Σαλίνα Γαβαλά «Γίνομαι αυτοκαταστροφική στις σχέσεις μου»

Αν και έβαλε πλώρη για τη Eurovision… τελικά βρέθηκε στο X- Factor και στο πλευρό του Γιώργου Θεοφάνους. Η Σαλίνα Γαβαλά μας άνοιξε την ψυχή της και μας αποκάλυψε τα νέα της σχέδια, γιατί δεν πήγε Eurovision, πώς είναι στις σχέσεις της και πώς είναι να μεγαλώνεις χωρίς το πατρικό πρότυπο…
 
Της Πράξιας Αρέστη
Φωτογραφία Χάρης Κυπριανού
Styling Σοφία Χαραλάμπους
Μαλλιά- Μακιγιάζ Σωτήρης Λοβάρης
Ρούχα από καταστήματα Flashback  

 

Έκανες αρχή με την υποκριτική. Στη συνέχεια αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι. Τι σ’ έκανε να κάνεις αυτή τη στροφή;
Πάντα αγαπούσα τη μουσική. Είχα σπουδάσει ηθοποιός θέλοντας να συνδυάσω μέσα από το μιούζικαλ, το θέατρο, τη μουσική και το χορό. Η γνωριμία μου όμως με τον Δημήτρη Χωριανόπουλο, τον παραγωγό μου, πριν από πέντε χρόνια, άνοιξε το δρόμο για την καριέρα μου στη μουσική.

 
Έχεις κάνει σημαντικές συνεργασίες στο παρελθόν. Ποια ήταν η πιο σημαντική για σένα και γιατί;
Ναι, έχω συνεργαστεί με σημαντικά για μένα και τον κόσμο ονόματα, όπως ο Στέφανος Κορκολής, η Ευρυδίκη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Δάντης. Η κάθε συνεργασία ήταν κι ένας σταθμός.

Έχεις πει πρόσφατα ότι ο πατέρας σου σε σύστησε στη νέα του  οικογένεια ως μια φίλη…
Ναι, ήταν μια άσχημη στιγμή. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είχε αναφέρει ποτέ στα παιδιά του από το δεύτερό του γάμο ότι υπήρξε ξανά παντρεμένος και ότι μέσα από αυτό το γάμο είχε αποκτήσει μια κόρη, εμένα, με την οποία διατηρούσε όπως είναι λογικό επικοινωνία, μετά το διαζύγιό του με τη μητέρα μου. Το θεωρώ επιπόλαιο και ανώριμο και ήταν κάτι που σίγουρα με ενόχλησε και με τραυμάτισε. 
Πώς ήταν να μεγαλώνεις με την απουσία του πατέρα;
Είχαν χωρίσει όταν ήμουν 3 χρόνων, οπότε το θετικό είναι ότι δεν ένιωσα την απώλειά του. Δεν τον έζησα και μετά να τον αποχωριστώ. Αλλά το αρνητικό είναι ότι πότε δεν ένιωσα την ουσιαστική  παρουσία του. Παρόλο που υπήρχε στη ζωή μου, η σχέση μας ήταν περισσότερο τυπική και λιγότερο ουσιαστική από ό,τι πρέπει να είναι μία σχέση πατέρα και κόρης.
Επηρέασε τις δικές σου ερωτικές σχέσεις αργότερα η έλλειψη της πατρότητας;
Ενδεχομένως να με έχει δυσκολέψει στις σχέσεις μου. Από τη μια ψάχνω το αντρικό πρότυπο, από την άλλη γίνομαι αυτοκαταστροφική στις σχέσεις μου. Ίσως για να δικαιολογήσω την προβληματική σχέση με τον πατέρα μου.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας σήμερα; Τον έχεις συγχωρέσει;
Οι σχέσεις μας εξακολουθούν να είναι οι ίδιες... Έχουμε μια επικοινωνία κάθε τόσο... Από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα να διεκδικείς το αυτονόητο.
Έχεις πει ότι η μητέρα σου έκανε λάθη που πλήρωσες κι εσύ. Τι είδους λάθη ήταν αυτά;
Λάθος επιλογές θα έλεγα καλύτερα, που ταλαιπώρησαν κι εμένα κι αυτήν με ποικίλους τρόπους. Αλλά όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη στη ζωή. Είναι εντελώς ανθρώπινο.
 

Ποια είναι η σχέση σου με τη μητέρα σου;  
Είμαστε πολύ δεμένες. Είναι η καλύτερή μου φίλη και τη δέχομαι με τα καλά και τα στραβά της. Την αγαπώ πολύ, παρόλα όσα περάσαμε.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια πηγαινοερχόσουν Αθήνα – Λάρνακα. Δεν είχες μόνιμη βάση. Ποιοι λόγοι σε είχαν σ’ αυτό το τρέξιμο;
Συνδύαζα τις live εμφανίσεις μου στην Αθήνα με τη συμμετοχή μου στο Dansing For You της Κύπρου. Δίδασκα επίσης θεατρολογία και προσπαθούσα να τα κάνω όλα μαζί. Ήταν εξοντωτικό αυτό το πήγαινε - έλα, όμως κατά κάποιο τρόπο μου άρεσε. Είμαι εργασιομανής, γιατί αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου αλλιώς.

Τι σ’ έκανε τελικά να μείνεις μόνιμα στην Αθήνα;
Έπρεπε να τελειώσω το δίσκο μου, στον οποίο δουλεύω τώρα και γενικά ένιωσα την ανάγκη να επιστρέψω καλλιτεχνικά μόνιμα στην Αθήνα.
 

Έχεις καταφέρει να βρεις τον έρωτα μέχρι σήμερα;
Τον έρωτα τον βρίσκουμε καθημερινά σε ό,τι κι αν κάνουμε. Ο απόλυτος έρωτάς μου είναι η μουσική. Κι ας είχα «παντρευτεί» το θέατρο παλαιότερα.

Είναι στα άμεσά σου σχέδια ο γάμος και η οικογένεια;
Όχι… Είμαι πολύ μικρή (γέλια).

Αυτή την περίοδο ηχογραφείς το νέο σου άλμπουμ. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό.
Θα είναι ένα διπλό άλμπουμ. Το ένα cd θα περιέχει τα τραγούδια και τις συνεργασίες που έκανα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Τραγούδια που ακούστηκαν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Όπως το «Θα ’ρθει ξανά» με τον Γιώργο Καραδήμο, το «Όπως θέλω εγώ» με τον Χρήστο Δάντη και το «τίποτ’ άλλο μη λες» με τους C Real.  Το δεύτερο άλμπουμ θα έχει καινούργια τραγούδια που θα έχουν κι άλλο ύφος από το pop - ροκ με το οποίο με έχει συνηθίσει ο κόσμος. Θα περιλαμβάνει και πιο ethnic κομμάτια.
 
Ποιες συνεργασίες κάνεις στο νέο αυτό άλμπουμ;
Είναι μια συνεργασία που περίμενα καιρό. Ένα ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, καθώς και το κομμάτι που είχαμε ετοιμάσει για τη Eurovision και τελικά δεν έφτασε στον προορισμό του.
 

Είχε ακουστεί πως θα εκπροσωπούσες την Ελλάδα στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κάτι που τελικά δεν έγινε. Πες μας τι συνέβη;
Ναι, τελικά επιλέγηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα το συγκρότημα Argo. H αλήθεια είναι ότι με ενδιέφερε πάρα πολύ ο διαγωνισμός της Eurovision, γιατί τον αγαπώ και τον παρακολουθώ από μικρή. Έγιναν κάποιες επαφές των ανθρώπων της εταιρείας μου με την ΕΡΤ και μπήκα στη διαδικασία να ετοιμάσω  βαλίτσες για Στοκχόλμη και να φρεσκάρω τα σουηδικά μου. Πλάκα κάνω. Είχα ετοιμάσει ένα κομμάτι που πληροί τις προδιαγραφές και που θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στο διαγωνισμό. Αυτό το κομμάτι θα το ακούσετε σύντομα στο νέο μου δίσκο. Θα εκπροσωπούσα ευχαρίστως την Ελλάδα στο διαγωνισμό αν τηρούνταν οι δημοκρατικές διαδικασίες ενός ελληνικού τελικού και το κοινό επέλεγε το τραγούδι μου κι έμενα. Το ενδεχόμενο μιας απευθείας ανάθεσης δεν με αφορά, γιατί γνώμονάς μου ήταν ανέκαθεν το κριτήριο του κόσμου. Θεωρώ παρακινδυνευμένη την απευθείας ανάθεση σε ένα γκρουπ που δεν γνωρίζει το κοινό. Αλλά ακόμη κι αν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό, η ανάθεση είναι μια διαδικασία με την οποία διαφωνώ. Πιστεύω στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια των διαδικασιών.

Τι άλλο ετοιμάζεις;
Ετοιμάζω ένα ροκ μιούζικαλ καθώς και εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας. Παράλληλα συμμετέχω στο X Factor, ως βοηθός του κριτή Γιώργου Θεοφάνους. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του, γιατί είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και θαυμάζω ιδιαίτερα.
 
 

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»