Muse, Palov Stelar και άλλοι αστέρες στα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Αθήνας

Καθώς ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι πλησιάζει, όλο και περισσότερα συγκρότημα δηλώνουν ότι θα εμφανιστούν στα μουσικά φεστιβάλ που διοργανώνονται. Στην κορυφή όλων βρίσκεται βεβαίως το συγκρότημα Muse. Ποια φεστιβάλ έρχονται, λοιπόν, φέτος και ποια συγκροτήματα θα δούμε;
 
Της Πράξιας Αρέστη
 
5th Music Highway Festival @ Kyttaro Live Club
16 Απριλίου, Ώρα: 20:30
Το Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιείται το 5th Music Highway Festival στο Κύτταρο, με τη συμμετοχή των Thee Holy Strangers, MR. Highway Band, Birthday Kicks και Underdogs. Οι The Underdogs έρχονται, με το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Paths", να έχει μόλις κυκλοφορήσει.
 
Release Athens 2016
1η Ιουνίου 2016
Το Release Athens αποτελεί ένα καινούργιο φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του φέτος το καλοκαίρι, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα της Ελλάδας. Θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Πλατεία Νερού και φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, «απελευθερώνοντας» την Αθήνα από τη σκληρή καθημερινότητα των δύσκολων καιρών, μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της διαδραστικότητας.
Μέχρι στιγμής τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι οι Beirut, Parov Stelar, PJ Harvey και Sigur Rós. Σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα.
 
Ejekt Festival @ Πλατεία Νερού
Εditors, 8 Ioυλίου
Οι Editors επιστρέφουν στη σκηνή του EJEKT Festival 2016, όπου μας έχουν προσφέρει κάποιες από τις πιο αξέχαστες συναυλιακές εικόνες της πρόσφατης δεκαετίας. Στις 8 Ιουλίου η σαγηνευτική φωνή του Τom Smith θα «γεμίσει» ξανά την Πλατεία Νερού, τον πιο όμορφο καλοκαιρινό συναυλιακό χώρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.
James, 8 Ioυλίου
Τέσσερα χρόνια μετά τη θριαμβευτική εμφάνισή τους σε ένα από τα πιο επιτυχημένα line-ups της ιστορίας του EJEKT Festival, οι James επιστρέφουν στην Πλατεία Νερού για να μας προσφέρουν άλλη μια αξέχαστη εμφάνισή.  Η λατρεία του ελληνικού κοινού για τους James είναι δεδομένη και η ανταπόκριση του συγκροτήματος στο πάθος που λαμβάνει σε κάθε εμφάνισή του στην Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο που όλο και δυναμώνει.
Muse, 23 July - 24 July
Μια από τις κορυφαίες ροκ μπάντες στον πλανήτη, οι Βρετανοί Muse έρχονται στην Αθήνα, στις 23 Ιουλίου, στα πλαίσια του Ejekt Festival. Το συγκρότημα είναι γνωστό για τις γεμάτες ενέργεια εμφανίσεις του και το σκληρό, ηλεκτρονικό, ροκ τους ύφος. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα εμφανιστούν στην Ελλάδα αλλά η πρώτη πλέον σαν ένα από τα κορυφαία ροκ σχήματα της εποχής μας.
 
Rockwave 2016 @ TerraVibe
5 Ιουνίου
Από τα μέσα Φεβρουαρίου ξεκίνησε η προπώληση για το "Rockwave" που, στον 21ο χρόνο της διοργάνωσής του, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Last Shadow Puppets και τους Dropkick Murphys. Επίσης, θα εμφανιστούν οι Callas  και οι Whereswilder. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.rockwavefestival.gr/en/
 
 Οι Scorpions έρχονται στην Ελλάδα για το τελευταίο τους live για το 2016
Για άλλη μια φορά έκαναν την έκπληξη οι Scorpions, ανακοινώνοντας λίγες μέρες πριν ότι θα εμφανιστούν τελικά και στην Ελλάδα. Μάλιστα θα είναι και το τελευταίο live του tour τους για το 2016. Αν και στο αρχικό τους πρόγραμμα η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβανόταν, τελικά οι γερόλυκοι της ροκ άλλαξαν γνώμη, ικανοποιώντας τις επιθυμίες του ελληνικού κοινό που ζητούσε να τους δει. Η κάθοδός τους αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αναμένουμε και τις ακριβείς ημερομηνίες. 
 
 

Δειτε Επισης

Διαδικτυακή μαγειρική «εκπομπή» της Νατάσσας Θεοδωρίδου με τη μητέρα της
Διέρρευσαν πλάνα από την πρόβα της Lady Gaga στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακους Αγώνες
#HelloWorld: Αυτό είναι το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με την Gwen Stefani!
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»
H σπαρακτική ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου για τον θάνατο του αγαπημένου της συνεργάτη
Όλη η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα: «Ο χρόνος θα δείξει»
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Μεγάλωσα στην ουσία χωρίς πατέρα, ο Ηλίας δεν ήταν εκεί»
Η ανάρτηση της πρώην συζύγου της Ντέμης Γεωργίου και η απουσία της από την κηδεία της
Κώστας Μπερικόπουλος: «Παρενόχλησε την αδελφή μου ο παπάς στην κηδεία του πατέρα μας»
To μήνυμα της Celine Dion πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Eίμαι τόσο ευτυχισμένη που επέστρεψα!»