Christmas tree tales

Της Δήμητρας Γεωργίου 
Φωτογραφίες Jo Michaelides, Emma Charalambous 
Styling Σοφία Χαραλάμπους 
Μαλλιά Δώρος Παναγίδης απο KEVIN.MURPHY, Έλενα από Glamour Hair Salon
Make up Βασιλική Αλεξόγλου (Florentia make up artist workshop)

 

Φως, χρώματα, φαντασία και λίγη παραπάνω αστερόσκονη για να φωτίσει και φέτος το παραμύθι: Στο σαλόνι όπου να ‘ναι η γιορτή αρχίζει. Ένας - ένας να μαζευόμαστε, φέρτε μπάλες, λαμπιόνια, κορδέλες, μην ξεχάσετε τη μουσική. Είναι εκπληκτικό το πώς όλα και όλοι οι καλοί μπερδεύονται και στο τέλος χωράνε αρμονικά στους στίχους, στα παραμύθια και στα σαλόνια των Χριστουγέννων. Είναι κι αυτό ένα μέρος της μαγείας που ξεκινά και καταλήγει στο δέντρο, που κι από μόνο του μπορεί μια χαρά να φέρει τα Χριστούγεννα, όπως όμορφα αν και πρόωρα τα ζήσαμε στα σπίτια επώνυμων Κυπρίων. Στολίσαμε μαζί τους το δέντρο, ή έστω βάλαμε κι εμείς το στολιδάκι μας, θυμήθηκαν γιορτινές ιστορίες και έκαναν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά…


Έλενα Βασιλειάδη 

Office Manager σε δικηγορικό γραφείο 
Πώς θα περάσετε φέτος τις γιορτινές μέρες; 
Οι γιορτές είναι πάντα ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αφιερωμένες στο σπίτι και την οικογένεια. Με αυτά στο μυαλό μένουμε εντός Κύπρου, χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, γονείς και καλούς φίλους. 
Ποια Χριστούγεννα και ποια Πρωτοχρονιά δεν θα ξεχάσετε ποτέ και τι περιλαμβάνουν οι ιδανικές γιορτές για σας; 
Όσο μεγαλώνω αναπολώ όλο και πιο πολύ τα Χριστούγεννα και τις Πρωτοχρονιές όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και μπορούσες εύκολα να τα μαγέψεις με τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα του. Ένα πιάτο αφημένο τα περίμενε το πρωί με τα δώρα τους κάτω από το δέντρο, δείχνοντας ότι ο Άγιος πέρασε, έφαγε, έφερε δώρα, όμως λόγω φόρτου εργασίας έφυγε βιαστικός. Ακόμα βλέπω μπροστά μου τα βλέμματά τους όταν ξυπνούσαν το πρωί. Το ιδανικό τα Χριστούγεννα είναι να έχουμε μέσα μας  γαλήνη, ισορροπία και αγάπη για τον διπλανό μας.
Ποιος στολίζει, συνήθως, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας και πότε; 
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αποκλειστική ενασχόληση της αδελφής μου, η όποια με μεγάλη επιμέλεια φροντίζει να είναι πάντα στην ώρα του και κοντά στην προσωπική μου ιδιοσυγκρασία και γούστο. Φέτος το φτιάξαμε λίγο νωρίς ένεκα άλλων υποχρεώσεων και το απολαμβάνω ιδιαίτερα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας στολίδι; 
Μια μεγάλη συλλογή από πορσελάνινα σπίτια Villeroy & Boch αποτελεί πάντα την αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη γωνιά με στολίδια, η οποία ανάβει σαν μια γειτονιά τα φώτα της κάθε βράδυ για ένα μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα. 
Τι δώρο επιθυμείτε αυτές τις γιορτές; 
Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που αγαπώ έχουν να κάνουν, κυρίως, με τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις, που είναι η κουζίνα, η άσκηση και οι μακρινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, γι’ αυτό κάθε τι που σχετίζεται με αυτά είναι καλοδεχούμενο.
Ποια κακιά συνήθεια θέλετε να κόψετε με τον νέο χρόνο; 
Μου αρέσουν γενικά οι αγγλικές συνήθειες, ιδιαίτερα τώρα τις γιορτές των Χριστουγέννων με αυτά όλα τα εδέσματα, ενώ ο καφές και το τσάι είναι όντως σε υπερβολή στην καθημερινότητα μου. Θα μου κάνει καλό ένας μικρός περιορισμός αυτής της συνήθειας. 
Ποια είναι η ευχή σας για τη χρονιά που έρχεται;
Η ευχή μου για τον νέο χρόνο είναι για τον τόπο μας , το νησί μας, αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Να δούμε, επιτέλους, μια καλή λύση στο Κυπριακό, που θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη πηγή των κοινωνικών μας προβλημάτων. Με άλυτο το Κυπριακό δεν θα έχουν μέλλον οι επόμενες γενιές, γι’ αυτό πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να δουλέψουμε όλοι για μια βιώσιμη λύση. Είναι η υποχρέωση όλων προς τα παιδιά μας.

 

 


Μιράντα Γιατρού Γραμματικόπουλου 
Επιχειρηματίας 
Πώς θα περάσετε φέτος τις γιορτινές μέρες; 
Ανέκαθεν τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γενικότερα ήταν και είναι μια καλή ευκαιρία για να βρεθείς με τους δικούς σου ανθρώπους. Αυτή είναι η επιδίωξη και φέτος. Θα τα περάσουμε απλά, όμορφα, οικογενειακά, αλλά και με τη συντροφιά καλών φίλων.
Ποια Χριστούγεννα και ποια Πρωτοχρονιά δεν θα ξεχάσετε ποτέ;
Αν εξαιρέσεις τα Χριστούγεννα και τις Πρωτοχρονιές των παιδικών μου χρόνων, που κρύβουν όμορφες αναμνήσεις, οι περσινές γιορτές, με την οικογένειά μου και την οικογένεια του συζύγου μου Αχιλλέα στη Θεσσαλονίκη, θα μου μείνουν αξέχαστες. 
Τι περιλαμβάνουν τα ιδανικά Χριστούγεννα για σας; 
Τα ιδανικά για μένα Χριστούγεννα περιλαμβάνουν αγάπη και την παρουσία δικών μου ανθρώπων. 
Ποιος στολίζει, συνήθως, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας και πότε; 
Κληρονόμησα από τη μητέρα μου μια ιδιαίτερη αγάπη για ό,τι έχει σχέση με τα Χριστούγεννα. Εγώ, φυσικά, αναλαμβάνω το στόλισμα όχι μόνο του δέντρου, αλλά και του σπιτιού γενικότερα. Το λατρεύω! Φέτος λειτούργησα διαφορετικά. Κάλεσα φίλους μια Κυριακή πρωί, στα μέσα του Νοέμβρη, ήπιαμε καφέ, φάγαμε πρωινό και στολίσαμε το δέντρο. Α, έβαλε κι ο Αχιλλέας ένα στολίδι! 
Ποιο είναι το αγαπημένο σας στολίδι; 
Ένα μικρό βατραχάκι που βρίσκεται πάντα ανάμεσα στα υπόλοιπα στολίδια του δέντρου, αν και είναι άσχετο με το όλο σύνολο της διακόσμησης. Το λατρεύω, όμως, γιατί μου θυμίζει, όποτε το βλέπω, τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του καθενός μας και το ότι η αγάπη μπορεί να σε μεταμορφώσει σε κάτι καλύτερο. 
Ποιο είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρατε και σας έχει συγκινήσει; 
Μια Πρωτοχρονιά, χρόνια πριν, όταν ξυπνήσαμε τρέξαμε με τον αδελφό μου στο δέντρο να δούμε αν ήρθε ο Άγιος Βασίλης και τότε βρήκα μια υπέροχη πλαστική κουζίνα με όλα τα οικιακά σκεύη της. Θυμάμαι πώς χάρηκα τόσο πολύ, που «μαγείρευα» ολόκληρες εβδομάδες ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. 
Τι δώρο επιθυμείτε γι’ αυτές τις γιορτές; 
Μεγαλώνοντας έχω την ανάγκη να στραφώ περισσότερο στην ουσία. Αυτό σημαίνει ότι τα δώρα που επιθυμώ πια δεν αγοράζονται. 
Ποια κακιά συνήθεια θέλετε να κόψετε με τον νέο χρόνο; 
 Να πάψω να τρώω «χαζομάρες» αργά το βράδυ. Ο Αχιλλέας φταίει γι’ αυτό. 
Ποια είναι η ευχή σας για τη νέα χρονιά;
Να έρθει κάθε άνθρωπος πιο κοντά στα όνειρά του ή ακόμη καλύτερα να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Ακόμα, υγεία και αγάπη μέσα μας και γύρω μας. Α, και να χάσω ένα - δυο κιλά, να βρω χρόνο να γυμνάζομαι περισσότερο για να χωρέσω το καλοκαίρι στο μαγιό μου. Ζητάω πολλά;

 

 

 

 

 

 


Monique Varbedian 
Ιδιοκτήτρια It’s Vintage darling 

 

Πώς θα περάσετε φέτος τις γιορτινές μέρες; 

Αυτά τα Χριστούγεννα σχεδιάζω να τα περάσω με την οικογένειά μου και με αγαπημένους μου φίλους. 

Ποια Χριστούγεννα και ποια Πρωτοχρονιά δεν θα ξεχάσετε ποτέ και τι περιλαμβάνουν οι ιδανικές γιορτές για σας; 
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που πέρασα στο Κατάρ πριν από δύο χρόνια, ενώ ιδανικές θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τις γιορτές που περνώ με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Ποιος στολίζει συνήθως το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας και πότε; 
Εγώ και η κόρη μου διακοσμούμε το δέντρο κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη. Το concept της διακόσμησης είναι βασισμένο στην κόρη μου, με στολίδια από διάφορες στιγμές της ζωής της. 
Ποιο είναι το αγαπημένο σας στολίδι; 
Αγαπημένο μας διακοσμητικό στοιχείο είναι το το winter wonderland, που πάντα στολίζουμε δίπλα από το δέντρο. 
Τι δώρο επιθυμείτε γι’ αυτές τις γιορτές; 
Με τα τόσα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι υγεία και ευτυχία. Πρέπει να μάθουμε πώς να ζούμε με λιγότερα και να εκτιμούμε περισσότερα. 
Ποια κακιά συνήθεια θέλετε να κόψετε με τον νέο χρόνο; 
Θα κάνω μια προσπάθεια αυτή τη χρονιά να μην είμαι τόσο οργανωτική, να γίνω πιο αυθόρμητη. Πολλές φορές σκέφτομαι, σχεδιάζω και διοργανώνω για καιρό διάφορα και ασχολούμαι περισσότερο από ό,τι χρειάζεται. 
Ποια είναι η ευχή σας για τη νέα χρονιά;
Υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Μόνο αυτά τα δύο είναι αρκετά. 

 

 


Μαρία Βασσιώτη 

 

 

Ιδιοκτήτρια καταστήματος Da Noi 
Πώς θα περάσετε φέτος τις γιορτινές μέρες; 
Φέτος, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, θα μείνουμε στην Κύπρο. Είναι ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε και η καθημερινότητα δεν μας το επιτρέπει να είμαστε μαζί τους όσο θα θέλαμε. 
Ποια Χριστούγεννα και ποια Πρωτοχρονιά δεν θα ξεχάσετε ποτέ και τι περιλαμβάνουν οι ιδανικές γιορτές για σας; 
Από τις ωραιότερες μας γιορτές ήταν το 2000, που μας βρήκε οικογενειακώς στο Βερολίνο. Τα παιδιά το απόλαυσαν. Γενικά, ιδανικά Χριστούγεννα είναι αυτά που είναι γεμάτα στιγμές με τα άτομα που αγαπάμε. 
Ποιος στολίζει, συνήθως, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας και πότε; 
Το δέντρο μας το στολίζουμε οικογενειακώς, όλοι μαζί, συνήθως την προτελευταία Κυριακή του Νοέμβρη. Στολίζουμε πάντα με καλή παρέα, ακούγοντας μουσική και πίνοντας κρασί. 
Ποιο είναι το αγαπημένο σας στολίδι; 
Τα στολίδια που αγαπώ και θέλω να έχω κάθε χρόνο στο δέντρο είναι κάποιες κρυστάλλινες μπάλες που φέραμε από το εξωτερικό και θεωρώ ότι είναι πολύ ιδιαίτερες. 
Ποιο είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρατε και σας έχει συγκινήσει; 
Μου αρέσουν γενικά τα δώρα. Κάνω σαν μικρό παιδί. Φτάνει να έρχονται πάντα με πολλή αγάπη. 
Τι δώρο επιθυμείτε γι’ αυτές τις γιορτές; 
Το καλύτερο δώρο είναι για μένα να βλέπω τα παιδιά μου υγιή και ευτυχισμένα. Να έχουμε πάντα ο ένας τον άλλο, μια ζεστή οικογένεια και κυρίως υγεία. Γενικά, τα πιο όμορφα δώρα είναι αυτά που χαρίζονται με αγάπη και που έχουμε αφιερώσει χρόνο για να τα διαλέξουμε. 
Ποια είναι η ευχή σας για τη νέα χρονιά;
Η νέα χρονιά που έρχεται λένε ότι θα έχει κι αυτή δυσκολίες, έτσι θέλω να ευχηθώ σε όλους μας δύναμη, κουράγιο, συγκέντρωση, αγάπη και χαρά στις καρδιές μας. 

 


 

 

 

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα
Γιάννης Ζουγανέλης για τη φωτιά στο σπίτι του: «Είμαι συνειδητοποιημένος. Oι μνήμες δεν καίγονται. Το αιτιλόγησα»