάτε;
Είναι ένα νέο κοινό ξεκίνημα για εμάς. Έχουμε δημιουργήσει την εταιρεία Gourmet Grocery. Πρόκειται για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα τα οποία εισάγουμε στην Κύπρο. Αρχίσαμε δειλά - δειλά, όμως σιγά - σιγά επεκτεινόμαστε. Περιλαμβάνουν γνήσιο μέλι, αγνό ελαιόλαδο, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα και ότι έχει να κάνει με την καλή και υγιεινή διατροφή. Γνήσια παραδοσιακά προϊόντα από όμορφες γωνιές της Ελλάδας.

 


Είναι εύκολο να εργάζεται ένα ζευγάρι μαζί;
Περισσότερο με αυτό ασχολείται ο Στέλιος κι εγώ τον στηρίζω όσο μπορώ. Έχουμε πολύ καλή χημεία τόσο ως ζευγάρι όσο και ως συνεργάτες. Τον ενθαρρύνω σε ό,τι κι αν αποφασίσει, όπως το ίδιο κάνει κι αυτός.
Έχετε βρει το μυστικό της τέλειας σχέσης;
Δεν υπάρχει τέτοιο μυστικό. Είτε δύο άνθρωποι ταιριάζουν είτε όχι. Αυτό, μάλιστα, φαίνεται από την αρχή. Με τον Στέλιο ξεκινήσαμε κάτι όμορφο και το ίδιο εξακολουθεί να είναι και σήμερα. Κάθε σχέση, όμως, έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Εάν κάποιος σου πει πως είναι μες τον έρωτα και μες τα μέλια συνεχώς και μάλιστα μετά από χρόνια, είναι ψέμα.                 Η τριβή της καθημερινότητας, τα μικροπροβλήματα, το άγχος και η αγωνία είναι μέσα σε κάθε σχέση. Σημασία έχει να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου, να σε σέβεται και να τον σέβεσαι. Αν αγαπάς κάποιον και θες να είσαι μαζί του, δεν πρέπει να είσαι εγωιστής.
Περάσατε κρίση στη σχέση σας;
Δεν θα έλεγα πως περάσαμε κάποια κρίση, όμως όπως όλα τα ζευγάρια, υπάρχουν στιγμές που θα διαφωνήσουμε. Δεν γίνεται να είναι όλα πάντα τέλεια. Ειδικά με τον ερχομό του παιδιού, υπάρχει πάντα μια ένταση στην αρχή. Όταν, όμως, αγαπάς πραγματικά έναν άνθρωπο και είσαι για τους σωστούς λόγους μαζί του, αυτά είναι όλα περαστικά.
Ένιωσες να χάνεις ή να κερδίζεις φίλους;
Κάθε μέρα είναι καινούργια μέρα. Στη ζωή μας περνάμε όμορφες στιγμές, αλλά και άσχημες, υπάρχουν παρεξηγήσεις. Κάποιοι σε αγαπούν και κάποιοι όχι, άλλοι θα σε προδώσουν, δεν θα είναι δίπλα σου. Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τον χώρο της τηλεόρασης, αν κι εγώ δεν έχω εντός του χώρου όσες φιλίες έχω εκτός. Ως Γιώτα πληγώνομαι εύκολα, όμως βρίσκω τη δύναμη και προχωρώ. Αν και με έχουν πληγώσει πολλοί, δεν έχω κρατήσει κακία σε κανένα. Βλέπω μπροστά και όχι πίσω. Ο καθένας ας κάνει τη δική του αυτοκριτική. Η ζωή είναι μικρή και δεν θέλω να αναλώνομαι με μικροπρέπειες. Συγχωρώ εύκολα, αν και το πιο πιθανό είναι να μη συνεργαστώ ξανά μαζί με κάποιον που με έχει πληγώσει.
Είσαι, πιστεύεις, καλή φίλη;
Ναι, πιστεύω πως είμαι πολύ καλή φίλη, όμως την ερώτηση αυτή θα έπρεπε να την απαντήσουν οι φίλοι μου. Συναναστρέφομαι, θα πρέπει να πω, με πολλά άτομα, όμως οι φίλοι μου είναι λίγοι και καλοί.
Πριν από λίγο καιρό σε είδαμε ξανά στην πασαρέλα για καλό σκοπό. Δεν θα κατεβείς ποτέ από το catwalk;
Όταν πρόκειται για καλό σκοπό δεν μπορώ να αρνηθώ. Ο ρόλος μου στο event δεν ήταν αυτός του μοντέλου, αλλά ενός ανθρώπου που ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαζέψαμε χρήματα για να βοηθήσουμε αυτούς που μας χρειάζονται.
Πώς καταφέρνεις να κρατιέσαι σε φόρμα;
Σε ευχαριστώ για το κομπλιμέντο. Δεν το προσπάθησα και πολύ αν και μετά τη γέννα παρέμειναν κάποια περιττά κιλά, που έπρεπε να χάσω. Δεν είχα βάλει πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη και με το που γέννησα έχασα τα δέκα και έμειναν άλλα δύο. Έχω καλό μεταβολισμό και σου ομολογώ πως πλέον προσπαθώ να προσέξω τη διατροφή μου, μιας και δεν γυμνάζομαι το τελευταίο διάστημα, λόγω έλλειψης χρόνου. Βάζω μέτρο στη ζωή μου. Κάνω την… αμαρτία και μετά προσέχω.
Πίσω στον Βασίλη. Τι όνειρα κάνεις γι’ αυτόν;
Εύχομαι μόνο να έχει την υγεία του, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Από κει και πέρα ό,τι κι αν επιλέξει στη ζωή του εγώ και ο μπαμπάς του θα τον στηρίξουμε. Στόχος μας είναι να του μεταδώσουμε σωστές αξίες, που θα τον κάνουν έναν καλό άνθρωπο. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.
Τι στερήθηκες εσύ και δεν θα ήθελες με τίποτα να μην το έχει ο γιος σου;
Δεν νιώθω ότι στερήθηκα κάτι αν και δεν μεγάλωσα σε πλούσια οικογένεια. Περάσαμε, θα έλεγα, πολλές οικονομικές δυσκολίες, ειδικά όταν χάσαμε τον πατέρα μου πρόωρα και η μαμά μου αναγκάστηκε να κάνει πολλές και δύσκολες δουλειές. Δούλευα κι εγώ από μικρή. Χαίρομαι, όμως, που τα πέρασα αυτά, γιατί με ωρίμασαν και με έκαναν καλό άνθρωπο. Ξέρω τι σημαίνει να κερδίζεις με το σπαθί σου κάποια πράγματα.                             Μεγάλωσα, όμως, σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια και αυτό θέλω να δώσω και στον γιο μου. Με τον Στέλιο θέλουμε να του χαρίσουμε πολλή αγάπη, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να μπορεί κι αυτός να δώσει αγάπη στους γύρω του. 

 

 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη