Νιόβη Σπυριδάκη: «Δεν είμαι γυναίκα του νυφικού»

 Ζυγός με ωροσκόπο Τοξότη. Τελειομανής και άνθρωπος του «τώρα». Δύσκολα ανοίγεται και πιο δύσκολα σε αφήνει να την ανακαλύψεις. Όμως, όταν κερδίσεις την εμπιστοσύνη της θα σου δώσει τα πάντα. Οι δύο μεγάλες αγάπες της δεν είναι άλλες από τα ζώα και την υποκριτική. Αυτή είναι η ηθοποιός Νιόβη Σπυριδάκη… σε λίγες μόνο γραμμές.
 
Της Πράξιας Αρέστη
 

Πώς προέκυψε ο ρόλος της 17χρονης Έλσας που υποδύεσαι στους «9 μήνες»;
Όταν μου είπαν για τον ρόλο είχα κατενθουσιαστεί. Είχα όμως αγχωθεί με την καλή έννοια. Θεώρησα ότι ήταν μεγάλη πρόκληση, και σίγουρα μου αρέσουν οι προκλήσεις. Καταρχάς θυμήθηκα και τη δική μου εφηβεία, παρόλο που έχουμε πολλές διαφορές με την Έλσα η οποία είναι πιο ανέμελη, πιο αυθόρμητη.

Εντόπισες κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσά σας;
Η Έλσα ήταν ένα παιδί πολύ σωστό και οι καταστάσεις την έκαναν να γίνει αντιδραστική. Ήμουν κι εγώ ήσυχη και εσωστρεφής ως έφηβη. Δεν προκαλούσα ποτέ προβλήματα. Έκανα όμως πολλά πράγματα, συμμετείχα σε διάφορα. Είχα τα ξεσπάσματά μου, τα πάνω και τα κάτω μου όπως κάθε έφηβη. Και είναι όλο αυτό που προσπαθείς να απαντήσεις κάποια ερωτήματα, τι είμαι, ποια είμαι, τι θέλω να κάνω κλπ.
 
Ως έφηβη κατάλαβες ότι θα γινόσουν ηθοποιός;
Νομίζω ότι αυτό το ήξερα ανέκαθεν. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να κάνω κάτι άλλο. Σκεφτόμουν για κάποιο διάστημα να γίνω κτηνίατρος λόγω της αγάπης μου για τα ζώα, όμως τελικά υπερίσχυσε η αγάπη μου για την υποκριτική.
Είσαι για έξι συνεχή χρόνια στην τηλεόραση και από τις τυχερές ηθοποιούς θα έλεγα που δεν σταμάτησαν στιγμή να δουλεύουν. Σε φοβίζει το ότι κάποια στιγμή μπορεί να μην έχεις κάποια πρόταση;
Σίγουρα με φοβίζει, όμως το θεωρώ και δεδομένο. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα συμβεί. Σε όλους τους ηθοποιούς νομίζω συμβαίνει. Ή μπορεί να κάνεις μία σειρά που να κατεβεί νωρίς γιατί δεν θα πηγαίνει καλά. Είναι όλα μέσα στη δουλειά και είναι όλα ένα ρίσκο.

Αν σταματήσεις κάποια στιγμή από την τηλεόραση με τι άλλο θα ήθελες να ασχοληθείς;
Ήδη κάνω θεατρικό εργαστήρι στη Λεμεσό, στη σχολή Success του Γιώργου Νικολάου. Μου αρέσει πάρα πολύ η διδασκαλία. Περνώ πολύ ωραία με τα παιδιά. Τους δίνω ό,τι έχω και ό,τι ξέρω. Έχουμε μία αγαπησιάρικη σχέση. Μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Είναι η προπαίδεια του θεάτρου.

Σου μένει καθόλου χρόνος με τα πολύωρα γυρίσματα;
Μένει κάποιος χρόνος τον οποίο παιρνώ βγαίνοντας με φίλους για ποτό ή φαγητό. Κάποτε οργανώνουμε και εκδρομές. Μου αρέσει το σινεμά, το θέατρο, το διάβασμα. Γενικά, δεν είμαι άτομο που θα καθίσει στο σπίτι. Μου αρέσει η καλή παρέα και το «έξω» γενικά. Μόνο κλαμπ δεν πάω (γέλια).

Αυτή την περίοδο είσαι σε κάποια σχέση;
Όχι, είμαι single.

Θα ήθελες να κάνεις σύντομα μια σχέση;
Θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα στη ζωή δεν πρέπει να τα πιέζεις και δεν πρέπει να παθαίνεις εμμονές με αυτά. Όταν είναι κάτι να έρθει, θα έρθει. Τι θ’ αλλάξει αν είσαι σε κατάσταση πανικού; Το πολύ-πολύ να κάνεις και λάθος επιλογές. Ό,τι βιώνεις στη ζωή σου θεωρώ ότι πρέπει να το βιώνεις όσο πιο καλά μπορείς.

Υπάρχει κάτι που ψάχνεις σε έναν άνθρωπο για να είσαι μαζί του;
Δεν υπάρχει νομίζω κάτι συγκεκριμένο ή κάποια συνταγή. Μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να μπορέσει να σε κερδίσει. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ίσως θα με ενοχλούσαν σε κάποιον, όμως δεν θα ήθελα να τα πω.
 

Σκέφτεσαι καθόλου τον γάμο και την οικογένεια;
Πιστεύω πάρα πολύ στον θεσμό της οικογένειας και του γάμου και ότι πρέπει να γίνεται υπό τις σωστές συνθήκες. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε μία πολύ όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι όμως. Άμα είναι να έρθει, θα έρθει.

Δεν ήσουν ποτέ δηλαδή γυναίκα του νυφικού;
Όχι, ποτέ. Δεν έχω ποτέ φανταστεί πώς θα είναι εκείνη η μέρα ή πώς θα είναι το νυφικό μου. Θα έρθει από την ανάγκη να ζήσεις με έναν άνθρωπο, να κάνεις την οικογένειά σου, να μοιράζεσαι τη ζωή σου, να στηρίζει ο ένας τον άλλο. Και αν θα παντρευτώ το τι θα φορέσω είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί.

Μου βγάζεις ότι είσαι ένας άνθρωπος που ζει έντονα το παρόν και προσαρμόζεται εύκολα. Ισχύει;
Πιστεύω πως ό,τι κάνει ένας άνθρωπος πρέπει πάνω απ’ όλα να βάζει σωστά θεμέλια και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά του. Το ότι ζω το τώρα δεν σημαίνει ότι είμαι ένας άνθρωπος που λέει «ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε σήμερα και αύριο βλέπουμε». Καμία σχέση. Πιστεύω ότι στο τώρα πρέπει να κτίζεις το μέλλον. Και πιστεύω ότι είμαστε οι επιλογές μας. Απλώς κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις και δεν μπορείς να φθείρεσαι με αυτά και να χάνεις χρόνο, ενώ υπάρχουν παράλληλα άλλα εκατοντάδες πράγματα που μπορείς να ελέγξεις ή να αλλάξεις.

Έχεις μετανιώσει για κάποια επιλογή σου;
Έμαθα να μην μετανιώνω για τις επιλογές μου. Ακόμη και από αυτές που στο τέλος αποδείχτηκαν λάθος, κάτι έμαθα. Τα παθήματα μας γίνονται μαθήματα.

Τι μπορεί να σε κάνει «υστερική»;
Είμαι τελειομανής στη δουλειά μου και όσα περνάνε απ’ το χέρι μου θέλω να γίνονται όσο πιο καλά μπορώ. Επίσης, θεωρώ ότι η ευγένεια είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στον άνθρωπο. Έτσι, η απουσία του ενός ή του άλλου με ενοχλεί τόσο που μπορεί να γίνω και «υστερική».

Ασχολείσαι επίσης με τον εθελοντισμό και βρίσκεσαι δίπλα στα ζώα.
Ναι, είμαι εθελόντρια τα τελευταία χρόνια στο Sirius Dog Sanctuary, το οποίο είναι ένα μεγάλο καταφύγιο σκύλων που στεγάζεται στη Μονή, στη Λεμεσό. Θεωρώ ότι η φιλοζωία είναι πολιτισμός. Είναι αδιανόητο και απαράδεχτο να κάνεις κακό σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, που το μόνο που έχει να σου προσφέρει είναι αγάπη. Δεν λέω ότι όλοι μπορούν να υιοθετήσουν, όμως τουλάχιστον ας μην τους κάνουμε κακό. Τρελαίνομαι και βγαίνω εκτός εαυτού όταν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μαγκιά, να κάνουν κακό σε ένα αβοήθητο πλάσμα που δεν μπορεί να μιλήσει. Το Sirius Dog Sanctuary στεγάζει αδέσποτα σκυλιά. Δουλεύει με εθελοντές και ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Δεν χρειάζεται να δώσει λεφτά. Μπορεί να βοηθάει με άλλους τρόπους. Να συμμετέχει στα events ή στα παζαράκια που διοργανώνονται, να περάσει από το καταφύγιο να βγάλει για ένα περίπατο τα σκυλιά και να δει τι γίνεται, ακόμη και ένα share στo Facebook μπορεί να βοηθήσει.
 
Πόσα σκυλάκια έχεις;
Έχω δύο. Τον Μποτλέρ και τον Ρίτσι. Τον Ρίτσι μου, τον βρήκαν και μου τον έφεραν όταν ήταν τριών χρόνων και τον Μποτλέρ τον έχω εδώ και έντεκα χρόνια. Μόνο αγάπη και χαρά παίρνω από αυτά. Είναι για μένα οικογένεια. Κι αυτά τα αισθήματα δεν μπορεί να τα καταλάβει κάποιος που δεν έχει σκύλο.

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν κατοικίδιο;
Πρέπει να γνωρίζουν ότι η στείρωση είναι πολύ σημαντική. Λυπάμαι που πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο να κάνει κάποιος ή να ρωτήσει τον κτηνίατρό του, θα μάθει πόσο καλό κάνει στα σκυλιά η στείρωση.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου;
Κάνω όνειρα, βάζω στόχους. Η δουλειά μας δεν τελειώνει ποτέ. Συνεχώς κάτι μαθαίνω, εξελίσσομαι. Προσπαθώ να βάζω τα σωστά θεμέλια και το μέλλον το αφήνω στον Θεό. Ήμουν πολύ αγχωτικός τύπος και γι’ αυτό ίσως τώρα έφθασα στο σημείο να έχω αυτή τη φιλοσοφία.
 
 
Φωτογραφίες Χάρης Κυπριανού 
Styling Σοφία Χαραλάμπους 
Μαλλιά και make up Χρίστος Αρτεμίου 
Η Νιόβη φοράει φορέματα από Eφi και κοσμήματα από MARIA CHARA 
 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη