Κύπρος Α. Καραβιώτης: "Σαρώνει» στα itunes"

Η νυχτερινή ζωή της Κύπρου τον γνωρίζει καλά. Ψυχαγωγεί τον κόσμο από τα decks με guest εμφανίσεις ως DJ σε διάφορα hot spots σε όλες τις πόλεις. Κάθε βράδυ μας περιμένει στον Deejay 93.5  με τη δική του εκπομπή, παρασέρνοντάς μας με τις μουσικές του επιλογές.

Της Πράξιας Αρέστη
Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαΐδης

 
Ξεκίνησε ν’ ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2009, όταν έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στο τότε Vinyl, το οποίο έδινε βήμα σε πρωτοεμφανιζόμενους Djs να παίξουν τη δική τους μουσική.
 
Μία συνεργασία που θα του μείνει αξέχαστη είναι αυτή με τον Aeroplane, ο oποίος θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της new disco μουσικής, που τότε ήταν στα πάνω της. Ένα χρόνο μετά τις εμφανίσεις του στο Vinyl, οι προτάσεις ξεκίνησαν να διαδέχονται η μια την άλλη και μία ανοδική πορεία ξεκίνησε, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Συνεργασίες με δυνατά ονόματα της νυχτερινής ζωής, opening set για Djs παγκόσμιας εμβέλειας, που επισκέπτονταν την Κύπρο και φυσικά η πρόταση για ραδιόφωνο που ήταν το αποκορύφωμα των προσπαθειών του.
 
Αν και κάτοχος τριών πτυχίων (Civil Engineer, Marketing και MBA), το 2013 με την οικονομική κρίση παραιτήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο που διατηρούσε ο πατέρας του, για να αφοσιωθεί πλήρως σ’ αυτό που αγαπούσε περισσότερο και δεν είναι άλλο από τη μουσική. Όπως μας είπε, αυτό που τον κρατάει ακόμη και σήμερα σ’ αυτή τη δουλειά είναι η αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο σε κάθε εμφάνισή του.
 
Στην ερώτησή μας αν σπουδάζει κανείς για να γίνει DJ, μας απάντησε: «Διαφωνώ κάθετα με το να σπουδάσει κάποιος DJ και αυτό ισχύει πιστεύω για όλες τις μορφές τέχνης. Το να είσαι DJ είναι ένα ταλέντο που το έχεις έμφυτο. Από κει και πέρα είναι καθαρά θέμα προπόνησης».  Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι πολλά νέα παιδιά που θέλουν ν’ ασχοληθούν επαγγελματικά, τον προσεγγίζουν και ζητούν τη γνώμη του ή τη βοήθειά του και πάντα τους υποδέχεται με προθυμία και χαρά. Η νούμερο ένα συμβουλή του είναι να βρουν το δικό τους ύφος, να δημιουργήσουν το δικό τους database και να μάθουν αυτά τα τραγούδια και το πρόγραμμά τους πολύ καλά.
 


Λατρεύει να παίζει house μουσική, την οποία θεωρεί τη βάση της ηλεκτρονικής μουσικής γενικά, και κορυφαίο dj όλων των εποχών θεωρεί τον Solomum. Συγκεκριμένα για τον Solomum μας είπε: «Όταν τον άκουσα, ήταν μία από τις όμορφες νύχτες της ζωής μου. Είναι ίσως ο καλύτερος house dj σε όλο τον κόσμο». Τον τελευταίο καιρό δεν μπορεί με τίποτα να σταματήσει ν’ ακούει το ακουστικό κομμάτι Lost on you από τους LP, το οποίο όπως είπε θεωρεί το επόμενο hit των ραδιοφώνων. Aυτή την περίοδο ακούμε δυνατά το τελευταίο του single, που φέρει τον τίτλο You και αποτελεί μία συνεργασία με τον επιτυχημένο Έλληνα Dj και παραγωγό Livin R, ενώ στα φωνητικά είναι ο Steven Aderinto, που γνωρίσαμε μέσα από την αξιόλογη πορεία του στο ελληνικό The Voice, αλλά και τη συνεργασία του ως MC με τον Vassili Tsilichristo. Μέχρι στιγμής το You είναι πρώτο στα itunes της Κύπρου και μέσα στα top ten της Ελλάδας.
 
Επίσης, τον ακούμε καθημερινά στα ραδιόφωνα μας από τη συχνότητα του DJ Radio. Η εκπομπή πάει πάρα πολύ καλά και παίζει κυρίως διασκευές αλλά και pop κομμάτια που ο ίδιος ξεχωρίζει. Από τις τελευταίες pop κυκλοφορίες ξεχωρίζει το νέο album του Justin Bieber, της Adele και των Coldplay.  Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τις μουσικές του επιλογές, παίζει σταθερά στο Market κάθε Παρασκευή και κάποια Σάββατα στο Wasted, στο Lab και στο Μason. Τον ελεύθερό του χρόνο συνήθως τον περνάει στο γυμναστήριο, αλλά και με αγαπημένα του πρόσωπα. Τα καλά νέα είναι ότι σύντομα θα ξαναμπεί στο στούντιο για να ηχογραφήσει το επόμενό του single, που θα είναι ένα καλοκαιρινό hit και θα αρμόζει στη χαρούμενη διάθεση της εποχής. 

 

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»