Στέφανος Στεφάνου: "Δεν θεωρώ ότι έχω καβαλήσει το καλάμι"

Tον είδαμε σε πολλές μουσικές σκηνές της Λεμεσού κι όχι μόνο. Το νέο του «σπίτι» είναι η μουσική σκηνή Κύκλος, η οποία έγινε πραγματικότητα μέσα από την ενέργειά του, το πάθος του για μουσική, την πειθαρχία και το… ρίσκο που πήρε.

Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαΐδης

Ο Στέφανος Στεφάνου μετά τον πρώτο του δίσκο «Ολική Επαναφορά» συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι και μας παρασύρει μαζί του. Με μία κιθάρα στο χέρι και με την ξεχωριστή φωνή του, ο Στέφανος Στεφάνου καταφέρνει να κάνει τον κόσμο να τραγουδάει μαζί του εδώ και χρόνια. Η πορεία του έκανε στροφή 180ο, όταν αποφάσισε να στεγάσει  τη μουσική  και τις ιδέες του σε ένα δικό του χώρο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο Κύκλος Μουσική πριν από περίπου 2 χρόνια.

Η λέξη "Κύκλος" έχει πολλές έννοιες. Κάθε φορά που τελειώνει κάτι, είναι το κλείσιμο ενός κύκλου και η αρχή ενός άλλου, μιας και η ζωή μας αποτελείται από τέτοιους κύκλους. Όσον αφορά το χώρο που έχει δημιουργήσει, τον παρομοιάζει με έναν κύκλο μέσα στον οποίο, όπως λέει και το μότο, χωράνε όλοι. Γίνονται όλοι μια παρέα με σκοπό τη μουσική ψυχαγωγία, την επικοινωνία και γενικότερα την ευχάριστη συνεύρεση.

Πώς καταφέρνει να συνδυάζει τη μουσική του ιδιότητα με αυτήν της επιχειρηματικής; Πώς αποβάλλει τις επιχειρηματικές του έγνοιες όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή; Αρχικά του ήταν δύσκολο, αλλά πλέον καταφέρνει να βρίσκει τις ισορροπίες μεταξύ της μουσικής και του coaching. Εξάλλου, ο κόσμος τον έμαθε τόσα χρόνια πάνω στη σκηνή και η μουσική είναι πάντα η προτεραιότητά του. «Στην αρχή ήταν δύσκολο, όμως όταν βάζω στόχους μένω συγκεντρωμένος σε αυτούς μέχρι να τους πετύχω. Έχω, πλέον, μπει σε μία τροχιά και έχω ξεπεράσει τις αρχικές δυσκολίες που είχαν προκύψει με το άνοιγμα του Κύκλου» συμπληρώνει.

Στην ερώτηση ποιον από τους δύο ρόλους προτιμά, τον επιχειρηματικό ή του μουσικού, η απάντηση ήταν δεδομένη από πριν. «Είναι η ζωή μου η μουσική και το τραγούδι και δεν το είδα ποτέ ως δουλειά ή ως ρόλο. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να έχω μία μουσική σκηνή, όπου μπορώ να δημιουργώ χωρίς παρεμβολές από τρίτους. Και σε αυτό πιστεύω οφείλεται η επιτυχία του Κύκλου».

Παρ’ όλες τις υποχρεώσεις που προέκυψαν από αυτό του το εγχείρημα, η δημιουργικότητα παραμένει μέρος της ζωής του. Γράφει μουσική εμπνεόμενος από μία δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βίωσε, από ένα θλιμμένο απόγευμα Κυριακής, ή ακόμη κι από όμορφες στιγμές που βίωσε. Ως ερμηνευτής του αρέσουν τόσο οι μπαλάντες όσο και τα δυνατά κομμάτια, όμως ως δημιουργός οι μπαλάντες τον εκφράζουν περισσότερο γιατί αυτές οι μελωδίες τον ταξιδεύουν. Κάτι που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι όταν αναγκάζεται να δικαιολογεί τα ψέματα των άλλων. Με άλλα λόγια το κουτσομπολιό που έχει σκοπό να βλάψει κάποιον. Καβάλησε άραγε το καλάμι; « Δεν γνωρίζω τι λέγεται πίσω από την πλάτη μου. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν θεωρώ ότι έχω καβαλήσει το καλάμι. Εξάλλου, διατηρώ φιλικές σχέσεις με όλους τους θαμώνες και τον κόσμο που έρχεται να μας ακούσει», απαντά.  
  

Δειτε Επισης

Eπεισόδιο στο αεροδρόμιο ανάμεσα στο Λάκη Γαβαλά και τρεις καλόγερους από την Ρωσία - Το επίμαχο βίντεο
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έπαθα ωχρά κηλίδα... Αν προλάβω να μην τυφλωθώ»
Η Ανδρομάχη και ο Γιώργος Λιβάνης περιμένουν το πρώτο τους παιδί - Οι πρώτες on camera δηλώσεις
Ο ένας μετά τον άλλον, οι φίλοι του Άρη Σοϊλέδη, τον αδειάζoυν δημόσια για την Μαρία Αντωνά
Ο Γιώργος Γιαννιάς έκανε διακοπές μαζί με την οικογένεια του στην Ρόδο και βρέθηκαν μπροστά σε καρχαρία
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα - Ματίνα Παγώνη: «Θα γίνει γρήγορα καλά»
Λένα Δροσάκη: «Όταν είπαμε με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στον γιο μου ότι χωρίζουμε, τρόμαξα»
Ελεονώρα Μελέτη: «Ένιωθα ότι ο κόσμος με σιχαίνεται, με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου»
Ο Παντελής Τουτουντζής μετά απο 18 χρόνια σχέση & δύο παιδιά, παντρεύεται τον Νάσο στην Κρήτη
Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Πρόκειται για απάτη που ουδεμία σχέση έχει με μένα, θα υποβάλω μήνυση»