Ανδρέας Καβάζης: Το φαγητό είναι τέχνη

Τον γνωρίσαμε μέσα από το τηλεπαιχνίδι Master Chef και τον απολαμβάνουμε μέσα από την οθόνη του Plus TV και την εκπομπή μαγειρικής του, Mr. Cook.
Η μαγειρική ήταν κάτι που τον ενδιέφερε από πάντα. Από μικρός έμπαινε στην κουζίνα, ψαχνόταν και βοηθούσε τη μητέρα και τη γιαγιά του. Έτσι, αφού αποφοίτησε από το Ξενοδοχειακό Τμήμα της Τεχνικής Σχολής, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο ΑΞΙΚ, εκεί όπου σήμερα είναι συνάδελφος με τους πρώην καθηγητές του.

Μετά από δύο χρόνια ήρθε στη ζωή του το Master Chef, από μία διαφήμιση που είδε στην οντισιόν. Αν και ήταν καχύποπτος, τελικά το δοκίμασε και πέρασε στο παιχνίδι. Επιλέγηκε ανάμεσα σε 4.000 στους 500, πήγε Αθήνα, έκανε ακόμη μία οντισιόν και πέρασε στην 50άδα. Μετά από την 50άδα πέρασε στην 25άδα κι εκεί ξεκίνησε το παιχνίδι κανονικά.
Στην ερώτησή μας πώς πήρε αυτό το ρίσκο, μας απάντησε: «Ήταν ρίσκο γιατί άφηνα μια σοβαρή δουλειά πίσω μου, με σκοπό να κάνω κάτι που αγαπώ, να εξελιχθώ. Χάρηκα πάρα πολύ που το έζησα. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Και τελικά νομίζω με βοήθησε πάρα πολύ στο μετέπειτα».


Μετά το Master Chef, που διακόπηκε κάπως ξαφνικά, ήρθαν και οι προτάσεις για την τηλεόραση. Αρχικά, μαγείρευε στην εκπομπή του Mega με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους και μετά προέκυψε το Dansing. Φέτος θα συνεχίσει στο Plus TV με την εντελώς ανανεωμένη εκπομπή του, Mr. Cook.Παράλληλα με την τηλεόραση δημιούργησε και το Sweet Art, χάρη στην αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική. Το Sweet Art είναι κατ’ εξοχήν για 3D τούρτες, γάμους, βαφτίσεις, κεραστικά, candy table, διακόσμηση χώρου κλπ. Παράλληλα παραδίδονται μαθήματα ζαχαροπλαστικής στο εργαστήρι που έχει ο χώρος.

 

 

Όσον αφορά τη διδασκαλία του στο ΑΞΙΚ, μας είπε: «Στα 28 μου ανοίχτηκε και αυτή η πόρτα και είναι κάτι πολύ ωραίο. Το συναίσθημα να εργάζεσαι με ανθρώπους που σε έχουν διδάξει είναι πολύ όμορφο. Οι καθηγητές μου είναι πλέον συνάδελφοί μου. Οι φοιτητές έρχονται και με ρωτούν πράγματα και βλέπουν την τηλεόραση ως κάτι “ουάου” και τους εξηγώ ότι είναι απλά μία ακόμη δουλειά, στην οποία μάλιστα εκτίθεσαι».
Οι συμβουλές που δίνει στους φοιτητές του είναι να αγαπούν αυτό που κάνουν για να μπορούν να το εξελίξουν. «Αν δεν το αγαπάς, καλύτερα να κάνεις κάτι άλλο για να μη χάνεις τον χρόνο σου. Και πρέπει να το δουλεύεις και να το εξελίσσεις συνέχεια. Κάθε μέρα μαθαίνεις καινούργια πράγματα».
 

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα
Γιάννης Ζουγανέλης για τη φωτιά στο σπίτι του: «Είμαι συνειδητοποιημένος. Oι μνήμες δεν καίγονται. Το αιτιλόγησα»