Φακοί επαφής και το μακιγιάζ των γιορτών

Tα γυαλιά οράσεως αναμφισβήτητα  χαρίζουν στιλ, αλλά όταν μιλάμε για μακιγιάζ οι φακοί επαφής είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για ένα υπέροχο καθαρό και εντυπωσιακό βλέμμα. Ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, που οι ευκαιρίες για βραδινές εξόδους πολλαπλασιάζονται, κλέψε τη παράσταση και γίνε η βασίλισσα του ρεβεγιόν μέσα από ένα glamorous μακιγιάζ αλλά με τα κατάλληλα προϊόντα.

 


Προετοιμασία

Με καθαρά και καλά σκουπισμένα χέρια, φόρεσε τους φακούς επαφής, όπως κάθε φορά, πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. Επίσης, εκτός από τα χέρια σου, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην καθαριότητα των εργαλείων και των προϊόντων που χρησιμοποιείς, για να αποφύγεις ερεθισμούς και μολύνσεις. Επίλεξε καλής ποιότητας βουρτσάκια και πινέλα, τα οποία θα πρέπει να καθαρίζεις συχνά, ιδανικότερα μετά από κάθε χρήση. Γενικότερα, μην μοιράζεσαι με κανέναν καλλυντικά αλλά και εργαλεία εφαρμογής του μακιγιάζ, καθώς μπορεί να μεταδώσεις ή να σου μεταδώσουν μία μόλυνση των ματιών.

Να θυμάσαι επίσης, να κλείνεις καλά τις συσκευασίες των καλλυντικών σου, ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, όπως και επίσης να τα αντικαθιστάς τακτικά.

Μακιγιάζ

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών, αλλά και γενικότερα του προσώπου, καθώς δεν είναι όλα κατάλληλα σε συνάρτηση με την χρήση φακών επαφής. Τα λιπαρά προϊόντα, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε μορφή σκόνης, θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορεί εύκολα να κυλήσουν ή οι κόκκοι τους να πεταχτούν προς τα μάτια σου και να έρθουν σε επαφή με τους φακούς σου. Επίλεξε υποαλλεργικά και oil free προϊόντα.

Διάλεξε σκιές με κρεμώδη υφή ή σε στικ.

Απόφυγε γενικότερα το εσωτερικό περίγραμμα ματιών με μολύβι, προτίμησε το υγρό eyeliner, ή διάλεξε μολύβια με gel υφή που είναι περισσότερο ασφαλή.

Μεγάλη προσοχή και στη μάσκαρα που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς και στον τρόπο εφαρμογής της - όπως και το eyeliner, θα πρέπει να μην εφαρμόζονται από τη βάση των βλεφαρίδων σου. Απόφυγε τις μάσκαρες με ίνες που μακραίνουν τις βλεφαρίδες αλλά και όσες έχουν πολύ πλούσιες υφές, γιατί όταν στεγνώνουν θα δημιουργήσουν τρίμματα, τα οποία μπορεί να μεταφερθούν και στα μάτια σου. Μπορείς να φορέσεις άνετα concealer, χρυσές ή μπρονζέ σκιές, που θα σου χαρίσουν ένα εντυπωσιακό γιορτινό βλέμμα, αλλά απόφυγε το glitter γιατί διασκορπίζεται και μπορεί να κολλήσει στους φακούς σου καθώς και τις ψεύτικες βλεφαρίδες, γιατί η κόλα με την οποία σταθεροποιούνται μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου.

Ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ των ματιών, είναι επίσης μια διαδικασία που επιβάλλεται να γίνεται με προσοχή, ειδικά όταν φοράς φακούς επαφής.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να βγάλεις αυτή τη φορά τους φακούς.

Για τα προϊόντα ντεμακιγιάζ των ματιών ισχύει ό,τι και για τα προϊόντα του μακιγιάζ. Θα πρέπει να είναι υποαλλεργικά, oil free και οφθαλμολογικά ελεγμένα, καθώς επίσης και ένα καλής ποιότητας pad.  

 

Δειτε Επισης

Ποζάρει στις Σεϋχέλλες και ρωτά τους followers πού θα πάνε το Πάσχα η Τούνη-Στο εξωτικό Αγρίνο, την τρολάρουν
Βίκυ Κάβουρα: Κάνει pilates λίγο καιρό πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί
Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της
Αποχώρησε από το Survivor ο Θοδωρής Τουρκογεώργος-Ποιον βλέπει για νικητή
Η ξεκαρδιστική στιγμή που ο Κάρολος «κλέβει» την θέση της Καμίλα στο αυτοκίνητο και η αντίδρασή της
«Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω»-Τι λέει ο Θοδωρής στο Survivor
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί και ψάχνω λύση στο εξωτερικό
Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»