Ειρήνη Φαντούση: «Δεν γεννιέσαι μητέρα, γίνεσαι»

Γέλια, παιχνίδια, αγκαλιές. Ο ρόλος της μαμάς δεν είναι σίγουρα ο πιο εύκολος, είναι όμως απολαυστικός. Ο δεσμός μαμάς και κόρης είναι τόσο στενός που δύσκολα η μια αποχωρίζεται την άλλη. Η Ειρήνη Φαντούση φωτογραφίζεται με τη μίνι εκδοχή της, την κόρη της Μαριαλένα, που ήρθε και της άλλαξε τη ζωή.


Καριέρα και οικογένεια
Η ζωή και οι προτεραιότητές της άλλαξαν με το που έγινε μαμά. Ως γυναίκα ξέρει πως είναι στη φύση της να έχει την ικανότητα να μπορεί να αντεπεξέλθει σε πολυεπίπεδους ρόλους. Γνωρίζοντας τη μητρότητα, ένιωσε πολλές φορές την ανάγκη να την βάλει πάνω από την καριέρα της.


Η Μαριαλένα…
Την λες και τη μίνι εκδοχή της. Η κόρη της οικογένειας είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στη ζωή της Ειρήνης. Τι λατρεύει πάνω της; Τα πάντα. «Την λατρεύω ακριβώς για αυτό που είναι», εξηγεί. Εξωτερικά μοιάζει περισσότερο στον πατέρα της, ενώ εσωτερικά συνδυάζει χαρακτηριστικά που πήρε και από τους δύο. Σύμφωνα με τη μαμά της, σε συνδυασμό με τη δική της προσωπικότητα, έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό και άκρως δημιουργικό πλάσμα. Είναι ευθύς και τολμηρή. «Σαν τη μαμά της», τονίζει η Ειρήνη. Η σχέση τους μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο δυνατή. «Με αρκετές εκρήξεις βέβαια», παραδέχεται. Κάθε φορά ανακαλύπτει καινούργια πράγματα και τολμά να πει πως μαθαίνει αρκετά από την κόρη της. «Είναι, βλέπεις, απρόβλεπτη». Άλλοτε την κάνει να θυμώνει, άλλοτε να γελά με την ψυχή της. Καθημερινές στιγμές στην καθημερινότητα και των δύο. Η συμβουλή που δίνει η μαμά στην κόρη δεν είναι άλλη από το «να είναι ο εαυτός της και να σέβεται τους άλλους». Κάθε όνειρο της Μαριαλένας είναι και δικό της Ειρήνης. Πρώτα όμως εύχεται να είναι καλά και όλα θα έρθουν στη συνέχεια. Η σκανδαλιά της που θα θυμάται για πάντα είναι όταν αποφάσισε να κάνει τον Picasso χρησιμοποιώντας τους τοίχους του σαλονιού τους.


Μητέρα…
Δεν γεννιέσαι μητέρα, αλλά γίνεσαι. Αν κάτι της έχει διδάξει ο ρόλος της μαμάς είναι την αγάπη άνευ όρων. Το δεύτερο παιδί θα αργήσει να έρθει. Άλλωστε, προς το παρόν νιώθουν ολοκληρωμένοι με τη Μαριαλένα. Το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους είναι μεγάλο και γεμάτο. Σχολικές δραστηριότητες, φροντιστήρια και μαθήματα είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Φροντίζουν όμως να βρίσκουν χρόνο για να περνούν ευχάριστα την ώρα τους. Ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική, διαβάζουν παραμύθια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η μαμά πρωταγωνίστησε στις φανταστικές παραστάσεις της Μαριαλένας, και άλλες τόσες χορεύουν μαζί τη μουσική που επιλέγει η μικρή.

 

Η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή της…
Αλλά και η πιο ευτυχισμένη, ήταν η γέννηση της κόρης της που έφερε ανάμεικτα συναισθήματα ευτυχίας και ανησυχίας μαζί. Η Ειρήνη έμαθε να αξιολογεί την κάθε στιγμή διαφορετικά. «Σε κάθε μας απόφαση, κρίνουμε την απόφασή μας με βάση τι είναι σωστό τη δεδομένη στιγμή». Τα δεδομένα όμως αλλάζουν όσο περνά ο καιρός. «Το ίδιο και εμείς. Λογικό είναι για κάποιες αποφάσεις να νιώθω δικαιωμένη και για κάποιες όχι». Δεν μετανιώνει όμως για πράγματα που έκανε ή δεν έκανε. Γι’ αυτό και δεν θα άλλαζε τίποτα αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο. Γενικά δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές, γι’ αυτό και πιστεύει πως αν ξεφορτωνόταν κάποιο χαρακτηριστικό της, κάποιο άλλο θα έπαιρνε τη θέση του. «Κάθε ελάττωμά μας και κάθε αρετή μας συνθέτουν το ποιοι είμαστε και νομίζω ότι δεν θα ήμουν αυτή που είμαι χωρίς αυτά. Οπότε θα κρατήσω αυτά που έχω».


Νέοι στόχοι…
Υπάρχουν πολλοί, μιας και βρίσκεται σε μια φάση προσωπικής αναδόμησης και επανεξέτασης τόσο των στόχων όσο και του πεδίου πλεύσης της. Μεταβατική περίοδο περνά και στα επαγγελματικά της, με νέες προκλήσεις εν όψει.


It’s all about style
Ως λάτρης της μόδας, της αρέσει να την τιμά. Η μόδα την βοηθά να εκφράζεται, την γεμίζει. Κάθε φορά που ασχολείται με ένα νέο project, παθιάζεται, μελετά τη μόδα, μιας και της αρέσει να είναι ενημερωμένη και να ανακαλύπτει καινοτόμες ιδέες. Το στιλ της κλασικό, ενώ ανάλογα με τη σεζόν εντάσσει νέα trends στην γκαρνταρόμπα της. Η καλύτερη αγορά που έκανε ποτέ είναι χωρίς αμφιβολία ένα μαύρο leather jacket με κρόσσια. Αυτό που έβαλε στο μάτι για τη νέα σεζόν είναι τα Aquazzura & Poppy Delevingne Hero δερμάτινα σανδάλια. Αυτό που δεν θα φορούσε ποτέ είναι avant-garde κομμάτια.

 

Της Δήμητρας Γεωργίου
Φωτογραφίες Emma Charalambous
Makeup και μαλλιά Sotiris Lovaris by Beauté
Styling Σοφία Χαραλάμπους
Ευχαριστίες στο Hobos Steak House για τη φιλοξενία

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»