Στέφανος Στεφάνου: "Δεν θεωρώ ότι έχω καβαλήσει το καλάμι"

Tον είδαμε σε πολλές μουσικές σκηνές της Λεμεσού κι όχι μόνο. Το νέο του «σπίτι» είναι η μουσική σκηνή Κύκλος, η οποία έγινε πραγματικότητα μέσα από την ενέργειά του, το πάθος του για μουσική, την πειθαρχία και το… ρίσκο που πήρε.

Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαΐδης

Ο Στέφανος Στεφάνου μετά τον πρώτο του δίσκο «Ολική Επαναφορά» συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι και μας παρασύρει μαζί του. Με μία κιθάρα στο χέρι και με την ξεχωριστή φωνή του, ο Στέφανος Στεφάνου καταφέρνει να κάνει τον κόσμο να τραγουδάει μαζί του εδώ και χρόνια. Η πορεία του έκανε στροφή 180ο, όταν αποφάσισε να στεγάσει  τη μουσική  και τις ιδέες του σε ένα δικό του χώρο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο Κύκλος Μουσική πριν από περίπου 2 χρόνια.

Η λέξη "Κύκλος" έχει πολλές έννοιες. Κάθε φορά που τελειώνει κάτι, είναι το κλείσιμο ενός κύκλου και η αρχή ενός άλλου, μιας και η ζωή μας αποτελείται από τέτοιους κύκλους. Όσον αφορά το χώρο που έχει δημιουργήσει, τον παρομοιάζει με έναν κύκλο μέσα στον οποίο, όπως λέει και το μότο, χωράνε όλοι. Γίνονται όλοι μια παρέα με σκοπό τη μουσική ψυχαγωγία, την επικοινωνία και γενικότερα την ευχάριστη συνεύρεση.

Πώς καταφέρνει να συνδυάζει τη μουσική του ιδιότητα με αυτήν της επιχειρηματικής; Πώς αποβάλλει τις επιχειρηματικές του έγνοιες όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή; Αρχικά του ήταν δύσκολο, αλλά πλέον καταφέρνει να βρίσκει τις ισορροπίες μεταξύ της μουσικής και του coaching. Εξάλλου, ο κόσμος τον έμαθε τόσα χρόνια πάνω στη σκηνή και η μουσική είναι πάντα η προτεραιότητά του. «Στην αρχή ήταν δύσκολο, όμως όταν βάζω στόχους μένω συγκεντρωμένος σε αυτούς μέχρι να τους πετύχω. Έχω, πλέον, μπει σε μία τροχιά και έχω ξεπεράσει τις αρχικές δυσκολίες που είχαν προκύψει με το άνοιγμα του Κύκλου» συμπληρώνει.

Στην ερώτηση ποιον από τους δύο ρόλους προτιμά, τον επιχειρηματικό ή του μουσικού, η απάντηση ήταν δεδομένη από πριν. «Είναι η ζωή μου η μουσική και το τραγούδι και δεν το είδα ποτέ ως δουλειά ή ως ρόλο. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να έχω μία μουσική σκηνή, όπου μπορώ να δημιουργώ χωρίς παρεμβολές από τρίτους. Και σε αυτό πιστεύω οφείλεται η επιτυχία του Κύκλου».

Παρ’ όλες τις υποχρεώσεις που προέκυψαν από αυτό του το εγχείρημα, η δημιουργικότητα παραμένει μέρος της ζωής του. Γράφει μουσική εμπνεόμενος από μία δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βίωσε, από ένα θλιμμένο απόγευμα Κυριακής, ή ακόμη κι από όμορφες στιγμές που βίωσε. Ως ερμηνευτής του αρέσουν τόσο οι μπαλάντες όσο και τα δυνατά κομμάτια, όμως ως δημιουργός οι μπαλάντες τον εκφράζουν περισσότερο γιατί αυτές οι μελωδίες τον ταξιδεύουν. Κάτι που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι όταν αναγκάζεται να δικαιολογεί τα ψέματα των άλλων. Με άλλα λόγια το κουτσομπολιό που έχει σκοπό να βλάψει κάποιον. Καβάλησε άραγε το καλάμι; « Δεν γνωρίζω τι λέγεται πίσω από την πλάτη μου. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν θεωρώ ότι έχω καβαλήσει το καλάμι. Εξάλλου, διατηρώ φιλικές σχέσεις με όλους τους θαμώνες και τον κόσμο που έρχεται να μας ακούσει», απαντά.  
  

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»