NULL

Τελευταία έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εθισμένοι σε κάτι. Ειδικά οι άνθρωποι του σήμερα. Υπάρχουν χιλιάδες εθισμοί μικροί και μεγάλοι, «σκληροί ή μαλακοί», συνήθης ή ασυνήθιστοι.
Ναρκωτικά, ροζ ταινίες, νικοτίνη, καφεΐνη, σοκολάτα, σεξ, πλαστικές επεμβάσεις, γυμναστική, φαγητό, ύπνος, τηλέφωνο, social media τα πάντα γύρω μας μπορούν να γίνουν εθιστικά. Άνθρωποι, πράγματα και καταστάσεις. Υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που είναι εθισμένοι στον έρωτα.

Κανένας εθισμός, όμως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλός. Όλοι έχουν κάποιες επιπτώσεις μακροπρόθεσμα και όλοι επηρεάζουν τη ζωή μας ως ένα βαθμό.

Και δεν μας έφταναν όλες αυτές οι εξαρτήσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω, ήλθε να προστεθεί ακόμη μία καινούρια στη λίστα, κάτω από αυτήν των social media και δεν είναι άλλη από τις selfie. Αλήθεια εσείς πόσες selfie βγάζετε την ημέρα μέχρι να πετύχετε αυτές τις δύο τρεις που θα ανεβάσετε στο Instagram σας και πόσο χρόνο σας παίρνει όλη αυτή η διαδικασία; Γιατί μετά την τέλεια πόζα ακολουθεί και η τέλεια επεξεργασία της φωτογραφίας.

Προβλέπω σχεδόν με σιγουριά ότι από αυτό τον εθισμό θα δημιουργηθούν και νέες ορολογίες. Για παράδειγμα θα μιλάμε για «σελφιμανείς» όπως μιλάμε για κλεπτομανείς (εθισμένοι στο να κλέβουν) ή θα λέμε για selfie addicts όπως λέμε και sex addicts.

Tα πρώτα κρούσματα ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα newsfeed μας, γιατί είναι άλλο να αγαπάς τον εαυτό σου και άλλο να είσαι ναρκισσιστής. Και είχα την εντύπωση ότι η βασίλισσα των selfie είναι η Kim Kardashian, η οποία δεν σταματά να μας δείχνει το πόσο όμορφη είναι μετά από όλες αυτές τις πλαστικές επεμβάσεις τις οποίες υπέφερε, όμως μία κοινή θνητή με διέψευσε.

Η Σαρλότ Μάικλς (Charlotte Michaels) είναι μια 23χρονη φοιτήτρια που παραδέχεται τον εθισμό της στις selfie φωτογραφίες, αφού όπως είπε βγάζει πάνω από 200 selfies κάθε μέρα και μετά μένει μέχρι το πρωί ξύπνια για να τις επεξεργαστεί και να έχει το τέλειο αποτέλεσμα. Η απορία μου εμένα είναι: «πόσες Σάρλοτ υπάρχουν πραγματικά εκεί έξω»;

Αν σκεφτεί κανείς πόσος μη παραγωγικός χρόνος πάει χαμένος κοιτώντας απλά τη φάτσα μας στην οθόνη, προσπαθώντας να πετύχουμε το καλύτερο duck face, θα βάλει τα κλάματα. Γιατί όλα εκείνα τα λεπτά που γίνονται ώρες κάθε μήνα, θα μπορούσαμε να ήμασταν για καφέ με τους φίλους μας, να κάνουμε κάτι δημιουργικό ή οτιδήποτε άλλο θα μας έδινε μεγάλη χαρά και θα μας βοηθούσε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Ο χρόνος αυτός θυσιάζεται στο βωμό των likes. Κι αν η φωτογραφία μας δεν πιάσει τα αναμενόμενα likes, τότε ακολουθεί απόγνωση και απογοήτευση και πτου ξανά απ’ την αρχή μέχρι να πετύχουμε την selfie των πολλών like.
  • Λοιπόν, αφού τ’ αναλύσαμε, πάμε για καφέ; But first let me take a selfie
 

Δειτε Επισης

Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου
Η Έλενα Τοπαλίδου ανέβασε βίντεο που χορεύει Έμινεμ και έγραψε στην ανάρτησή της «Επιτάφιος»
Η Μπρίτνεϊ στα όρια ψυχικής κατάρρευσης-Ξυπόλυτη και τυλιγμένη με κουβέρτα την βγάζουν από ξενοδοχείο
Έπεσε η Ελλάδα στα στοιχήματα της Eurovision-Ξανά πρώτος ο Κροάτης
Ποζάρει στις Σεϋχέλλες και ρωτά τους followers πού θα πάνε το Πάσχα η Τούνη-Στο εξωτικό Αγρίνο, την τρολάρουν
Βίκυ Κάβουρα: Κάνει pilates λίγο καιρό πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί
Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της
Αποχώρησε από το Survivor ο Θοδωρής Τουρκογεώργος-Ποιον βλέπει για νικητή
Η ξεκαρδιστική στιγμή που ο Κάρολος «κλέβει» την θέση της Καμίλα στο αυτοκίνητο και η αντίδρασή της
«Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω»-Τι λέει ο Θοδωρής στο Survivor