Κρίστο Αβραάμ: Αll time classic

Ο σχεδιαστής ανδρικής μόδας Kristo Avraam, αφού εργάστηκε σε διάφορους γνωστούς οίκους μόδας στο Βέλγιο, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και να δημιουργήσει το δικό του menswear label.
Η ιδέα να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας είχε ξεκινήσει από τότε που ήταν φοιτητής. Τότε στη Λευκωσία υπήρχαν ελάχιστες επιλογές μαγαζιών αποκλειστικά με είδη ανδρικής ένδυσης, έτσι ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα που εξέφραζαν τον ίδιο και οι φίλοι του βλέποντας τις δημιουργίες του, τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά.


Είναι εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο και όταν η οικονομική κρίση χτύπησε την Κύπρο δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Αυτό που έκανε ήταν να αλλάξει στρατηγική και να προσαρμοστεί με τα καινούργια δεδομένα που παρουσιάστηκαν. Όπως ο ίδιος συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε αλλά ο κυριότερος λόγος είναι η ποιότητα της δουλειάς που προσφέρω και το ότι προτεραιότητα μου είναι πώς να εξυπηρετήσω τον πελάτη μου και όχι πώς να του πάρω τα λεφτά του».

 

 

Το brand του απευθύνεται αποκλειστικά στο αντρικό κοινό, όπου επικεντρώνεται στο κατά παραγγελία κουστούμι και κατά καιρούς όταν βρίσκει χρόνο κάνει pret a porter συλλογές.
Ένα καλοραμμένο tailor made κουστούμι είναι για τον ίδιο η επιτομή του στυλ γιατί είναι all time classic.
Σε ότι αφορά τους Κύπριους και τις ενδυματολογικές τους επιλογές, θεωρεί ότι η πλειοψηφία έχει στυλ και άποψη, όμως θεωρεί λάθος το γεγονός ότι κάποιοι ακολουθούν πιστά κάποιες τάσεις χωρίς αυτές να εκφράζουν ή να αντιπροσωπεύουν τους ίδιους.


Σε αυτό θεωρεί ότι φταίνε και οι πωλητές καταστημάτων που  δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά του πελάτη και όχι η σωστή εξυπηρέτησή του. Όπως μας είπε: «Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Φέτος για παράδειγμα φορέθηκε πολύ το μπλε κουστούμι. Μου έτυχε να «χάσω»  πελάτη  γιατί κατ’ εμένα αυτό που ήθελε δεν ταίριαζε με το σωματότυπό του και ήμουν ειλικρινής μαζί του».
Από τους celebrity θα ήθελε κάποια στιγμή να ντύσει τον Jay Z. γιατί του αρέσει η μουσική του αλλά και το στυλ του. Ενώ οι σχεδιαστές μόδας που συνήθως παρακολουθεί και θαυμάζει είναι Thom Brown και Stephan Rolland. Πέρσι το καλοκαίρι παρευρέθηκε στο fashion show της αποφοίτησης των φοιτητών της La Cambre στις Βρυξέλλες και όπως μας είπε ήταν το πιο εντυπωσιακό που έχει το τελευταίο διάστημα.
Όταν τον ρωτήσαμε για τις φετινές τάσεις τη μόδας, μας απάντησε: «Δεν πιστεύω ούτε και συμμερίζομαι τις τάσεις της μόδας. Απλά ο κάθε σχεδιαστής κάνει τις δικές του προτάσεις βάσει του δικού του στυλ και του δικού του target market».


Αντίθετα με άλλους, δεν θεωρεί το γαμπριάτικο κοστούμι το πιο δυνατό χαρτί εσόδων για τους σχεδιαστές γιατί υπάρχουν και μήνες του χρόνου που δεν γίνονται γάμοι. Αντιθέτως, ο πιστεύει ότι η ποιοτική δουλειά και ο επαγγελματισμός του σχεδιαστή απέναντι στις ανάγκες του πελάτη είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για την επαγγελματική καταξίωση.
Κύριος στόχος του ήταν πάντα να καθιερωθεί το brand του στην κυπριακή αγορά. Πέραν από αυτό, μέσα στους άμεσους στόχους του είναι να μετακομίσει σε ένα καινούργιο χώρο όπου θα ανοίξει ένα ολοκληρωμένο menswear conceptual store.
 

Πράξια Αρέστη

Φωτογραφία: Ανδρέας Λουκαΐδης

 

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»