Αδέλφια Τζιαπούρα: Η δύναμη των τριών

Αυτοκόλλητοι, αχώριστοι, αγαπημένοι. Δεμένοι από μικροί, δεν ξεκολλάνε με τίποτα. Ένας για όλους και όλοι για έναν, κάτι σαν τους… τρεις σωματοφύλακες της οικογένειας Τζιαπούρα. Η Δέσποινα, ο Χρύσανθος και η Νάταλη. Τρία αδέλφια με τα ξεχωριστά τους θέλω, τις πεποιθήσεις, τα όνειρα και τα ταλέντα τους. Και είναι να τους χαίρεσαι που συνεχίζουν να είναι πάντα τόσο μαζί, ακόμα και τώρα που έχει ο καθένας τις ευθύνες της δικής του ζωής. Εξάλλου, η οικογενειακή ιστορία είναι φτιαγμένη για τρεις και έτσι συνεχίζει να γράφει ο καθένας το κεφάλαιό του, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Ποιο είναι το μυστικό της άριστης μεταξύ σας σχέσης; 

Νάταλη: Όπως όλα τα αδέλφια έχουμε μεταξύ μας αγάπη, κατανόηση, είμαστε γενικά πολύ δεμένοι. 
Δέσποινα: Όλα ξεκινούν από τους γονείς μας, οι οποίοι μας έμαθαν πως τα αδέλφια πρέπει να είναι αγαπημένα. Με τον Χρύσανθο, άλλωστε, μεγαλώσαμε μαζί, μιας και δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας. Το μυστικό, νομίζω, είναι το γεγονός ότι δεν ανακατεύεται ο ένας στη ζωή του άλλου. Υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας και αγάπη. 
Χρύσανθος: Μάθαμε από μικροί να είμαστε δεμένοι και αγαπημένοι. Δεν μάλωνα ποτέ μαζί τους για πράγματα ασήμαντα και χωρίς λόγο. 

Η σχέση σας ήταν πάντα τόσο καλή ή με τα χρόνια έγινε καλύτερη; Να σας φανταστώ να διαφωνείτε συχνά ως έφηβοι;
Νάταλη: Η σχέση μας ήταν πολύ καλή. Ειδικά με τον Χρύσανθο, πάντα τα πηγαίναμε καλά. Με τη Δέσποινα τα τελευταία χρόνια ήρθαμε ακόμη πιο κοντά από ποτέ. 
Δέσποινα: Πάντα ήταν καλή η σχέση μας. Η Νάταλη αρχικά ήταν το μωρό μας, καθώς είναι η μικρή της οικογένειας. Σιγά - σιγά μεγαλώνοντας έγινε και φίλη μου. Τώρα είμαστε πιο συνδεδεμένες. Δεν είχαμε ποτέ, όμως, κόντρες μεταξύ μας. Διαφωνούμε, τσακωνόμαστε, όλα όμως είναι της στιγμής. Είμαστε τρία άτομα πολύ διαφορετικά, όμως πάντα τα βρίσκουμε στο τέλος. 
Χρύσανθος: Η σχέση μας ήταν πάντα καλή. Αρχικά ξεκινήσαμε εγώ και η Δέσποινα που είμαστε πιο κοντά ηλικιακά, στην πορεία μπήκε στην… παρέα και η Νάταλη. 

Τι ήταν αυτό που σας έφερε πιο κοντά;
Νάταλη: Νομίζω το γεγονός ότι μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Παλαιότερα θα μπορούσαμε να τσακωθούμε τη Δέσποινα, ως γυναίκες που είμαστε, για μικροπράγματα. Για παράδειγμα, δεν με άφηνε να παίρνω τα ρούχα της...

Ο Χρύσανθος ήταν αυτό που λέμε αυστηρός αδελφός, όταν ήσασταν μικρότερες; 
Νάταλη: Ναι και ακόμη είναι μπορώ να σου πω. Ήθελε να ξέρει τα πάντα για μένα, με πρόσεχε πολύ. 
Δέσποινα: Μαζί μου δεν είναι αυστηρός, δεν θα μου επιβληθεί. Όμως ούτε θα μας χαϊδέψει τα αυτιά όταν κάνουμε κάτι λάθος. Είναι και αυστηρός κριτής. Δεν μου θυμώνει όμως. 

Ποιος έχει περισσότερη αδυναμία σε ποιον; 
Νάταλη: Δεν θα έλεγα πως του έχω περισσότερη αδυναμία, όμως όντως η σχέση μου με τον Χρύσανθο ήταν πάντα πιο στενή. Τους αγαπώ, όμως, το ίδιο. 
Δέσποινα: Τους αγαπώ και τους δύο το ίδιο. Με τον Χρύσανθο μεγαλώσαμε μαζί, ήταν πάντα εκεί για εμένα. Η Νάταλη ήταν πάντα η μικρή, είχα πάντα την έγνοια της. Νιώθω την ανάγκη να τους προστατεύω και τους δύο, ίσως ως η πιο μεγάλη. 
Χρύσανθος: Έχω την ίδια αγάπη και στις δύο. Είναι λογικό, όμως, αυτό που γίνεται με τη Νάταλη. Ήταν πάντα το μωρό μας, ακόμη και τώρα στα 28. Νιώθαμε την ανάγκη να τη στηρίζουμε και φαίνεται πως της έχουμε περισσότερη αδυναμία. 

Νάταλη, ως το μικρό της παρέας, θα έλεγες πως σε είχαν στα όπα όπα ή σε ταλαιπωρούσαν;
Νάταλη: Κανένα από τα δύο. Αντίθετα ήμουν και είμαι ακόμα η πιο ατίθαση της οικογένειας και συχνά εγώ τους ταλαιπωρούσα. 
Ποιος είναι ο πιο εύκολος αλλά και ο πιο δύσκολος από τους τρεις; 
Νάταλη: Κανένας. Ο καθένας έχει τις ιδιοτροπίες και τις ιδιορρυθμίες του, όμως οι γονείς μας έμαθαν να μας χειρίζονται. Κανένας από τους τρεις μας δεν είναι εύκολος. 
Δέσποινα: Δεν υπάρχει εύκολος. Είμαστε και οι τρεις πολύ διαφορετικοί. Αν και αυτοί λένε πως εγώ είμαι δύσκολη, εγώ λέω πως είναι αυτοί. Χρειάζεται ο καθένας ειδικό χειρισμό. 
Χρύσανθος: Μπορώ να πω πως η Δέσποινα θέλει ειδικό χειρισμό, είναι λίγο πιο ιδιόρρυθμη. Η Νάταλη γίνεται πιο εύκολη όταν βρεις το κουμπί της. Είναι όμως και οι δύο δύσκολες.     

Τι δεν αντέχετε ο ένας στον άλλο και τι αγαπάτε; 
Νάταλη: Δεν αντέχω όταν η Δέσποινα γίνεται ιδιότροπη ή όταν ο Χρύσανθος συμπεριφέρεται εγωιστικά. Στη Δέσποινα λατρεύω την τρυφερή πλευρά της, ειδικά τώρα που γέννησε και στον Χρύσανθο αγαπώ το γεγονός ότι είναι προστατευτικός και μας έχει μεγάλη έγνοια. 
Δέσποινα: Δεν αντέχω όταν η Νάταλη αντιδρά και δεν δέχεται να ακούσει τη γνώμη των άλλων. Στον Χρύσανθο το γεγονός πως είναι τόσο κλειστός και δεν μπορώ να καταλάβω εύκολα αν τον απασχολεί κάτι ή αν όλα πάνε καλά. Τους αγαπώ, όμως, έτσι όπως είναι. 
Χρύσανθος: Το μόνο που δεν αντέχω είναι όταν χρειαστεί να τους ζητήσω κάτι και δεν το κάνουν. Αγαπώ, όμως, πολύ αυτό που έχουμε και όλοι αναγνωρίζουν, πως είμαστε, δηλαδή, πολύ δεμένοι. 

Ποια σκανδαλιά, φάρσα ή περιστατικό από τα παιδικά σας χρόνια θυμάστε; 
Νάταλη: Κυρίως πειράζουμε τη Δέσποινα, που φοβάται υπερβολικά τα έντομα. Εμένα ξέρουν πως μπορούν να με εκνευρίσουν εύκολα, γι’ αυτό και κάποτε με πειράζουν για να γελάσουν. 
Δέσποινα:  Ναι, μου το κάνουν αυτό με τα έντομα. Όταν ήμασταν παιδιά κάναμε πολλά. Εγώ ήμουν και το πιο πειραχτήρι από όλους, σε αντίθεση με τον Χρύσανθο, που ήταν χαμηλών τόνων και πολύ φρόνιμος. Η Νάταλη, ως μωρό, ήταν ήσυχη. Στην εφηβεία της, όμως, έγινε λίγο αγρίμι. 
Χρύσανθος: Εγώ σκανδαλιές δεν έκανα όπως θα κατάλαβες. Δεν ήταν του χαρακτήρα μου. Η Δέσποινα έκανε διάφορα, εγώ ήμουν πιο χαλαρός. 

Ταλαιπωρήσατε τους γονείς σας μικρά με τις σκανδαλιές;
Νάταλη: Ως μωρό ήμουν πολύ φρόνιμη. Αντίθετα από την Δέσποινα που η μαμά λέει πως έκλεγε συνέχεια και, συνήθως, δεν της άρεσαν τα ρούχα που της φορούσε. 
Δέσποινα: Όντως ήμουν ανήσυχο πνεύμα ως μωρό. Αν και ήμουν καλή μαθήτρια, οι καθηγητές έλεγαν πως όλο μιλούσα στην τάξη, πείραζα τους γύρω μου. Δεν μπορούσα να κάτσω ήσυχη. Ήμουν παντού και πάντοτε. Επίσης, όταν ενοχλούσαν τον Χρύσανθο πήγαινα να καθαρίσω εγώ, με τη Νάταλη το ίδιο. Με ενοχλούσε η αδικία και δεν μπορούσα να σιωπήσω. Έμπαινα ακόμη και σε καβγά. 

Τι είναι αυτό που θαυμάζετε ο ένας στον άλλον; 
Νάταλη: Είναι και οι δύο πολύ ταλαντούχοι. Τους θαυμάζω γι’ αυτό. Ό,τι κι αν κάνουν το κάνουν καλά. 
Δέσποινα: Η Νάταλη, είναι γεγονός, πως πέρασε πολλά στη ζωή της και τη θαυμάζω, γιατί παρόλο που αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις, στέκεται δυνατή και μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Έχασε φίλους που αγαπούσε, άτομα δικά της που ήταν κοντά της. Κι όμως δεν τα βάζει κάτω. Στον Χρύσανθο μου αρέσει το γεγονός ότι είναι πάντα ήρεμος και έχει τον τρόπο να δίνει λύσεις. 
Χρύσανθος:  Στη Νάταλη θαυμάζω το ότι είναι τύπος ευθύς και λέει αυτό που σκέφτεται, ανεξάρτητα με το ποιον έχει απέναντί της, ενώ εγώ είμαι πιο κλειστός. Είναι άνετη και χαλαρή. Στη Δέσποινα θαυμάζω τη σοβαρότητά της. 

Ποιον θα πάρετε πρώτα τηλέφωνο αν σας συμβεί κάτι; 
Νάταλη: Παλιά θα σου έλεγα με τη μια τον Χρύσανθο. Τώρα, όμως, προσπαθώ να ανεξαρτητοποιηθώ και να αναλαμβάνω μόνη τις ευθύνες μου. 
Χρύσανθος: Σίγουρα είναι πιο εύκολο, πλέον, να πάρω τη Νάταλη. Είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρό για να ενοχλήσω και τη Δέσποινα. 

Τι μπορεί να προκαλέσει διαφωνία ακόμη και καβγά;
Νάταλη: Οποιαδήποτε ανοησία μπορείς να φανταστείς. Τίποτα σημαντικό. Μικροδιαφωνίες. 
Δέσποινα: Βλακείες και καθόλου σημαντικά πράγματα. Ίσως ως πιο μεγάλη προσπαθώ να πω στη Νάταλη τι είναι σωστό, τι λάθος και αυτή θυμώνει, όμως μετά τα βρίσκουμε. Γενικά είναι αντιδραστική ως χαρακτήρας. Με τον Χρύσανθο δεν μαλώνουμε εύκολα, είναι πιο κλειστός και ήσυχος ως χαρακτήρας. 
Χρύσανθος: Σπάνια και πολύ δύσκολα τσακώνομαι μαζί τους. Μεταξύ τους τσακώνονται πιο συχνά. Η μόνη μας διαφωνία είναι όταν προσπαθώ να συμβουλεύσω κάτι τη Νάταλη και αυτή να μη θέλει να καταλάβει τι εννοώ. 

Ποιος είναι ο αγαπημένος της μαμάς και ποιος του μπαμπά;
Νάταλη: Η μαμά έχει αδυναμία στον γιο της, τον Χρύσανθο. Η Δέσποινα ως η πρώτη είναι η αγαπημένη του μπαμπά. Εμένα μου έχουν, αλήθεια, και οι τέσσερις, ως η πιο μικρή. 
Δέσποινα: Η μαμά έχει αδυναμία στον γιο της, έναν τον έχει. Δεν μας έκαναν όμως ποτέ να νιώσουμε αδικημένοι. Μας αγαπούν το ίδιο. Δεν ένιωσα ποτέ πως ξεχωρίζουν τον έναν ή τον άλλο.
Χρύσανθος: Φαίνεται ότι εγώ είμαι της μαμάς μου, ο μπαμπάς μου δεν εκφράζεται πολύ, μας έχει και τους τρεις το ίδιο. Πιο πολύ επαφή έχω, λόγω της δουλειάς, με τη μαμά, αφού εργαζόμαστε κάποιες ώρες στον ίδιο χώρο. 

Έτυχε ποτέ να εκνευρίσει πολύ ο ένας τον άλλο και να τον βγάλει έξω από τα ρούχα του; 
Νάταλη: Ο Χρύσανθος εκνευρίστηκε μια φορά μαζί μου και μάλιστα πολύ. Του είχα σπάσει τα νεύρα με κάποια προσωπικά μου ζητήματα, δεν άντεξε και ξέσπασε. Μετά, όμως, κατάλαβε πως μου μίλησε πολύ άσχημα και ήταν ερείπιο. 
Δέσποινα: Ναι πολλές φορές. Περνά όμως. Είναι της στιγμής. Μου έτυχε και με τους δύο. Είναι οι δουλειές και η ζωή μας τέτοια, που βρισκόμαστε καθημερινά. Με την συχνή επαφή, τα έχεις κι αυτά. 
Χρύσανθος: Η Νάταλη με είχε εκνευρίσει πολύ πριν από, σχεδόν, δέκα χρόνια. Το θυμάμαι αυτό το περιστατικό. Μου έλεγε ψέματα επανειλημμένως για κάτι που γνώριζα. Τόσο πολύ επέμενε που δεν άντεξα και ξέσπασα. 

Για ποιο λόγο μπορεί να γκρινιάζει ο ένας στον άλλον περισσότερο και πιο συχνά; 
Νάταλη: Σίγουρα όχι για κάτι σοβαρό. Για παράδειγμα, με τη Δέσποινα μπορεί να γκρινιάξω επειδή θέλει να φύγει από κάπου που μόλις πήγαμε. Με τον Χρύσανθο γιατί όλο θέλει να βγαίνουμε έξω, ενώ εγώ όχι. 
Δέσποινα: Εγώ όλο γκρινιάζω στον Χρύσανθο και του λέω πως πρέπει επιτέλους να παντρευτεί, να κάνει οικογένεια, να προχωρήσει με τη ζωή του. Στη Νάταλη λέω να βγάλει τον… γκάνγκστερ από μέσα της, να μη είναι τόσο αυταρχική και αντιδραστική. 
Χρύσανθος: Κάνουμε παράπονα ο ένας για τον άλλο. «Μου είπε έτσι», «μου έκανε εκείνο». Αυτός ο κύκλος γίνεται. 

Ποιες αξίες σας έχουν δώσει οι γονείς σας, τις οποίες θα μεταφέρετε στα δικά σας παιδιά; 
Νάταλη: Θα προσπαθήσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι δικοί μου. Ελπίζω να τα καταφέρω, επειδή σε μας έδωσαν πολλά. Πολλή αγάπη και φροντίδα, αρχές και πολύτιμες συμβουλές. 
Δέσποινα: Οι αξίες που μας έχουν δώσει είναι πολλές. Μερικές από αυτές είναι να βοηθάμε τους γύρω μας, να είμαστε ειλικρινείς, γενναιόδωροι και να σεβόμαστε τους ανθρώπους. 
Χρύσανθος:  Να είμαστε σοβαροί, να μην παρασυρόμαστε και να προσέχουμε με ποιους κάνουμε παρέα. Να είμαστε προσεκτικοί στη δουλειά μας και προσγειωμένοι, να την εκτιμούμε και να μην την παίρνουμε ως δεδομένο.  

Ποια συμβουλή τους κρατάτε πάντα σαν θησαυρό; 
Νάταλη: Μα ποια να κρατήσω και ποια όχι! Η μαμά μου από τη στιγμή που ξυπνά όλο συμβουλές δίνει. 
Δέσποινα: Από συμβουλές άλλο τίποτα. Να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, να ζητάμε συγνώμη, να μην τα βάζουμε κάτω και να μην περιφρονούμε κανένα.
Χρύσανθος: Να είμαστε πάντα τίμιοι και ειλικρινείς.  

Η οικογένειά σας είναι συνδεδεμένη για δεκαετίες με τον χώρο του κοσμήματος. Τι σημαίνει για εσάς κόσμημα; 
Νάταλη: Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα το κόσμημα. Σημαίνει γενέθλια, γιορτές, δώρα από τους γονείς μου. Μεγάλωσα μέσα στα κοσμήματα, σημαίνουν πολλά για μένα. 
Δέσποινα: Τα κοσμήματα στη ζωή μου δεν είναι απλώς αξεσουάρ. Εκτός από τη χρηματική αξία που έχουν, είναι πολύτιμα και από συναισθηματικής πλευράς. Αγαπώ τα κοσμήματα, μου αρέσει η όλη διαδικασία για να φτιαχτεί ένα νέο κομμάτι, οι συζήσεις και οι διαφωνίες στο εργαστήριο μέχρι να δημιουργηθεί και φυσικά η χαρά και η ικανοποίηση όταν το έχουμε μπροστά μας και είναι ακόμη πιο όμορφο απ’ ό,τι το είχαμε φανταστεί. 
Χρύσανθος: Για μένα το κόσμημα σημαίνει πολλά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σ’ αυτή τη δουλειά. Σχολνούσαμε από το σχολείο και πηγαίναμε στο κατάστημα, μεγαλώνοντας δουλεύαμε εκεί, βοηθούσαμε τις γιορτές. Είμαστε ένα με το κόσμημα. Δεν είναι απλώς η δουλειά μου, είναι κάτι που αγαπώ και με βοηθά να εκφράζομαι, μέσα από τα κομμάτια που σχεδιάζω. 

Ποιο κόσμημα θεωρείτε ως το πιο ξεχωριστό από όσα έχετε στη συλλογή σας; 
Νάταλη: Αυτό που φορώ κάθε μέρα είναι τα βραχιόλια μου, τα μονόπετρα σκουλαρίκια που μου έκανε ο μπαμπάς δώρο και τον σταυρό που ήταν του αδελφού μου και γράφει πίσω το όνομά του. 
Δέσποινα: Το βραχιόλι που δεν έχει βγει από το χέρι μου τα τελευταία έξι χρόνια - είναι αυτό που μου χάρισαν τα πεθερικά μου - καθώς και η βέρα μου. Εκτός από τη μεγάλη αξία που έχουν ως υλικά είναι ακόμη πιο μεγάλη η συναισθηματική τους αξία. Έχω κι άλλα κοσμήματα, που μου έκανε δώρο ο αγαπημένος μου μπαμπάς. Είναι χειροποίητα, από τα χέρια του, και δεν μπορώ να ξεχωρίσω το αγαπημένο του. 
Χρύσανθος:  Δεν έχω δικά μου κοσμήματα πια. Μερικά που είχα τα πήρε η Νάταλη. 

Δέσποινα και Χρύσανθε, εσείς που είστε επαγγελματίες στον χώρο του κοσμήματος, τι δώρα προτείνετε για τις γιορτές που έρχονται;
Δέσποινα: Προτείνω από σκουλαρίκια μέχρι ένα φυλακτό, ένα βραχιόλι ή ένα γούρι. Η αξία των κοσμημάτων είναι για πάντα. Ό,τι καλύτερο για δώρο Χριστουγέννων. 
Χρύσανθος: Για τις γιορτινές μέρες ιδανική επιλογή είναι ένα κλασικό και διαχρονικό κομμάτι. Για το κόσμημα θα επενδύσεις λεφτά, άρα θα πάρεις κάτι που μένει για πάντα και δεν είναι απλώς στη μόδα. 

Δέσποινα, πώς προέκυψε η δική σου επιχείρηση;
Δέσποινα: Ήξερα πως θα καταλήξω να ασχολούμαι με το κόσμημα μιας και μέσα σ’ αυτό γεννήθηκα. Οι σπουδές μου ήταν άλλες, βρέθηκα στη συνέχεια στην τράπεζα, όμως αργότερα, όταν ένιωσα πως ήμουν έτοιμη, έφτιαξα τη δική μου επιχείρηση. Υπάρχει η σχέση με το άλλο μας κατάστημα μιας και μοιραζόμαστε το ίδιο εργαστήριο. Στο Despoina Tziapoura έχουμε κοσμήματα που απευθύνονται σε πιο νεαρούς σε ηλικία, υπάρχει χρυσός αλλά και ασήμι, κομμάτια σε πιο προσιτές τιμές. 

Χρύσανθε, είναι βαρύ φορτίο και μεγάλη ευθύνη η συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης; 
Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και ένα πολύ σημαντικό έργο. Οι γονείς μου ξεκίνησαν την επιχείρηση από το μηδέν, χωρίς καμία βοήθεια και με πολλές δυσκολίες. Κατάφεραν να πετύχουν, έβαλαν ψηλά τον πήχη και θέλω να τον κρατήσω εκεί και να τον πάρω ακόμη πιο ψηλά.   

Ο κάθε ένας από εσάς έχει τη δική του επιχείρηση. Πόσο δύσκολος είναι ο κόσμος του επιχειρείν και τι σας έχει μάθει;
Δέσποινα: Χρόνο με τον χρόνο γίνεται πιο δύσκολος, επειδή ο κόσμος έγινε πιο απαιτητικός, ψάχνεται, ταξιδεύει πολύ. Πρέπει κι εμείς να συμπληρώνουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα και να ανανεώνουμε τη συλλογή μας. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην τιμή και στο προϊόν. Ψαχνόμαστε, προτείνουμε νέες ιδέες. Θέλει πολλή δουλειά για να επιβιώσεις, να είσαι εσύ προσωπικά στο κατάστημα, χωρίς ωράρια. 
Χρύσανθος: Εμένα ο κόσμος των επιχειρήσεων με έμαθε να είμαι κοινωνικός αλλά και πολύ σοβαρός, σωστός και σταθερός. 

Δέσποινα, με όλα αυτά που μου λες, πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις δουλειά και οικογένεια; 
Το μωρό μου πάει από μικρό στο νηπιαγωγείο, κάποτε είναι μαζί μου στο κατάστημα και έχω δίπλα μου την πεθερά μου, που έχει μεγάλη υπομονή και το φροντίζει. Αν είχα άλλη πεθερά, θα δυσκολευόμουν πολύ. Αυτό που άλλαξε είναι πως περιόρισα εγώ τα δικά μου θέλω, τις εξόδους μου. Είμαι στο κατάστημα και μετά στο παιδί μου. 

Πόσο σε άλλαξε η μητρότητα; 
Πολύ σαν άνθρωπο. Έχω αποκτήσει υπομονή, έγινα πιο ήρεμη από πριν, άλλαξαν οι προτεραιότητές μου. Η μητρότητα σου διδάσκει την αγάπη χωρίς όρια και όρους. Η καριέρα, τα χρήματα, η πολυτέλεια δείχνουν και είναι ασήμαντα μπροστά στο μωρό μου. Χαίρομαι τόσο πολύ που ο Θεός με αξίωσε με αυτό το θείο δώρο. Τον ευχαριστώ κάθε μέρα. 

Είναι στα πλάνα σου ένα ακόμη παιδί; 
Θέλω ένα δεύτερο παιδί, όμως δεν ξέρω πότε θα έρθει. Προς το παρόν θέλω να χαρώ το μωρό μου πρώτα, να υπάρξει το δέσιμο, να του χαρίσω τις στιγμές που πρέπει και μετά να έρθει το αδελφάκι του. Θέλω, όμως, ένα ακόμη μωράκι. 

Πότε σε έκανε τελευταία φορά το παιδί σου να γελάσεις; 
Καθημερινά. Μόνο που τον βλέπω χαμογελώ. Ειδικά τώρα που έγινε 19 μηνών και άρχισε να λέει τις πρώτες του λεξούλες με έναν μοναδικό τρόπο. Μόνο που τον ακούς γελάς. 

 

Νάταλη, πρόσφατα άνοιξες το δικό σου κατάστημα, το Nat’s Spa Center. Πώς προέκυψε η ιδέα; 
Νάταλη: Αν και οι δικοί μου είχαν προτείνει να μείνω με τον Χρύσανθο στο κατάστημα, εγώ προτίμησα να κάνω κάτι δικό μου. Άλλωστε σπούδασα αισθητική και είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει πολύ. Θέλω, επίσης, να είμαι ανεξάρτητη, να έχω τον δικό μου χώρο. 

Τι υπηρεσίες θα συναντήσουμε στον χώρο σου και τι προϊόντα μπορούμε να προμηθευτούμε; 
Νάταλη: Προτείνουμε υπηρεσίες, όπως, solarium, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας από την Ιταλία, καθώς επίσης και μασάζ. Στα ράφια του καταστήματος βρίσκονται επώνυμα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος. 

Ποιο κρυφό ταλέντο έχετε που δεν γνωρίζουμε; 
Νάταλη: Τραγουδώ καλά και έκανα για χρόνια μαθήματα φωνητικής. Στο σχολείο τραγουδούσα σόλο στις γιορτές και πιο μετά ασχολήθηκα με την όπερα για χρόνια. Λατρεύω, επίσης, τη γυμναστική. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνω βάρη με personal trainer, όπως και δύο φορές boxing και pole dancing. Μόνο την Κυριακή ξεκουράζομαι. Προσπαθώ να τρώω και σωστά, όμως αν και δεν επιλέγω γλυκά, δεν λέω όχι στο fast food. 
Δέσποινα: Μαγειρεύω, όταν βρω ώρα, για τον άντρα και το μωρό μου. 
Χρύσανθος: Ίσως πολύς κόσμος να μη γνωρίζει πως σχεδιάζω τα κοσμήματα, περνώντας πολλές ώρες στο εργαστήρι. 

Έχετε βγάλει χαΐδευτικά ονόματα ο ένας για τον άλλο, έστω και γι’ αστείο; 
Νάταλη: Μόνο ο Χρύσανθος έχει χαϊδευτικό. Τον λέμε Λούη, από το τραγούδι Brother Loui. 

Είστε στιλάτη οικογένεια. Ενημερώνεστε για τις τάσεις της μόδας ή προτιμάτε να εμπιστεύεστε απλώς το γούστο σας; 
Νάταλη: Δεν ακολουθώ πιστά τις τάσεις και σίγουρα δεν θα φορέσω κάτι που δεν μου ταιριάζει. Γενικά είμαι περισσότερο αθλητικός τύπος. 
Δέσποινα: Σ’ ευχαριστώ που μας βρίσκεις στιλάτους! Προσωπικά δεν το επιδιώκω και δεν ακολουθώ πιστά τη μόδα. Κάθε σεζόν θα βρω κάτι που θα μου αρέσει και θα το υιοθετήσω. Έχω, όμως, το δικό μου στυλ. 
Χρύσανθος: Ούτε εγώ ακολουθώ πιστά τα trends. Ενημερώνομαι, όμως, και βρίσκω αυτά που μου αρέσουν. Ακολουθώ κάποιες γραμμές, που ταιριάζουν με το δικό μου στυλ. 

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που έχετε κάνει ποτέ ο ένας στον άλλο; 
Νάταλη: Συνήθως τα δώρα μας τα κάνουν οι γονείς μας κι εμείς απλώς βάζουμε ένα ποσό. Εγώ είμαι το… μωρό της οικογένειας και δεν δέχονται δώρα από μένα, μου κάνουν αυτοί. 
Δέσποινα: Μου αρέσει να κάνω δώρα και κάνω πολλά. Δεν βρίσκω κάποιο συγκεκριμένο που ξεχωρίζω. 
Χρύσανθος: Μικρά και διάφορα δώρα μου έρχονται στο μυαλό. Η Νάταλη έχει να θυμάται τα περισσότερα απ’ όλους μας. 

Τι λατρεύετε να κάνετε μαζί; 
Νάταλη: Τα πάντα. Να πίνουμε καφεδάκι, να πηγαίνουμε για φαγητό, για γυμναστική, να βγαίνουμε έξω. Λίγα πράγματα δεν κάνουμε μαζί. 
Δέσποινα: Πάμε πολύ συχνά διακοπές μαζί, ασφαλώς και για φαγητό. Περνάμε πολύ ωραία. 
Χρύσανθος: Μου αρέσει να κάνουμε μαζί διάφορα πράγματα. Διακοπές, εξόδους, φαγητό. 

Ποια παιδική ανάμνηση θα μείνει χαραγμένη στον νου σας; 
Νάταλη: Είμαστε τόσο δεμένοι που όλες οι αναμνήσεις μου είναι συνδεδεμένες μαζί τους. Δεν ξεχωρίζω κάποια από αυτές. Όλες είναι ξεχωριστές.  
Χρύσανθος: Είναι πολλές οι παιδικές αναμνήσεις, ειδικά με τη Δέσποινα, αλλά και με τα ξαδέλφια μας, με τα οποία μεγαλώσαμε μαζί. Θυμάμαι, επίσης, όταν ήμασταν πολύ μικροί και μας άφησαν τη Νάταλη να την προσέχουμε. Η Δέσποινα μου την πέταξε μέσα στην πισίνα κι εγώ δεν κατάφερα να την πιάσω. Κοντέψαμε να πνιγούμε και οι δύο. 

Οι καλύτερες γιορτινές μέρες που περάσατε μαζί πότε ήταν και γιατί; 
Νάταλη: Όλες τις γιορτές τις περνάμε μαζί. Προσωπικά μου αρέσουν οι μέρες των Χριστουγένων. Οι Πρωτοχρονιές είναι οι πιο ωραίες κι από τότε που θυμάμαι κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι για συγγενείς και φίλους. 
Δέσποινα: Ήταν και είναι πάρα πολλές. Οικογενειακές διακοπές, εκδρομές σε χωριά της Κύπρου, Πάσχα σε νησί, Χριστούγεννα μαζί. 
Χρύσανθος: Μια - δύο φορές που είχαμε πάει εκτός Κύπρου οικογενειακώς, αν και συνήθως, λόγω του καταστήματος, μέναμε εντός. Τότε είχαμε καταφέρει να πάμε σε νησί. 

Οι καλύτερες διακοπές που κάνατε; 
Νάταλη: Σχεδόν πάντα πάμε οικογενειακώς στην Ιταλία, ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε πάει όλοι μαζί στη Μύκονο και περάσαμε φανταστικά. 
Νάταλη, τώρα που έγινες θεία δεν θες να γίνεις και μαμά; 
Θέλω να κάνω παιδιά, φυσικά θέλω να φτιάξω τη δική μου οικογένεια, αλλά όχι τώρα, στο μέλλον. Προς το παρόν κάνω babysitting όποτε χρειαστεί. 

Ποια ευχή θα κάνατε ή ποια συμβουλή θα δίνατε ο ένας στον άλλον; 
Νάταλη: Να κάνουν πάντα αυτό που αγαπούν, να είναι ευτυχισμένοι και να ξέρουν ότι τους αγαπώ πολύ.  
Δέσποινα: Να έχουν πάντα την υγεία τους, να είναι γεροί, δυνατοί, να μην τα βάζουν ποτέ κάτω. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στα επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική τους ζωή. Θα ήθελα πολύ να τους δω σύντομα παντρεμένους με μωρά, να έχει και το δικό μου μωρό ξαδελφάκια. 
Χρύσανθος: Να παραμείνουμε τόσο αγαπημένοι και δεμένοι όπως είμαστε. Να είναι πάντα ευτυχισμένες και επιτυχημένες. Ειδικά στη Νάταλη εύχομαι να τα πάει πολύ καλά με το νέο της εγχείρημα. Όσον αφορά στις ευχές της Δέσποινας, το πολύ να με δει όχι με μωρά αλλά με ένα μωρό. Άσε, όμως, να βρεθεί πρώτα η κατάλληλη. 
 
 

Δειτε Επισης

Παντελής Τουτουντζής για τον γάμο του: «Όλη μέρα έσβηνα κατάρες… Να ψοφήσετε! Ντροπή της κοινωνίας!»
Δημήτρης Λάλος για Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Έχουμε μία πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά και όχι μόνο»
Η πρώτη on camera δημόσια εμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την επιστροφή στα social media
O Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας Νίκα: «Δεν με αγχώνει κάτι»
Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δύσκολα τα πράγματα. Δεν μιλά, δεν αντιδρά. Έχει πρόβλημα στην όραση»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Είναι οριστικός ο χωρισμός μας. Θα ήθελα να τη δω με οικογένεια. Εγώ έχω παιδιά»
Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Ντίνο Καρύδη: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από πορεία με δακρυγόνα»
Μαρία Κορινθίου: «Δεν έχω ανακοινώσει χωρισμό! Ποιος έχει & τι έχει ανακοινώσει; Πότε βγήκε ανακοίνωση;»
Ξανά μαζί JLo & Ben Affleck, μετά την κατάθεση του διαζυγίου – Η κοινή βόλτα με τα παιδιά τους & τα δάκρυα της
Η τρυφερή φιλία της Άριελ Κωνσταντινίδη με τον σκηνοθέτη Κώστα Κιμούλη, αδερφό του Γιώργου Κιμούλη