Νικόλας Αντωνίου: «Ψάχνω έμπνευση μέσα από την ίδια τη ζωγραφική»

 Ο Νικόλας Αντωνίου με αφορμή τη νέα του έκθεση που ξεκινάει στις 25 Φεβαρουαρίου, στην Alpha C.K. Gallery, μιλάει στο Celebrity και μας αποκαλύπτει όλα τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τα έργα του, αυτά που με «γυμνό» μάτι δεν μπορούμε να δούμε.
Της Πράξιας Αρέστη
 
Νικόλα, πες μας λίγα πράγματα για τη νέα σου έκθεση.
Η έκθεση τιτλοφορείται “The conservation of the creative prossecc”. Επεξεργάζεται την σχέση του δημιουργού με το έργο κατά την διάρκεια της δημιουργίας του και επικεντρώνεται στο αίσθημα της ελευθερίας που το τελάρο και γενικότερα η δημιουργική διαδικασία προσφέρει στον καλλιτέχνη.
Τα έργα της έκθεσης, μένουν σχεδόν ανολοκλήρωτα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν αυτή την ελεύθερη σχέση τελάρου και δημιουργού, ζωντανή. Και ενώ τα υλικά σταματούν να μορφοποιούν τις φιγούρες και τα αντικείμενα, επιτρέπουν και δίνουν το έναυσμα για μια νοητή ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα, η επιλογή μου να κρατήσω ξεκάθαρα ορισμένα στοιχεία επιδιώκει στο να κρατήσει τη νοητή πλέον δημιουργία γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, τα συναισθήματα του και τη σχέση του τόσο με το χώρο που τον περιβάλλει αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό του. 

 

Τι υλικά χρησιμοποιείς;
Χρησιμοποιώ διάφορα υλικά... κάρβουνα, λάδια, ακρυλικά, παστέλ. Πάντα με ενδιέφερε ο τρόπος με τον οποίο ξένα υλικά μεταξύ τους συνυπάρχουν σ’ ένα έργο, πως η διαφορετική γραφή κάθε υλικού έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, προσθέτοντας έτσι διαφορετικά συναισθήματα στο έργο.
 
Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σένα;
Η έμπνευση πηγάζει από παντού, σε ανύποπτο χρόνο. Ωστόσο είμαι ζωγράφος που ψάχνει έμπνευση μέσα από την ίδια την ζωγραφική. Με εμπνέει το χρώμα, τα υλικά, αλλά και όλα αυτά που σου προσφέρει η δημιουργική διαδικασία.
 
Πόσο καιρό δουλεύεις σε αυτό το πρότζεκτ;
Πάνω στο πρότζεκτ αυτό δουλεύω τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο είναι ένα πρότζεκτ βασισμένο στην ανθρώπινη φιγούρα η οποία με απασχολεί και την επεξεργάζομαι ζωγραφικά από τα φοιτητικά μου χρονιά.
 
Ποια μηνύματα θέλεις να στείλεις;
Στόχος μου δεν είναι να στείλω κάποια συγκεκριμένα μηνύματα ή να αναμασώ ζωγραφικά τις δικές μου θεωρίες γύρω από συγκεκριμένα θέματα, αλλά αντίθετα με ενδιαφέρει να δημιουργήσω ζωγραφικές εικόνες που να δίνουν στο θεατή το έναυσμα να τις παρατηρήσει, να τις επεξεργαστεί, να δημιουργήσει τις δικές του ιστορίες και να βρει τα μηνύματα που ο ίδιος ψάχνει.
 
 Είναι αυτή η πρώτη σου έκθεση;
Στο βιογραφικό μου έχω άλλες τέσσερις ατομικές αλλά και διάφορες ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Σε όλες τις εκθέσεις, κεντρικός άξονας των έργων είναι κυρίως η ανθρώπινη φιγούρα. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο ευμορφίζεται, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο την τοποθετώ. 
 
Έχεις καθόλου στο μυαλό σου τι θέλεις να κάνεις μετά το τέλος της έκθεσης αυτής;
Όχι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά συνεχίζω να δουλεύω στο εργαστήριο μέχρι να προκύψει κάτι το οποίο θα με ενδιαφέρει.
 
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: έως και τις 11 Μαρτίου.
 

 

 

Δειτε Επισης

Στέφανος Ξενάκης: «Όταν με συνέλαβαν ήμουν N.1 trend, ήταν δύσκολα. Δεν στείλαμε τα παιδιά στο σχολείο»
Η Σοφίανα Αβραμάκη βρέθηκε στην αγκαλιά του Φίλιππου Κούρκουλου, γιου της Μαριάννας Λάτση!
Σοβαρό τροχαίο για την Idra Kayne: «Ασυνείδητη αγνόησε το κόκκινο κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω μου»
Δανάη Παππά: «Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, δε με επηρεάζει τίποτα από όσα λένε»
Γιώργος Αυτιάς: «Είχα 5 λίτρα υγρό στην καρδιά. Δυο τρύπες στην πλάτη, δυο σωληνάκια, 14 μέρες στο νοσοκομείο»
Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Είμαι ακόμα στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω πότε θα βγω. Είμαι πολύ καλό παιδί»
Ο Κώστας Πρέκας παντρεύεται: «Με το χέρι στην καρδιά, ναι, θα παντρευτώ! Ο στόχος είναι μέσα στο 2024!»
Μάριος Φραγκούλης για το τροχαίο του: «Είχα κάταγμα στο στέρνο, έπρεπε να μείνω ακίνητος για καιρό»
Γιώργος Σαμπάνης: «Έπαθα αιμάτωμα, έσπασε ο αδένας και πέταξε αίμα πάνω στις χορδές»
Η απάντησή της Ναταλίας Δραγούμη σε σεξιστικό σχόλιο: «Είναι 8 το πρωί & έχω λάβει 10 φωτο με... μόρια»