Girls who run the world

Κάποιες δημιουργούν μουσική, άλλες προκαλούν με τις δηλώσεις τους και άλλες απλώς κάνουν τη διαφορά με το στιλ τους. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που είναι η 8η Μαρτίου, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις γυναίκες influencers, που επηρεάζουν με τις επιλογές τους εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο. Έχουν σπάσει τα ρεκόρ, έχουν σπάσει… τα πατώματα με τις γόβες τους και ο λόγος τους περνάει!


Της Πράξιας Αρέστη


Michelle Obama


Η πρώτη έγχρωμη Πρώτη κυρία των ΗΠΑ γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε σε ένα μονόκλινο διαμέρισμα στο Σικάγο. Αριστεύοντας στο σχολείο σπούδασε στο Princeton και στο Harvard. Θεωρείται η πιο stylish Πρώτη κυρία στον κόσμο, μετά την Jackie Kennedy. Αυτή την περίοδο προωθεί μια μεγάλη καμπάνια για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. 

Oprah

 

Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, μεγάλωσε σε άσχημο περιβάλλον και βίωσε την κακοποίηση από μικρή. Κατάφερε όμως από το μηδέν να γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη και η πιο γνωστή παρουσιάστρια στον κόσμο. Μέσα από την πολύχρονη πορεία της, βοήθησε πολλούς ανθρώπους ενώ υπήρξε πηγή έμπνευσης και ενέργειας για τις μη προνομιούχες και κακοποιημένες γυναίκες όλου του κόσμου.

 

Madonna


Η Μadonna είναι γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κατάφερε να ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή που είχε ποτέ γυναίκα στον κόσμο της ψυχαγωγίας και να γίνει παγκόσμιο είδωλο, συμβάλλοντας στη φιλελευθεροποίηση των γυναικών σε κάθε γωνιά της γης. Πολλές είναι οι νεαρές σταρ που την έχουν ως πρότυπο και άλλες τόσες που τη μιμούνται. Πούλησε περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους, ενώ είναι επίσης δυναμική επιχειρηματίας. Μετρά αμέτρητα εξώφυλλα, συναυλίες, εμφανίσεις ενώ το lifestyle της και η άστατη ερωτική της ζωή έγινε πολλές φορές πρώτο θέμα στον Τύπο.
Η Μadonna θεωρείται τόσο προκλητική, με αποτέλεσμα να απαγορεύονται οι συναυλίες της σε κάποιες χώρες

 

Hilary Clinton

 

Η Ηillary Clinton αυτή την περίοδο δίνει τη δική της μάχη για να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο κόσμος τη γνώρισε ως Πρώτη κυρία, στο πλευρό του Προέδρου, Bill Clinton, όμως στην πορεία απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα ως γυναίκα, ακόμη και να γίνει η πρώτη πλανητάρχης. Η προσφορά και η πορεία της έσβησε από τη μνήμη των media την εικόνα της απατημένης συζύγου, στο τότε σκάνδαλο του συζύγου της με τη Μonica Lewinsky.

 

Caitlyn Jenner


Ένα φρέσκο πρόσωπο στον χώρο της ψυχαγωγίας, αφού τη γνωρίσαμε ως άνδρα στο πλευρό της Kris Jenner. Ο Βruce Jenner, πρώην ολυμπιονίκης των ΗΠΑ, αποφάσισε κοντά στα 60 του, να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν. Να γίνει γυναίκα. Η trans, πλέον, Caitlyn Jenner κατάφερε να μπει σε πολλές λίστες με τις 10 πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου.

 

Angela Merkel


Αυτή τη στιγμή είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, και όχι μόνο. Μπορεί στον κόσμο της πολιτικής να είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αφού έχει και φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς haters, δεν παύει όμως να είναι η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Γερμανίας. Και η επιρροή της δεν σταματά εκεί, αφού η Γερμανία και κατά συνέπεια η ίδια η Merkel, κρατάει τα ηνία της Ευρώπης.

 

Anna Wintour


Είναι η Editor in Chief της αμερικάνικης Vogue, του πιο γνωστού περιοδικού μόδας στον κόσμο. Το περιοδικό που στην ουσία «επιβάλλει» τη μόδα και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας και της ψυχαγωγίας. Ωστόσο, αν θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα, δεν έχετε παρά να δείτε την ταινία, «Τhe Devil wears Prada» ή να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο που γράφτηκε από την επί οκτώ χρόνια βοηθό της.
 

Taylor Swift


Έκανε αρχή ως αστέρι της country μουσικής και τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Είναι η γυναίκα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram και μέχρι στιγμής κέρδισε 10 Grammy Awards, 19 American Music Awards, 11 Country Music Association Awards, 8 Academy of Country Music Awards, 22 Billboard Music Awards, 1 Brit Award και 1 Emmy, ενώ έχει πάρει τα περισσότερα Teen Choice Awards (25). Επίσης, τιμήθηκε και ως συνθέτρια, ενώ πώλησε περισσότερα από 40 εκατ. άλμπουμ και 130 εκατ. singles. Όλα αυτά μόλις στα 26 της.

 

Kim Kardashian


Η Κim Kardashian αποτελεί στην ουσία την πρώτη τηλεπερσόνα που κατάφερε να γίνει παγκόσμιο είδωλο για τις πληθωρικές ιδιαίτερα γυναίκες. Απέδειξε στον κόσμο της showbiz ότι μία γυναίκα με καμπύλες μπορεί να κατακτήσει το Χόλιγουντ και να γίνει εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά, χωρίς κόμπλεξ για το σώμα της. Εκτόπισε στην ουσία το πρότυπο των πολύ λεπτών μοντέλων και έφερε ένα νέο lifestyle στον κόσμο της μόδας.

 

Beyonce


Δυναμική, φεμινίστρια από τότε που τραγουδούσε με τις Destiny’s Childs, η pop τραγουδίστρια Beyonce εξυμνεί το γυναικείο φύλο σε πολλά τραγούδια της. Τελειομανής, εργασιομανής αλλά και μανούλα, η Beyonce συνεχίζει να εντυπωσιάζει για περισσότερο από μία δεκαετία και να πρωτοτυπεί με τις ενδυματολογικές επιλογές της, με τα εντυπωσιακά και διαφορετικά της video clips αλλά και τις σέξι εμφανίσεις της. Το τελευταίο της single με τον τίτλο, «Formation», στέλνει ηχηρά μηνύματα κατά του ρατσισμού, ενώ έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. 

 

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»