Νίκος Κανέτης: «Το στιλ μένει, η μόδα φεύγει»

Ο fashion blogger και ιδιοκτήτης της μπουτίκ Block 22 έχει δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια γύρω από τον κόσμο της μόδας και του στιλ.

Της Πράξιας Αρέστη
Φωτογραφίες Ανδρέας Λουκαΐδης
 
Η σχέση του με την ένδυση, όπως μας είπε, άρχισε να γεννιέται από πολύ μικρή ηλικία. Πάντα του άρεσε να προσέχει τι φοράει και ήθελε να ντύνεται όμορφα. Έτσι, πριν από ένα χρόνο περίπου και στην ηλικία των 26, αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του μπουτίκ, κάτι που τον έφερε, από επαγγελματικής πλευράς, ακόμη πιο κοντά σε αυτό τον χώρο.
Το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι το στιλ, γιατί αυτό είναι που κάνει τον κάθε άνθρωπο να ξεχωρίζει από τους άλλους. Όπως λέει: «Το στιλ είναι ένας τρόπος έκφρασης και πολλές φορές μέσα από το στιλ αντανακλάται και η προσωπικότητα του καθενός. Η μόδα, από την άλλη πλευρά, αλλάζει συνεχώς και κάνει κύκλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν κάτι είναι στη μόδα μπορούμε να το αντιπροσωπεύουμε όλοι μας, εάν δεν είναι του στιλ μας»
 

Ο κάθε άνθρωπος, προσθέτει, πρέπει ν’ ανακαλύψει από μόνος του τι τον εκφράζει πραγματικά, χωρίς να επηρεάζεται από τους γύρω του ή τη μόδα. Γιατί το στιλ είναι αυτό που κάνει τον καθένα να ξεχωρίζει από τους άλλους.
Το Βlock 22 διαφέρει για τις προτάσεις του στην ανδρική μόδα και είναι από τις ελάχιστες μπουτίκ που καταφέρνουν να κάνουν το ανδρικό στιλ τέχνη. Η αιτία δημιουργίας του είχε να κάνει καθαρά με το προσωπικό του στιλ. Ο ίδιος δεν έβρισκε τα ρούχα που τον ενδιέφεραν, έτσι αποφάσισε να τα φέρνει από το εξωτερικό και να τα μοιράζεται με τους φίλους του.
Η λέξη «block» για τον ίδιο έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Επέλεξε αυτό το όνομα λόγω της θέσης του μαγαζιού (στη Στοά Λανίτη, Ανεξαρτησίας) αλλά και της φιλοσοφίας του καταστήματος, που μας την περιέγραψε κάπως έτσι: «Η φιλοσοφία του καταστήματος είναι πάνω απ’ όλα να είμαστε μια πολύ όμορφη παρέα που γουστάρουμε πραγματικά να ντυνόμαστε ωραία και στιλάτα. Πάνω από όλα να υπάρχει καλή διάθεση και αγάπη». Γι’ αυτό και όσοι ψωνίζουν από το Block 22 ονομάζονται «Blockers» και είναι άτομα που θέλουν ν’ αναδείξουν τον δικό τους χαρακτήρα μέσα από τα ρούχα.

Εκτός από το κατάστημά του, ο Νίκος είναι και γνωστός fashion blogger στη χώρα μας. Αυτό που τον ώθησε να ξεκινήσει το blog του ήταν η αγάπη για το στιλ και τη μόδα, αλλά και για επαγγελματικούς λόγους. Όσον αφορά τα ελληνικά και κυπριακά fashion blogs, πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολύ αξιόλογα που ψάχνονται συνεχώς: «Σίγουρα το έργο τους είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να ξοδεύουν χρόνο και λεφτά, για να μπορέσουν να φθάσουν στο επίπεδο που βρίσκονται κάποιοι άλλοι, που ζούνε για παράδειγμα στο Λονδίνο, στο Μιλάνο κ.α. Ο λόγος είναι γιατί καθημερινά έχουν πολλά ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να τους κάνουν καλύτερους και να εξελιχθούν».
 


Όταν τον ρωτήσαμε τι κοιτάει πρώτα σε μία γυναίκα, μας είπε ότι πρώτα απ’ όλα κοιτάει το στιλ και σ’ αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ωραίες γυναίκες υπάρχουν αρκετές, με στιλ όμως όχι τόσες πολλές.
Τέλος τον ρωτήσαμε και για το αγαπημένο του μεταφορικό μέσο, αφού είχαμε μια υποψία, την οποία τελικά μας επιβεβαίωσε και μας είπε ότι είναι η Vespa του, που γι’ αυτόν σημαίνει τρόπος ζωής και όχι μόδα.
Γενικά, βάζει πολύ υψηλούς στόχους στη ζωή του. Τα όνειρά του για το Βlock 22 είναι να γίνει το νούμερο ένα αντρικό μαγαζί στην Κύπρο και να διαφέρει από τα άλλα. Και σίγουρα να υπάρχει και σε άλλα σημεία στην Κύπρο, όχι μόνο στη Λεμεσό, και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Όσο για το fashion blog του, να γίνει σήμα κατατεθέν για την ανδρική εναλλακτική μόδα.

Δειτε Επισης

Καίτη Φίνου: «Εδώ κάτω Στάθη μου είναι η κόλαση. Περιμένω το φως, να ηρεμήσω από τη σάπια κοινωνία…»
Γιώργος Πατούλης – Μαρίνα Σταυράκη: Ο 19χρονος γιος τους, Αλέξανδρος ενεπλάκη σε τροχαίο με αρχιμανδρίτη
Η εξομολόγηση της συντρόφου της Ντέμη Γεωργίου: «Πάγωσε ο χρόνος όταν έφυγε»
Στέφανος Ξενάκης: «Όταν με συνέλαβαν ήμουν N.1 trend, ήταν δύσκολα. Δεν στείλαμε τα παιδιά στο σχολείο»
Η Σοφίανα Αβραμάκη βρέθηκε στην αγκαλιά του Φίλιππου Κούρκουλου, γιου της Μαριάννας Λάτση!
Σοβαρό τροχαίο για την Idra Kayne: «Ασυνείδητη αγνόησε το κόκκινο κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω μου»
Δανάη Παππά: «Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, δε με επηρεάζει τίποτα από όσα λένε»
Γιώργος Αυτιάς: «Είχα 5 λίτρα υγρό στην καρδιά. Δυο τρύπες στην πλάτη, δυο σωληνάκια, 14 μέρες στο νοσοκομείο»
Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Είμαι ακόμα στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω πότε θα βγω. Είμαι πολύ καλό παιδί»
Ο Κώστας Πρέκας παντρεύεται: «Με το χέρι στην καρδιά, ναι, θα παντρευτώ! Ο στόχος είναι μέσα στο 2024!»