Νεκτάρια & Μαριλένα Ζορλάκη: Two of a Kind

Μοιράζονται την ίδια μέρα γενεθλίων, όπως μοιράστηκαν στην πορεία την πρώτη μέρα στο σχολείο, την ίδια τάξη και τις ίδιες φίλες. Σήμερα έχουν μια στενή σχέση που πολλοί θα ζήλευαν. Ωστόσο, έχουν επιλέξει διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους. Η Νεκτάρια, ξεχωρίζει στον χώρο της αισθητικής, ενώ η Μαριλένα ασχολείται με τον σχεδιασμό εξωτερικών χώρων και την αρχιτεκτονική κήπων. Οι δυο αδελφές μάς μιλούν για τη μεταξύ τους σχέση, τη δική τους δίδυμη εμπειρία και μας αποκαλύπτουν μικρές αλλά και μεγάλες στιγμές της ζωής τους. 

 

Ισχύει αυτό που λένε ότι τα δίδυμα αδέρφια διατηρούν έναν ξεχωριστό δεσμό; Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας;
 
Μαριλένα:Η αλήθεια είναι ότι μοιραζόμαστε μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη σχέση που βασίζεται στην απεριόριστη αγάπη που τρέφουμε η μία για την άλλη.

Νεκτάρια: Σίγουρα υπάρχει ένας ξεχωριστός δεσμός, όχι όμως σε επίπεδο εξάρτησης. Φυσικά, αυτό μπορεί να οφείλεται και στους χαρακτήρες μας. Είμαστε εκ φύσεως συναισθηματικές, αλλά την ίδια ώρα ανεξάρτητες και δυναμικές.
 
Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη ζωή σας η μία χωρίς την άλλη;
 
Νεκταρία:Νομίζω ότι όλα θα ήταν πολύ ανούσια. 

Μαριλένη: Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ να μην έχω τη Νεκταρία δίπλα μου. Δεν μου έχει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό. Αυτό είναι για μένα ένα φανταστικό σενάριο. 

Τα περισσότερα δίδυμα αδέλφια παραδέχονται ότι έχουν μια έντονη διαίσθηση σε ό,τι έχει να κάνει με τον δίδυμο αδελφό τους. Ισχύει αυτό στην περίπτωσή σας;
 
Νεκτάρια: Αρκεί να σας αναφέρω ένα περιστατικό. Όταν η Μαριλένα σπούδαζε στην Αμερική και εγώ στην Αθήνα, μια μέρα, ξαφνικά άρχισα να νιώθω έντονη ανησυχία και φόβο για εκείνη, μέχρι που έμαθα ότι ήταν πολύ άρρωστη. Ήταν πράγματι ένα πολύ περίεργο συναίσθημα, το οποίο θα θυμάμαι για πάντα. 


Μαριλένα: Γενικά, αυτό μπορείς να το νιώθεις για όλους όσους αγαπάς. Διαισθάνεσαι πότε είναι ή δεν είναι καλά. Πόσο μάλλον με τον δίδυμο αδελφό σου ή αδελφή σου. Πιο μικρές έχουμε περάσει από κάποιες διαισθητικές καταστάσεις που δεν πιστεύαμε ούτε οι ίδιες ότι τις βιώναμε, τις οποίες κάποιοι μάλιστα θα τις χαρακτήριζαν εξωπραγματικές.
 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μοιάζετε σαν δύο σταγόνες νερό. Υπήρξαν στιγμές που αυτό σας ενόχλησε;
 
Νεκτάρια: Ομολογώ ότι μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι μοιάζουμε τόσο πολύ, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται. Ωστόσο, είμαστε τόσο ανεξάρτητες προσωπικότητες, γι’ αυτό ποτέ δεν με ενόχλησε η ομοιότητά μας.
 
Μαριλένα: Σε καμία περίπτωση δεν με ενόχλησε και χαίρομαι που έχω έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιάζουμε τόσο πολύ, ώστε να μπερδεύουμε όσους δεν μας γνωρίζουν καλά για να μας ξεχωρίζουν. Κάποιες φορές, έχει πλάκα όλο αυτό!
 
Η εξωτερική ομοιότητα είναι εμφανής. Σαν χαρακτήρες όμως κατά πόσο μοιάζετε;
 
Μαριλένα: Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλές διαφορές, ιδιαιτέρα στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε διάφορες καταστάσεις. Η Νεκταρία είναι πιο αναλυτική, ενώ εγώ αντιδρώ πιο άμεσα σε μια κατάσταση.
 
 Όντως η Μαριλένα είναι πιο ψύχραιμη στα δύσκολα, ενώ εγώ τα απωθώ για λίγο από τη μνήμη μου, μέχρι να τα αναλύσω τόσο ώστε να βρω τον κατάλληλο τρόπο για να ενεργήσω. 
Τι δεν αντέχετε η μία στην άλλη και τι μπορεί να προκαλέσει έναν καβγά μεταξύ σας;

 
Νεκτάρια: Δεν αντέχω να μου φτιάχνει καφέ η Μαριλένα. Πραγματικά, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει και τον κάνει τόσο χάλια! Όσο για το αν έχουμε καβγαδίσει, νομίζω πως δεν έχει συμβεί ποτέ.
 
Μαριλένα: Ποτέ όμως. Νιώθω ότι είναι εκτός του DNA μας. Αν πρέπει όμως να αναφέρω κάτι που με ενοχλεί στη Μαριλένα, είναι ότι δεν μπορώ να με αγκαλιάζει όταν κοιμόμαστε μαζί. Είναι σαν να μου κάνει κεφαλοκλείδωμα αγάπης!
 
Νεκτάρια, στην καθημερινότητά σου ασχολείσαι με τον τομέα της αισθητικής. Τι ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση στις μέρες μας; Οι Κύπριες προσέχουν τον εαυτό τους;
 
Νεκτάρια: Η ομορφιά ήταν, είναι και θα είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για όλες τις γυναίκες. Σαφώς δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά όσο πιο πολύ φροντίζει μια γυναίκα τον εαυτό της, τόσο πιο σίγουρη νιώθει για τον εαυτό της. Και αυτό, το αντιλαμβάνονται οι Κύπριες, γι’ αυτό φροντίζουν για την ομορφιά τους.
 
Τελικά, ποια είναι τα βασικά μυστικά περιποίησης, τα οποία μπορεί μια γυναίκα να εφαρμόζει καθημερινά στο σπίτι της, ώστε να διατηρεί την ομορφιά της;
 
Νεκτάρια: Στην πραγματικότητα το μυστικό δεν είναι και τόσο… μυστικό! Πρέπει κάθε γυναίκα να τηρεί τη «δέσμευσή» της σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Αυτή περιλαμβάνει, καθημερινά, σωστό καθαρισμό, πρωί και βράδυ, καθώς και εφαρμογή των κατάλληλων καλλυντικών με βάση τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.
 
Εσύ θα έμπαινες κάτω από το νυστέρι για κάποια αισθητική επέμβαση;
 
Νεκταρία: Είμαι θετική σε οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε όμορφοι, μέσα στα πλαίσια βέβαια, χωρίς ακρότητες. Άλλωστε, έχω κάνει αισθητική επέμβαση στο παρελθόν, οπότε είμαι ανοιχτή σε ό,τι θα με κάνει να νιώθω όμορφα και στο μέλλον.
 
Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να ακολουθούν την τάση που προστάζει πιο φυσικά φρύδια. Σε ποιες ταιριάζει αυτή η τάση;
 
Νεκτάρια: Πράγματι, επικρατεί αυτή η τάση. Κατά τη γνώμη μου,, τα φυσικά, περιποιημένα φρύδια, ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, αρκεί να τονίζουν αρμονικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
 
Το ινστιτούτο σου επισκέπτονται συχνά επώνυμες Κύπριες. Ποια η σχέση σου μαζί τους;
 
Νεκταρία: Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία κρατάει χρόνια, δίνοντάς μας την ευκαιρία ν’ αποκτήσουμε και πιο στενές, φιλικές σχέσεις. Πάρα πολλές κοπέλες που επισκέπτονται το ινστιτούτο υπήρξαν πρώτα φίλες μου, και στη συνέχεια έγιναν και σταθερές πελάτισσές μου.
 
Μαριλένα, ασχολείσαι με τον σχεδιασμό εξωτερικών χώρωνμια τυπική μέρα στη δουλειά σου;
 
Μαριλένα: Η φύση είναι από μόνη της ένα μοτίβο που δεν σε απογοητεύει ποτέ. Γι’ αυτό η καθημερινότητά μου αλλάζει ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό ενός νέου εξωτερικού χώρου, τη συντήρηση υφιστάμενων κήπων, αλλά και την κάλυψη των αναγκών των καταστημάτων μας.
 
Γιατί επέλεξες ν’ ασχοληθείς με τον συγκεκριμένο τομέα; Τι είναι αυτό που αγαπάς στη δουλειά σου;
 

Μαριλένα: Αν και σπούδασα μαθηματικά στο St. Francis College της Ν. Υόρκης, η φύση, τα ζώα, και γενικά αυτός ο κύκλος της ζωής, ανέκαθεν με γοήτευε. Όταν βρίσκομαι στη φύση, νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη, και αυτός είναι κι ο λόγος που με ώθησε να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική κήπων, και να εκπαιδευτώ από την καταξιωμένη garden designer, Katrina Kieffer – Wells, στο Λονδίνο. Αντίστοιχα, έχω εκπαιδευτεί και στην απεντόμωση (pest control) χώρων στην Αθήνα, και παρέχω υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και στον τομέα αυτό, με πολύ μεγάλη επιτυχία.
 
Ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν σήμερα;
 

Μαριλένα: Όπως στα περισσότερα πράγματα, έτσι και στον σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων, η κυρίαρχη τάση είναι το minimal και ό,τι μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του «έξυπνου κήπου», του κήπου δηλαδή που δεν απαιτεί πολλή συντήρηση ή υψηλές ανάγκες σε νερό και περιποίηση.
 
Στον ελεύθερο σας χρόνο, τι αγαπάτε να κάνετε μαζί;

 
Νεκτάρια: Μας αρέσει να κάνουμε πολλά και τίποτα! Από το να κάνουμε μάσκες περιποίησης, να αναλύουμε τη ζωή και ό,τι άλλο μας απασχολεί.
 
Μαριλένα: Το να φιλοσοφούμε πάνω στη ζωή, μας γεμίζει με τα πιο έντονα συναισθήματα. Έτσι, μοιραζόμαστε τις δικές μας σκέψεις και δημιουργούμε τις δικές μας μοναδικές στιγμές.
 
Πώς θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τη μόδα;
 
 Νεκτάρια: Θα έλεγα ότι έχω μια στενή σχέση με τη μόδα, και λόγω επαγγέλματος, αλλά πάντα στο επίπεδο που ταιριάζει με την προσωπικότητά μου.
 
Ταιριάζουν  τα γούστα σας; Είστε από τις αδερφές που ανταλλάζουν μεταξύ τους ρούχα;
 

Νεκτάρια: Και ναι, και όχι. Ανάλογα με τις περιόδους που περνάμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αντιγράφουμε η μία την άλλη, ακόμα κι αν ανταλλάζουμε ρούχα, αν και αυτό σπάνια συμβαίνει.
Μαριλένα: Επειδή έχουμε τη δική μας ξεχωριστή προσωπικότητα, ακόμα και το ίδιο ρούχο να βάλουμε, δείχνει τόσο διαφορετικό στην καθεμία.
 
Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που έχετε κάνει ποτέ η μία στην άλλη;

 
Μαριλένα: Το καλύτερο δώρο για μένα είναι ότι την έχω αδελφή μου. Αλλά, αν θα έπρεπε να προσδιορίσω ένα αντικείμενο, αυτό είναι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, το οποίο μου χάρισε στον γάμο μου.
 
Νεκτάρια: Το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει είναι η απέραντη αγάπη που μου δείχνει.
 
Αν σας ζητούσα να κάνετε μια ευχή η μία για την άλλη, ποια θα ήταν αυτή;
 
Νεκτάρια: Της εύχομαι να έχει πάντα στη ζωή της τα καλύτερα, γιατί της αξίζουν.
 
Μαριλένα: Μέσα από την καρδιά μου, της εύχομαι να είναι πάντα τόσο φωτεινή, χαρούμενη και λαμπερή όσο η ίδια η ζωή.  
 
 

Δειτε Επισης

Στέφανος Ξενάκης: «Όταν με συνέλαβαν ήμουν N.1 trend, ήταν δύσκολα. Δεν στείλαμε τα παιδιά στο σχολείο»
Η Σοφίανα Αβραμάκη βρέθηκε στην αγκαλιά του Φίλιππου Κούρκουλου, γιου της Μαριάννας Λάτση!
Σοβαρό τροχαίο για την Idra Kayne: «Ασυνείδητη αγνόησε το κόκκινο κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω μου»
Δανάη Παππά: «Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, δε με επηρεάζει τίποτα από όσα λένε»
Γιώργος Αυτιάς: «Είχα 5 λίτρα υγρό στην καρδιά. Δυο τρύπες στην πλάτη, δυο σωληνάκια, 14 μέρες στο νοσοκομείο»
Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Είμαι ακόμα στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω πότε θα βγω. Είμαι πολύ καλό παιδί»
Ο Κώστας Πρέκας παντρεύεται: «Με το χέρι στην καρδιά, ναι, θα παντρευτώ! Ο στόχος είναι μέσα στο 2024!»
Μάριος Φραγκούλης για το τροχαίο του: «Είχα κάταγμα στο στέρνο, έπρεπε να μείνω ακίνητος για καιρό»
Γιώργος Σαμπάνης: «Έπαθα αιμάτωμα, έσπασε ο αδένας και πέταξε αίμα πάνω στις χορδές»
Η απάντησή της Ναταλίας Δραγούμη σε σεξιστικό σχόλιο: «Είναι 8 το πρωί & έχω λάβει 10 φωτο με... μόρια»