Η διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής στην θεατρική παράσταση του Κωνσταντίνου Οδυσσέως και η απάντηση του!

Περίπου δεκαπέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, νεαρής ηλικίας από 16 μέχρι 18 χρονών περίπου, στήθηκαν έξω από το θέατρο Ριάλτο προχθές όπου διδόταν η παράσταση του Κωνσταντίνου Οδυσσέως (Διευθυντή του ΑΝΤ1) «Made in Cyprus» διαμαρτυρόμενοι… για το περιεχόμενο της κωμωδίας που έγραψε και πραγματεύεται τις σχέσεις ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». 

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ανδρέας Τσουρής (όπου ταυτόχρονα την σκηνοθετεί), Μένια Μαθιουδάκη, Μιχάλης Σοφοκλέους, Ξένια Κωνσταντινίδου, Χρήστος Γιάγκου, Σοφία Καλλή, Έλενα Χριστοφή.
Όπως έγινε γνωστό οι νεαροί, μαζεύτηκαν έξω από το θέατρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αναστασιάδη είσαι προδότης», «Οι Τούρκοι της Κύπρου είναι εχθροί μας» και «Ελλάς – Κύπρος – Ένωση». 
 
Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως δεν άφησε αναπάντητο το περιστατικό, οπου με δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζει τα πράγματα στην θέση τους και τοποθετείται  για το συμβάν

Να πω λίγα λόγια για το κάτω δημοσίευμα του Πολίτη.
Πρώτα πρώτα ευχαριστώ την εφημερίδα διότι ενδιαφέρθηκε κι έγραψε για το συμβάν αυτό, που συνέβηκε πριν από τη χθεσινοβραδινή παράσταση του "Made In Cyprus" στη Λεμεσό και ...παραξένεψε τον κόσμο που ήρθε στο θέατρο.
Όπως γράφει κι η εφημερίδα ήταν μια πολύ μικρή ομάδα παιδιών, καμιά δεκαπενταριά άτομα, ηλικίας περίπου 16 ετών. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν πρόσεξα αν έφεραν και σύμβολα του ΕΛΑΜ. Συνεπώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν, εκτός από οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ήταν οργανωμένοι Ελαμίτες. Ήταν πάντως μια τελείως "άκυρη" εκδήλωση, διότι επρόκειτο για ... παρεξήγηση! Διαδήλωση χωρίς αιτία!
Δεν ξέρω τι ακριβώς τους ενόχλησε διότι είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν υπόψη τους το έργο. Μήπως το ότι είδαν μέσα στην περίληψη της ιστορίας τη λέξη "Τουρκοκύπριος"; Μα το έργο είναι κωμωδία! Έχει παίξει ήδη πάνω από 50 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο, σε γεμάτα θέατρα κι ο κόσμος το βλέπει και γελά! Κανέναν δεν έχει ενοχλήσει μέχρι σήμερα και τα μηνύματα που εκπέμπει πίσω από την κωμωδία είναι περισσότερο κοινωνικά παρά πολιτικά. Α... και όλοι οι ηθοποιοί του έργου είναι Ελληνοκύπριοι...
Εμένα προσωπικά δε με ενόχλησε η παρουσία των 15 "διαδηλωτών" έξω από το θέατρο, ίσως διότι δε με σοκάρουν τα υβριστικά πολιτικά συνθήματα που φώναζαν. Το βρήκα και αστείο για να σας πω την αλήθεια, διότι ήταν - το ξαναλέω- μια τελείως άκυρη φάση. Το θέατρο είχε πάνω από 300 θεατές, οι οποίοι μπήκαν μέσα αγνοώντας τους νεαρούς. Όμως υπήρξε και κόσμος που ανησύχησε και προτίμησε να φύγει, αντί να μπει και να χαρεί την παράσταση.
Πολύ σωστά η αστυνομία δεν επενέβη. Κατά τη γνώμη μου ήταν δικαίωμα των παιδιών εκείνων να κάνουν την ... διαμαρτυρία τους, άσχετα αν δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για να διαμαρτυρηθούν. Όμως από την άλλη είναι ...κουφό να γίνεται εκδήλωση διαμαρτυρίας για μια θεατρική κωμωδία, όπως και να το δει κανείς το πράγμα.

 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»