Στέλλα Χείλη: Η δημιουργία δεν έχει όρια

 Η Στέλλα Χείλη σπούδασε Graphic Designer, όμως η φαντασία και η όρεξη της για δημιουργία ήταν αυτό που την ώθησε στο να σχεδιάσει και να πλασάρει τα δικά της προϊόντα μέσω κυρίως του διαδικτύου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Στα online shops της μπορεί να βρει κανείς τσάντες, αξεσουάρ, παιδικά μαξιλαράκια και art prints όλα φτιαγμένα μοναδικά από την ίδια.
 
 
 
Τι μπορεί να βρει κανείς στο online κατάστημά σου;
Τα online καταστήματα μου είναι δύο, το ένα είναι το 
printsbystellachili.etsy.com όπου θα βρεις διάφορα art prints και τη καινούρια μου δουλειά που είναι μαξιλαράκια με δικές μου εκτυπώσεις, προς το παρόν παιδικά, και το άλλο είναι το stellachili.etsy.com στο οποίο υπάρχουν οι τσάντες μου και κάποια accessories.
 
Πόσες μέρες χρειάζονται περίπου για να παραλάβει κάποιος τα προϊόντα του εντός Κύπρου και πόσες εκτός;
Εντός Κύπρου μπορεί να τα παραλάβει και την επόμενη μέρα, εκτός αν είναι κάτι που φτιάχνεται με παραγγελία (το οποίο φυσικά θα αναφέρεται καθαρά στην περιγραφή του). Εκτός Κύπρου εξαρτάται από το πού θα πάει. Για Ευρώπη χρειάζεται περίπου πέντε μέρες από τη μέρα που θα σταλεί και για Αμερική περίπου δώδεκα μέρες. 

Εκτός από το online κατάστημα έχεις και κάποιο showroom;
Δεν έχω δικό μου showroom. Κατά καιρούς κάποια από τα art prints μου ή οι τσάντες και τα accessories παρουσιάζονται σε καταστήματα, αλλά όχι μόνιμα. Αυτό τον καιρό είναι μόνο διαδικτυακά.
 
 
Προτιμάς δηλαδή το διαδίκτυο;   Έχεις περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιάσεις και να πουλήσεις;
Το διαδίκτυο δεν έχει όρια και μπορεί η δουλειά σου να προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι άκοπα βέβαια. Όμως μου δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες που δεν θα τις είχα αν η δουλειά μου δεν παρουσιαζόταν διαδικτυακά. Όπως το ότι μου ζητήθηκαν από το DIY SOS του BBC κάποια art prints για να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα, και το ότι έχει παρουσιαστεί δουλειά μου σε περιοδικά του εξωτερικού και σε διάφορα design blogs και διαδικτυακές πλατφόρμες. Επίσης πέρα από τις πωλήσεις των art prints, προκύπτουν και άλλες δουλειές για design, για παράδειγμα κάποιο σχεδιαστικό μου χρησιμοποιήθηκε για δημιουργία μπουκάλας καλιφορνέζικου κρασιού, και κάποιο άλλο μου ζητήθηκε και μπήκε σε βιβλίο που εκδόθηκε στις ΗΠΑ. 
Αυτά και διάφορα άλλα που συμβαίνουν, δεν θα τα είχα αν η δουλειά μου περιοριζόταν στην αγορά της Κύπρου, μάλλον ίσως να ήταν και πολύ δύσκολο να ασχοληθώ με αυτό το συγκεκριμένο θέμα ως graphic designer.
 
Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;
Πηγή έμπνευσης είναι οι ισορροπίες στη ζωή μου, ότι μου δίνει χαρά, η οικογένεια μου που μου δίνει τη διάθεση για δημιουργία και ο καλός καιρός μας με τα ζωντανά χρώματα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου χρώματα και γιατί;
Τα έντονα χρώματα μου αρέσουν πολύ, που μάλλον είναι αποτέλεσμα του μεσογειακού μας dna. Έχω και μια αδυναμία στο πορτοκαλί. 

 

Τι υλικά χρησιμοποιείς κυρίως για τη δουλειά σου;
Αυτό εξαρτάται από το τι δημιουργώ. Στις τσάντες και τα accessories έχω χρησιμοποιήσει πολύ το δέρμα. Τον τελευταίο καιρό, επειδή ασχολήθηκα με τα μαξιλαράκια, χρησιμοποιώ το cotton ύφασμα. Γενικά όμως ψάχνω και δοκιμάζω συνεχώς.
 
Ποιο από τα προϊόντα σου έχει τη μεγαλύτερη ανταπόκριση μέχρι σήμερα;
Τα art prints έχουν πολλή ζήτηση κυρίως στο εξωτερικό και κατά περιόδους είναι κάποια συγκεκριμένα σχέδια που έχουν πουληθεί περισσότερο. Στα διαδικτυακά καταστήματα όταν ένα προϊόν πουλιέται έχει και περισσότερη προβολή, οπόταν ξαναπουλιέται πολύ πιο εύκολα και πάει λέγοντας. Τα μαξιλαράκια μου που κυκλοφόρησαν μόλις πριν τις γιορτές έκαναν πολύ καλή εντύπωση και ευτυχώς πάνε πολύ καλά.
Επίσης στο κατάστημα με τις τσάντες ιδιαίτερη ζήτηση έχει ένα σχέδιο, που γι αυτούς που ξέρουν τη δουλειά μου είναι πλέον χαρακτηριστική και είναι μια τεράστια στρογγυλή δίχρωμη τσάντα, που συνεχώς διευρύνω τις επιλογές στα χρώματα. 
 
Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα προϊόντα;
Αγαπημένα είναι όλα, όπως και να ακούγεται. Τη συγκεκριμένη στιγμή, που φτιάχνω κάτι καινούριο, αυτό είναι και το αγαπημένο μου, αφού πάντα για να δημιουργήσω κάτι πρέπει να έχω ήδη ενθουσιαστεί με τη σκέψη του πρώτα. 
Δεν μπορώ να θέσω και όρια στο τι θα είναι το επόμενο, γι αυτό και έχουν προκύψει και τα δύο καταστήματα. 


Από που προέρχεται το αγοραστικό σου κοινό κυρίως;
Η μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που το ποσοστό είναι πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ακολουθούν η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς και μετά άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχω πουλήσει και σε τόπους που δεν ήξερα ότι υπήρχαν.
 
Η Κύπρος αγοράζει αλλά ακόμα προτιμά να υπάρχει πιο προσωπική διαδικασία που μου αρέσει κιόλας. Μου τηλεφωνούν ή επικοινωνούν μέσω facebook πρώτα. 
 
 
Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα στα δύο online shops:

printsbystellachili.etsy.com 
stellachili.etsy.com
Και να παίρνεται τα νέα από τις σελίδες στο facebook: gotanidea.stellachili και stellachili.design
 
 
Της Πράξιας Αρέστη
 

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»