Rovinj, Κροατία. Μια από τις ωραιές "κρυφές γωνιές" της Ευρώπης

 Σε λίστα του Αμερικανικού δικτύου CNN, το Rovinj (Ρόβινι) περιλαμβάνεται μεταξύ των δεκατριών (13) "κρυφών γωνιών" της Ευρώπης, όπου ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ικαρία.Σύμφωνα με τους συντάκτες είναι τοποθεσίες εξαιρετικού τουριστικού ενδιαφέροντος, που όμως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στους περισσότερους ταξιδιώτες. 

Το Rovinj είναι μια παραθαλάσσια πόλη στην Κροατία με δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι μιλούν Ιταλικά και Κροατικά. Βρίσκεται στη χερσόνησο της Ίστριας, στις ακτές της βόρειας Αδριατικής. Μοιάζει με νησί αλλά δεν είναι. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αρχιτεκτονικά συνδυάζει την Τοσκάνη με τη Βενετία, ενώ η ατμόσφαιρα ειδικά στην Παλιά Πόλη, σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. 

Η κύρια οικονομική δραστηριότητα του Rovinj είναι ο τουρισμός και η περίοδο αιχμής είναι από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο.

Ένα από τα σημεία εκκίνησης είναι η εκκλησία της Αγίας Ευφημίας, ενώ ο κεντρικός δρόμος για βόλτα είναι η πεζοδρομημένη οδός Carrera. Η Παλιά Πόλη διαθέτει πολλά εστιατόρια, καφέ, μπαρ καταστήματα, χώρους τέχνης κτλ για τους τουρίστες, που όμως τα περισσότερα είναι ανοιχτά μόνο την περίοδο τουριστικής αιχμής.

Όσο για την πρόσβασή σας, αν επιλέξετε το αεροπλάνο τα τρία πλησιέστερα αεροδρόμια είναι της Πούλα, της Ριέκα και της Τεργέστης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου υπάρχει άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση με Sea Jet, μεταξύ Βενετίας, Ραβένα και Casenatico με το Ρόβινι. Η απόσταση από το Ζάγκρεμπ είναι 250 χλμ και από Βενετία 270 χλμ.
 
Πηγή: Omorfa Taxidia
 

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!