Andrea Charls: Falling for her

Έφυγε για την Αμερική το 2009 για να σπουδάσει μουσική στο Berklee School of Music, από το οποίο αποφοίτησε το 2013. Αφού έκανε την πρακτική της για έναν χρόνο, στη συνέχεια πήρε την Artist Visa και κάπου εκεί το όνειρο …ξεκίνησε. H αδελφή της πρωταγωνίστριας του Μπρούσκο, Στέφανης Χαραλάμπους μας αποκαλύπτει πως είναι να κυνηγάς στο όνειρό σου στην αμερικανική μουσική βιομηχανία.

Στην Αμερική λοιπόν. Σε πια επαγγελματική φάση σε πετυχαίνουμε; 
Πλέον δουλεύω στην Αμερική ως επαγγελματίας τραγουδίστρια, γράφω μουσική, συνεργάζομαι με άλλους συνθέτες που δουλεύουν για τη Sony αλλά και άλλες εταιρείες. Κυρίως όμως αφοσιώνομαι στο δικό μου album. Λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε τα πρώτο μου single «Fallingforyou», που μιλά για μια απαγορευμένη αγάπη. Μπορείτε να το ακούσετε στο Youtube, στο Instagram μου acharlsmusic, i-tunesκαι Spotify. Τώρα δουλεύω για το δεύτερο σε στίχους και μουσική δικά μου. 


Γνωρίζω επίσης πως τραγούδι σου κατάφερε να φτάσει μέχρι την πρώτη θέση των charts. 
Ναι όντως το τραγούδι «Whatyawannado», σε στίχους και μουσική του Νικόλα Φαρμακαλίδη, μπήκε στα charts του River Nation και παρέμεινε για μερικές μέρες στην πρώτη θέση. Ξύπνησα μια μέρα ήταν στην θέση 100, αργότερα βρέθηκε στα 80, στα 30, μετά στην δεκάδα. Δεν περίμενα ποτέ να φτάσει στην δεύτερη ή στην πρώτη θέση κι όμως τα καταφέραμε. 

Πώς είναι να ακούς το τραγούδι σου στο ραδιόφωνο;
Είναι μια περίεργη αίσθηση. Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ, δεν το περίμενα. Ήταν και μια ικανοποίηση, βλέποντας πως οι κόποι μου δικαιώθηκαν. 

Θα διάλεγες ποτέ την οδό του τηλεοπτικού talentshow για να δείξει το ταλέντο σου;
Είναι μια δελεαστική πρόταση, όμως όχι δεν θα το διάλεγα. Ο λόγος είναι επειδή αν πάει κάτι στραβά, δύσκολα θα το βγάλεις από πάνω σου. Ο κόσμος θα σε ταυτίσει σε αυτό. Αν δεν είσαι στις πρώτες τρις  θέσεις, ο κόσμος θα σε ξεχάσει. Προτιμώ να τα κάνω μόνη μου, διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο. 


Ποιους τρόπους διαλέγεις εσύ, για να προβάλεις την δουλειά σου; Ποιο είδος μουσική σε εκφράζει;
Μέσω του youtube, του Instagram και του i-tunes. Δουλεύω επίσης με μια εταιρεία με την οποία διοργανώνουμε διάφορες μουσικά events. Με εκφράζει η pop, soul και rnb μουσική.


Πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις στην Αμερική και πόσο στην Κύπρο;
Στην Κύπρο νομίζω πως δεν είναι τόσο δύσκολο, φτάνει να γνωρίζεις τα άτομα που πρέπει και να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Στην Αμερική είναι πολύ δύσκολο, όμως όταν το πετύχεις αξίζει κάθε στιγμή. Μιλάμε για μια μεγάλη χώρα, με εκατομμύρια τραγουδιστές που θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με σένα. Να πετύχουν! Είναι σημαντικό να έχεις manager, να λαμβάνεις μέρος σε liveshows και να καταφέρεις να δείξεις κάτι πολύ μοναδικό, που δεν θα το βρει σε κάποιον άλλον, για να σε διαλέξουν εσένα. 


Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα; 
Έχει τύχει να δουλέψω μαζί με την AnnieLenox, κάνοντας τα φωνητικά τους. Όταν αποφοιτούμε, το πανεπιστήμιο διαλέγει μερικούς μαθητές για να συνεργαστούν με έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Είχα την τύχη να είμαι και εγώ μέσα στους εκλεκτούς. Είναι υπερβολικά καλή τραγουδίστρια και πολύ προσιτός χαρακτήρας. Ήταν πολύ καλή μαζί μας, μας έδωσε πολλές συμβουλές, είναι καταπληκτική. 


Ποιους νεαρούς καλλιτέχνες της Αμερικής ξεχωρίζεις; 
Ξεχωρίζω την Tori Kelly , την Rihanna και τον Bruno Mars. 


Εκφράζεσαι περισσότερο στα ελληνικά ή στα αγγλικά; Με τι ακούσματα μεγάλωσες;
Κυρίως ξένο ρεπερτόριο είναι αυτό που θα με ακούσεις να τραγουδώ. Εκφράζομαι καλύτερα. Μεγάλωσε άλλωστε με ξένα ακούσματα, με Michael Jackson και άλλους τραγουδιστές. 


Προέρχεσαι από μια μουσική οικογένεια ή μουσική προέκυψε τυχαία;
Αν και οι γονείς μας δεν ασχολήθηκαν με την μουσική εγώ και οι δύο μου αδελφές ασχοληθήκαμε από μικρές με αυτήν. Θυμάμαι ότι κρατούσαμε ψεύτικα μικρόφωνα και δίναμε συναυλίες μέσα στο σπίτι κι όχι μόνο. Στην τρίτη δημοτικού είπα το πρώτο μου σόλο τραγούδι, τα «Κόκκινα γυαλιά» του Σταμάτη Κραουνάκη. Κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα. 


Οι γονείς σου στήριξαν από την πρώτη στιγμή όταν τους ανακοίνωσες πως θέλεις να σπουδάσεις μουσική; 
Ναι, ευτυχώς είναι από τους γονείς που θα στήριζαν κάθε απόφαση του παιδιού τους. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για μένα να τους το πω και στη συνέχεια να φύγω για την για Αμερική. Η στήριξή τους είναι αυτή που με κρατά ακόμη εκεί. Ήξεραν πως ήταν πάντα το όνειρό μου να σπουδάσω και να δουλέψω εκεί. Νομίζω δεν πέρασε καν από το μυαλό μου να επιστέψω στην Κύπρο. Μου αρέσει η ζωή εκεί, είναι το στοιχείο μου. 


Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Κύπρο;
Το κυπριακό φαγητό και η οικογένειά μου. Έχω τους φίλους μου εκεί, όμως μου λείπουν πολύ τα δικά μου άτομα και η αίσθηση της οικογένειας, που δεν είναι η ίδια με την Κύπρο εκεί. 


Εσύ είσαι της οικογένειας ή της καριέρας; 
Είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Ναι μπορείς να με φανταστείς να μένω στην Αμερική για χρόνια, μέχρι να πετύχω αυτό που θέλω. 


Και τι είναι αυτό;
Να μπορώ να αγγίξω τον κόσμο με την δική  μου μουσική, με τα τραγούδια μου. 


Είσαι άτομο που φαντάζεται την δόξα και την δημοσιότητα;
Όπως πει όχι λέει ψέματα. Κάθε τραγουδιστής ή ηθοποιός έχει κάνει τέτοιες σκέψεις. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας. 


Δεν σε φοβίζει και λίγο;
Όχι. Ξέρω πως μπορώ να το διαχειριστώ. Φτάνει να βάζεις τα δικά σου όρια. 


Ο χώρος της μουσικής στην Αμερική είναι και λίγο «ύποπτος»;
Από όσα έχω ακούσει από συναδέλφους, όντως ισχύουν αυτά. Τους είχαν γίνει «περίεργες» προτάσεις από παραγωγούς, επίσης είναι καθημερινό φαινόμενο οι κακές συνήθεις, όμως πιστεύω πως όλα έχουν να κάνουν το πώς μεγαλώνει ο καθένας. Είναι στη δική σου κρίση ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις. 


Υπάρχουν κι άλλοι Κύπριοι καλλιτέχνες στην Βοστώνη με τους οποίους δουλεύετε μαζί;
Υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια. Μαζί μας ήταν ο Άλεξ Οικονόμου, ο Παναγιώτης Κουφογιάννης, ο Νικόλας Μεταξάς. Ο καθένας τώρα πήρε τον δικό του δρόμο. 


Θα ήθελα να γράψω τραγούδι για … Την Shakira
Θα ήθελα να κάνω ντουέτο με …Τον JustinTimberlake
Θα  ήθελα να είχα την φωνή της…ToriKelly
Θα ήθελα να είχαν την κίνηση … Της Beyonce
Θα ήθελα να είχα το σώμα… Της JLo
Θα ήθελα να είχα το στιλ … Της Rihanna
Θα ήθελα να δώσω αυτόγραφο … Στον JustinBieber
Θα ερωτευόμουν εύκολα τον… HughJackman
Θα ήθελα να με ερωτευτεί… Ε, ο Hugh Jackman 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Σοκάρει η δημοσιογράφος Ντόρα Κουτροκόη: «Στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης μου έμαθα ότι έχω όγκο»
Συνελήφθη γνωστός τράπερ Kidd, στην Κηφισιά - Αρνήθηκε τον έλεγχο των αρχών
Ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια
Η απάντηση του Σταμάτη Κραουνάκη μετά τις αντιδράσεις για την «αγνώριστη Παπαρίζου»
Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα - Όσα δήλωσε η σύζυγός του
Ο Στράτος Τζώρτζογλου διαψεύδει στο τις φήμες χωρισμού από τη Σοφία Μαριόλα
Σοφία Μπεκατώρου: «Η καταγγελία μου παραγράφηκε, το τραύμα είναι άχρονο»
Πένθος για τη Δανάη Μπάρκα: «Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με το “φευγιό” των γύρω μου»
Δήμητρα Ματσούκα για Πέτρο Κόκκαλη: «Δεν ένιωσα ποτέ ότι είναι πιο πλούσιος από μένα»
Άννα Κουτσαφτίκη: «Καταλαβαίνουμε το γελοίο του ανθρώπινου είδους; Υπάρχει περιρρέουσα γελοιότητα»