10 απίστευτα προνόμια που θα απολαμβάνει σύντομα ο κύριος Τrump!

Το να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι κι εύκολη δουλειά αλλά ως ηγέτης μιας από τις ισχυρότερες δυνάμεις του κόσμου τα προνόμια που απολαμβάνεις είναι πάρα πολλά και ο Donald Trump είναι από τους τυχερούς εκείνους που σύντομα θα τα ανακαλύψει.  

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

O πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δύο τζετ Boeing 747-200B τα οποία χρησιμοποιεί τακτικά και τα οποία είναι σχεδιασμένα με τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κάθε Air Force One 747 λέγεται ότι έχει λειτουργικό κόστος 182.000 δολ. την ώρα. Κάθε αεροσκάφος διαθέτει 85 τηλέφωνα, 19 τηλεοράσεις και μπορεί να ανεφοδιαστεί εν πτήσει. Υπάρχει μια προσωπική σουίτα για τον πρόεδρο με γραφείο, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και γυμναστήριο. Και σε περίπτωση που ο πρόεδρος τραυματιστεί ενώ βρίσκεται στο αεροσκάφος, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, υπάρχει ακόμη και χειρουργείο! 

ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Για τις κοντινές μετακινήσεις ο πρόεδρος χρησιμοποιεί το ελικόπτερο Marine One. Μόνο τέσσερεις πιλότοι έχουν κάθε χρόνο το προνόμιο να πετούν το Marine One. Η κυβέρνηση Obama υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 1,2 δισ. δολ. με την Sikorsky, για την κατασκευή 21 λειτουργικών και δοκιμαστικών ελικοπτέρων τα οποία όμως θα παραδωθούν το 2022. 

ΟΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει όχι μια, όχι δύο, αλλά 12 λιμουζίνες που στοίχισαν περίπου 1,5 εκ. δολ. η μία. Είναι θωρακισμένες και οι πόρτες τους ζυγίζουν περίπου όσο κι εκείνες ενός Boeing 757. Τα λάστιχα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να κυλούν ακόμη κι εάν σκάσουν. Μπορούν να εκτοξεύσουν ακόμη και δακρυγόνα! Περιλαμβάνουν παροχή οξυγόνου, πυροσβεστικά μέσα καθώς και φιάλη με αίμα με την ομάδα του προέδρου. 

Η ΔΙΑΜΟΝΗ

Τα ετήσια έξοδα του Λευκού Οίκου ανέρχονται στα 1,4 δισ. δολ., σύμφωνα με τον συγγραφέα John F. Groom, όταν μόνον τα λουλούδια κοστίζουν 252.000 δολ. Η έπαυλη διαθέτει 132 δωμάτια, 35 μπάνια και τεράστιους χώρους υποδοχής. Για να μην αναφέρουμε το προσωπικό, τους προσωπικούς σεφ και πολλά άλλα. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ


Κανένας, ούτε καν η πρώτη κυρία, δεν μπορεί να μπει στο οβάλ γραφείο χωρίς ειδική άδεια. Πριν μπει πρέπει να ρωτήσει τον φρουρό που βρίσκεται απ' έξω. Εάν ο πρόεδρος δεν θέλει να τον ενοχλήσει κανένας, ακόμη και η πρώτη κυρία μένει στο χολ. 

ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ 

Στον Λευκό Οίκο υπάρχει κινηματογράφος 40 θέσεων και η μπροστινή σειρά είναι εξοπλισμένη με πολυθρόνες τύπου La-Z-Boys, διαθέτει χώρο μπόουλινγκ που είχε εγκαταστήσει ο Harry Truman, πισίνα, γήπεδα τένις και μπάσκετ που έφτιαξαν οι Obama, ακόμη και μελίσσια και λαχανόκηπους. 

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ!

Σε ετήσια βάση, οι προεδρικές διακοπές κοστίζουν περίπου 20 εκ. δολ. Το ελάχιστο κόστος παραδείγματος χάρη για τις διακοπές στη Χαβάη είναι γύρω στα 4 εκ. αλλά το πραγματικό κόστος είναι πιθανότατα πέντε φορές μεγαλύτερο. Τα έξοδα των Μυστικών Υπηρεσιών για τις διακοπές των Obama τα Χριστούγεννα στη Χαβάη λέγεται ότι κόστισαν στους φορολογούμενους 317.000 δολ. 

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Ο χαρτοφύλακας του προέδρου μπορεί να φαίνεται αθώος αλλά δεν είναι καθώς διαθέτει μια συσκευή επικοινωνίας με την οποία ο πρόεδρος μπορεί να ενεργοποιήσει μια πυρηνική επίθεση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αλοίμονο κι εάν πέσει σε λάθος χέρια! 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Τέλος... είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Το 2001, το Κογκρέσο αύξησε την αποζημίωση του προέδρου από 200.000 δολ. σε 400.000 δολ. με λογαριασμό εξόδων 50.000, 100.000 δολ. για έξοδα μετακίνησης και 19.000 για άλλα έξοδα. 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη