NULL

Έχουμε διαβάσει πολλές φορές για τις μαγικές ιδιότητες της αγκαλιάς και τις έχουμε βιώσει λίγο πολύ και οι ίδιοι (τουλάχιστον οι πλείστοι από εμάς). Είτε μιλάμε για τη μητρική, φιλική ή ερωτική αγκαλιά, είναι το ίδιο ευεργετική και λυτρωτική όταν προέρχεται από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

Ποια είναι όμως η τέλεια ερωτική αγκαλιά;

Ο συγγραφέας David Tumarinson περιέγραψε πολύ όμορφα τι συμβαίνει κατά της διάρκεια μιας οικείας, ερωτικής αγκαλιάς, στο μυαλό μιας γυναίκας.
Όταν ένας άντρας πλησιάζει τη γυναίκα τρυφερά ή αιφνιδιαστικά από πίσω και την αγκαλιάζει, δημιουργεί ένα κλειστό κύκλο γύρω της. Είναι ο δικός της, ο δικός του, ο δικός τους κύκλος. Είναι ο κύκλος της τρυφερότητας, της ζεστασιάς και της προστασίας. Και αγκαλιάζοντάς την μ’ αυτό τον τρόπο, ο άντρας βάζει τη γυναίκα στο κέντρο του πάθους του. Έτσι, χωρίς να το επιδιώξει και εντελώς ενστικτωδώς, της δείχνει ότι εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή είναι το κέντρο του σύμπαντος του.

Η σιωπή μεταξύ τους γι’ αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά αφήνει τα σώματά τους να έλθουν κοντά και να στείλουν τα δικά τους μυστικά μηνύματα έλξης. Τα χέρια του εκπέμπουν θερμά ρεύματα που προκαλούν ρίγος και χαμόγελο.

Όταν ένας άντρας αγκαλιάζει προστατευτικά την κοπέλα του, αυτή νιώθει ότι έχει φτερά, ότι μπορεί να πετάξει. Αυτός ο κύκλος της αγάπης γίνεται ήρεμος και ζεστός και η ζεστασιά αυτή την κάνει να λιώνει σαν ένας κύβος ζάχαρης σε τσάι. Ο υπόλοιπος κόσμος για εκείνα τα λίγα λεπτά δεν υπάρχει και ο χρόνος σταματά. Οι σκέψεις χάνονται και στο μυαλό επικρατεί ησυχία.

Και η αίσθηση αυτή ίσως την κάνει να διερωτάται: «Ποια είμαι αυτή τη στιγμή; Γιατί νιώθω έτσι; Τι είμαι για εκείνον;».

Η αγάπη που νιώθει είναι αμοιβαία ή μόνο στο μυαλό της; Σαν μία ελαφριά και απαλή κουβέρτα αυτός καλύπτει τους ώμους της και σκεπάζει τις σκέψεις της για να μην μπορεί αυτός να τις δει. Ή μήπως τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό σ’ αυτόν τον κύκλο μεταξύ τους; Έτσι κι αλλιώς την κρατάει για να την προστατεύσει από τον έξω κόσμο που είναι τόσο σκληρός και ξένος. Στα μπράτσα του όλα γίνονται πιο εύκολα. Νιώθει πιο δυνατή. Νιώθει οικεία, ζεστά και άνετα. Όλα όσα μία γυναίκα ψάχνει, ελπίζει και ζητά, χωρίς να το συνειδητοποιεί πολλές φορές, βρίσκονται στην αγκαλιά του αγαπημένου της. Παλμοί ευτυχίας που γίνονται πιο δυνατοί.
 
Όλα αυτά τα αισθήματα και όλες αυτές οι σκέψεις περνάνε από το μυαλό μιας ερωτευμένης γυναίκας όταν ο άνδρας που η καρδιά της επέλεξε την κρατά με αυτό τον προστατευτικό τρόπο στην αγκαλιά του.
 
Kαι το μήνυμα προς όλους τους άνδρες είναι ν’ αγκαλιάζετε πιο συχνά τη σύντροφό σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος να την ηρεμήσετε και να την αγαπήσετε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιώργος Βογιατζής: «Ερωτεύτηκα τη σύζυγο του πρίγκιπα, τα παράτησε όλα! Συνειδητοποίησα ότι δεν έχω φράγκο»
Τα χασμουρητά στη συνέντευξη Τύπου και η αλήθεια για την υγεία της Μαρίνα Σάττι: «Χαζομάρα μου»
Έγκυος για τρίτη φορά η Μαντώ Γαστεράτου! «Η οικογένεια μας μεγαλώνει, θα είμαστε 5 και εγώ 3ευτυχισμενη»
Αφροδίτη Σκαφίδα: «Ο Πύρρος Δήμας μου είχε πει ότι δε θέλει παιδιά! Γνώριζα ότι είναι εκπληκτικός πατέρας!»
Σαν ήρωας επεστρέψε το Νemo στην Ελβετία - Η θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο
Η πρώτη ανάρτηση του Nemo μετά τη μεγάλη νίκη στην #Eurovision 2024 και το σχόλιο της Μαρίνας Σάττι
Το Bambie Thug της Ιρλανδίας ξέσπασε σε κλάματα: «Εμείς είμαστε #Eurovision. Δεν είναι η #EBU. Να πάτε να γ@@@!»
Οι πρώτες δηλώσεις της Silia Kapsis μετά την κατάκτηση της 15ης θέσης: «Ήθελα το 12αρι από την Ελλάδα»
Λεκτικό επεισόδιο Ελλάδας - Ισραήλ στα παρασκήνια της #Eurovision, στην πρόβα της παρέλασης των σημαιών
Έξαλλη ολλανδική αντιπροσωπεία στην #Eurovision μετά τον αδιαφανή αποκλεισμό της: «Γ@@@στε την EBU»