Κύμα οργής για το εξοργιστικό σχόλιο που αποκάλεσε τη Michelle Obama «πίθηκο με τακούνια»

Το εξοργιστικό σχόλιο που αποκάλεσε τη Michelle Obama «πίθηκο με τακούνια» προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα οργής και αγανάκτησης.
 
«Θα είναι τόσο αναζωογονητικό να έχουμε μια αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο με τακούνια». Ένα σεξιστικό σχόλιο τόσο εξοργιστικό που γίνεται ακόμα πιο απαράδεκτο όταν βγαίνει από το στόμα μιας γυναίκας.
Και όχι απλά βγήκε χωρίς κανένα ίχνος ντροπής από το στόμα μιας γυναίκας, αλλά πρόκειται για τη διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Κομητείας Κλέι, Pamela Ramsey Taylor η οποία ανήρτησε το επίμαχο σχόλιο για να «γιορτάσει» την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ. 


«Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μια φινετσάτη, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο» έγραψε υπονοώντας ότι η Michelle Obama είναι αναξιοπρεπής, άσχημη και ντροπή για τον Λευκό Οίκο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό συνέχισε γράφοντας: «Βαρέθηκα να βλέπω έναν πίθηκο με τακούνια».
Αυτή τη γυναίκα που τόσα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια για θέματα όπως η εκπαίδευση των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, τη θέση και τα δικαιώματα των γυναικών, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και άλλα κρίσιμα θέματα, να την χαρακτηρίζεις ως «πίθηκο με τακούνια
 
 
Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε οργή και αρνητικά σχόλια. Ωστόσο, βρέθηκε ακόμα μια γυναίκα που έσπευσε να επικροτήσει το σχόλιο, η δήμαρχος του Κλέι, η Beverly Welling , η οποία έγραψε: «Απλά, μου 'φτιαξες την ημέρα Παμ». 
 
Mετά από την οργή που προκλήθηκε από τα «χυδαία» και «ρατσιστικά» σχόλιά τους, και τις πιέσεις για παραίτηση, η Pamela Ramsey Taylor  παραιτήθηκε.

Η απολογία τους

Απολογούμενες για τα σχόλιά τους, οι δυο γυναίκες ζήτησαν συγγνώμη και υποστήριξαν ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν ρατσιστικά σχόλια.
«Δεν είχα πρόθεση να κάνω ρατσιστικό σχόλιο. Αναφερόμουν στην ημέρα θα θα γινόταν η αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο» δήλωσε η Welling στην Washington Post. «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να προκάλεσα! Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι ρατσίστρια. Και πάλι, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό».
Η Taylor ζήτησε συγγνώμη στον λογαριασμό της στο Facebook, ενώ στη συνέχεια κατέβασε ολόκληρη τη σελίδα της.
 
 
Το ανησυχητικό είναι πως από την περασμένη εβδομάδα και τη νίκη του Donald Trump έχει σημειωθεί έξαρση ρατσιστικών περιστατικών σε ολόκληρη τη χώρα.
 
 
Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα Τρίτη, περισσότερα από 200 περιστατικά αναφέρθηκαν ωστόσο οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι.
Και το πιο τραγικό είναι πως εν έτη 2016 οι άνθρωποι εξακολουθούν να κρίνουν τους άλλους με κριτήριο την εμφάνισή τους και το χρώμα του δέρματός τους.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»