Οι 5 καλύτερες γυναικείες ερμηνείες του 2015

Ακόμη μια χρονιά με μπόλικο άρωμα γυναικάς στην οθόνη. Ποιες, όμως, ήταν οι θηλυκές ερμηνείες που ξεχώρισαν;


5. Μαρία Καβογιάννη (Ένας Άλλος Κόσμος)
Μια από τις απροσδόκητες εκπλήξεις της χρονιάς. Η παραγνωρισμένη ηθοποιός, που εξαντλούσε συνήθως τις υποκριτικές της ικανότητες σε λαϊκές κωμωδίες, τώρα κάνει ένα αναπάντεχο breakthrough. Δίπλα στον οσκαρικό Τζέι Κέι Σίμονς, καταφέρνει να διαχειριστεί την τρίτη ιστορία της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη εξαιρετικά, αποφεύγοντας τις υποκριτικές σκοπέλους τόσο της καρικατούρας όσο και του διάχυτου μελοδραματισμού.


4. Αλίσια Βικάντερ (Από Μηχανής)
Ονειρική χρονιά για την 27χρονη ηθοποιό, έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια διπλή υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες («Το Κορίτσι από τη Δανία» & «Από Μηχανής» ), ενώ αποτελεί και μια από τις τοπ οσκαρικές επιλογές. Η Αλίσια ερμηνεύει την Έιβα, ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, εκφράζοντας τον εύθραυστο ψυχισμό της μέσα από ένα «ξένο» σώμα. Μόνο με τη ματιά της, η Σουηδέζα σταρ συγκινεί και εν τέλει μαγνητίζει τον θεατή.

 

3. Αντέλ Ενέλ (Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά)
Ερμηνευτικό ρεσιτάλ και δεύτερο Σεζάρ για την ταλαντούχα 27χρονη που πλέον αποτελεί ένα από τα φαβορί για τον τίτλο της καλύτερης Γαλλίδας ηθοποιού της γενιάς της. Παίρνοντας το ρόλο του ισχυρού στην αντισυμβατική ρομαντική κομεντί, καταφέρνει να βγάλει αγόγγυστα έναν ενστικτώδη ερωτισμό και έναν αδάμαστο δυναμισμό. Πίσω, όμως, από το ατσάλινο προσωπείο της θα κρύψει με δεξιοτεχνία τον ακραίο συναισθηματισμό της τραυματικής μετεφηβείας. 


2. Σαρλότ Ράμπλινγκ (45 Χρόνια)
Πώς μπορείς να μεταγγίσεις ενέργεια σε ένα χαμηλότονο υπερήλικο οικογενειακό δράμα; Απλώς έχεις μια 69χρονη Αγγλίδα σε δαιμονιώδη φόρμα... Η Σαρλότ Ράμπλινγκ κάνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της, χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά τα ερμηνευτικά ημιτόνια και παραδίδοντας ένα σεμινάριο υποκριτικής ωριμότητας. Βλέμματα γεμάτα νόημα και κινήσεις που υπηρετούν μιαν ύπουλα συναισθηματική χορογραφία.


1. Ρούνι Μάρα (Carol)
Στα τριάντα της, η Αμερικανίδα ηθοποιός πιστοποιεί την πρωτοκλασάτη της ερμηνευτική κλάση. Στο δράμα του Τοντ Χέινς δεν στέκεται απλώς δίπλα στην κορυφαία σολίστα Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά καταφέρνει να την αβαντάρει με την πολυεπίπεδη υποκριτική της δεινότητα. Βραδυφλεγής, στακάτη και εύπλαστη, η ερμηνεία της αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ερωτικής ιστορίας. Μέγα σκάνδαλο αν τελικά διαγωνιστεί στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ. Η θέση της είναι στην Α΄ ή στην ΑΑΑ’…   

 

Δειτε Επισης

Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»
Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»