Παντελής Παντελίδης: Η αρχή, η απογείωση και το τέλος

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Αττικής. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος. Ήταν όμως το μεγάλο του όνειρο και η ευκαιρία γι' αυτόν δεν άργησε να έλθει. Άλλη μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο, το οποίο αναγκάστηκε να παρατήσει σε νεαρή ηλικία, αφού όπως ο ίδιο δήλωσε, οι γιατροί του είπαν "ότι είχε μεγάλη καρδιά", γι' αυτό και κουραζόταν εύκολα.   Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα και είχε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σκοτώθηκε σε θανατηφόρο τροχαίο στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού, όταν το αυτοκίνητο που επενέβαινε ξέφυγε από τον έλεγχό του και κάρφωσε σε δέντρο, λόγω ιλιγγιώδους ταχύτητας. 
 
Μουσική Καριέρα
Η καριέρα του ξεκίνησε όπως πολλών νέων καλλιτεχνών σήμερα, ανεβάζοντας δηλαδή τα τραγούδια του YouTube. Ο ίδιος απλός, με μία κιθάρα έγραφε δικά του τραγούδια για να ξεπεράσει ένα πρόσφατο χωρισμό του. Προς έκπληξή του τα τραγούδια αυτά πήρα χιλιάδες views και δισκογραφική εταιρεία του πρότεινε συνεργασία. Έτσι το 2011 ένα αστέρι γεννήθηκε.
Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.
Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».
 
Βραβεύσεις
Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο ίδιος βρέθηκε να ερμηνεύει τον τραγούδι του «Δεν ταιριάζετε σου λέω» μαζί με τον Stan και την Ελένη Φουρέιρα.
 
Θάνατος
O Παντελής Παντελίδης μετά από τροχαίο κτύπησε στο κεφάλι, κι ήταν αδύνατο για τους γιατρούς να τον σώσουν, με αποτέλεσμα, ο γνωστός, ο τραγουδιστής, ο Παντελής Παντελιδης, να αποβιώσει, σε ηλικία 32 ετών, στις 18, του Φλεβάρη, του 2016 το πρωί, στο Γενικό Νοσοκομείο, Ασκληπιείο Βούλας. Τις ίδιες μέρες είχε δημιουργηθεί σάλος γύρω από το όνομά του για ένα τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε για πρώτη φορά στην Κύπρο, με τον στίχο «και γυρνάς σαν σκάρτη γκόμενα, μες τα κατεχόμενα». Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν τόσο έντονες που ο τραγουδιστής με λύπη, έβγαλε ανακοίνωση απολογίας και απέσυρε το τραγούδι.
 
Singles
Δεν ταιριάζετε σου λέω
Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς
Συνοδεύομαι
Παραμυθιάζομαι
Σε παραδέχομαι
Λιώμα σε γκρεμό
Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε
Να σου πω
Γίνεται
 
Πηγή: wikipedia

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»