NULL
14:46 - 07 Δεκεμβρίου 2015
Ο Chef του εστιατορίου Ζυγός, Νικόλας Κωνσταντίνου, μοιράζεται μαζί μας την δική του συνταγή, για να φτιάξουμε σαλάτα με κόκκινο quinoa, πορτοκάλι, παντζάρι και αμύγδαλα, συνοδευόμενη με σάλτσα από γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο, συνοδευμένη με σάλτσα από γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο.
Υλικά για την Σαλάτα
200γρ Άγρια Ρόκα
100γρ Quinoa
1 Πορτοκάλι Μεγάλο
2 Μέτρια Παντζάρια
50γρ Αμύγδαλα Ασπρισμένα
Υλικά για την Σαλάτα
200γρ Άγρια Ρόκα
100γρ Quinoa
1 Πορτοκάλι Μεγάλο
2 Μέτρια Παντζάρια
50γρ Αμύγδαλα Ασπρισμένα
Εκτέλεση
- Ψήστε το quinoa σε ζωμό λαχανικών για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει το σποράκι και να είναι μαλακό
- Αφήστε το να κρυώσει
- Καθαρίστε τα παντζάρια και βάλτε τα σε νερό να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν
- Αφήστε τα να κρυώσουν και κόψτε τα σε λεπτές φέτες
- Καθαρίστε το πορτοκάλι κόψτε το σε μοίρες
- Αναμείξτε όλα τα υλικά και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι
Υλικά για την Σάλτσα
50μλ Γιαούρτι
Λίγο Νερό
30γρ Δυόσμο Φρέσκο, Ψιλοκομμένο
Αλάτι & Πιπέρι
50μλ Γιαούρτι
Λίγο Νερό
30γρ Δυόσμο Φρέσκο, Ψιλοκομμένο
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ανακατέψτε το γιαούρτι με το νερό να ανοίξει μέχρι η πυκνότητα του να γίνει κατάλληλη για σάλτσα
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και το ψιλοκομμένο δυόσμο
- Περιχύστε την σάλτσα πάνω από την σαλάτα